Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Πρόκριση-θρίλερ για την Πόρτο

Η Πόρτο θα δηλώσει παρούσα για άλλη μια φορά σε προημιτελική φάση Champions League, καθώς νίκησε τη Ρόμα στο «Ντραγκάο» με 3-1 στην παράταση, με το γκολ της πρόκρισης να έρχεται από τα 11 μέτρα και αφού προηγουμένως έγινε χρήση του VAR, ακριβώς όπως και στον άλλο αποψινό αγώνα, στο «Παρκ ντε Πρενς»!

Οι «Δράκοι» προηγήθηκαν στο 26ο λεπτό, όταν ο Μαρεγκά έκλεψε την μπάλα από τον Μανωλά, την άλλαξε με τον Κορόνα και γύρισε στον Τικίνιο, ο οποίος άνοιξε το σκορ, αλλά οι «τζαλορόσι» έφτασαν στην ισοφάριση στο 37΄ με πέναλτι του Ντε Ρόσι, που είχε καταλογιστεί σε μαρκάρισμα του Μιλιτάο στον Περότι. Οι γηπεδούχοι, όμως, ανέκτησαν το προβάδισμα νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 53΄, από σέντρα του Κορόνα ο Μαρεγκά έγραψε το 2-1, που δεν άλλαξε στον εναπομείναντα χρόνο και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, καθώς οι Πορτογάλοι είχαν ισοφαρίσει το σκορ της συνάντησης στο «Ολίμπικο».

Στο έξτρα ημίωρο ο Τζέκο είχε μια καλή ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 112΄ αλλά την έχασε και η Ρόμα το πλήρωσε με την πρόκριση, καθώς στο 116΄ ο Τσακίρ καταλόγισε πέναλτι, μετά τη χρήση του βίντεο, σε τράβηγμα του Φλορέντσι στον Φερνάντο Σάντος και ο Άλεξ Τέλες νίκησε τον Όλσεν για το τελικό 3-1, με την Πόρτο να αποκλείει τη Ρόμα στο Champions League για τρίτη φορά στην Ιστορία της!

Διαιτητής: Τσουνέιτ Τσακίρ (Τουρκία)

Κίτρινες: Ερέρα, Περέιρα, Πέπε, Τέλες – Τζανιόλο, Κάρσντορπ, Τζέκο, Πελεγκρίνι, Φλορέντσι

ΠΟΡΤΟ (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Κασίγιας, Μιλιτάο (103΄ Μάξι Περέιρα), Φελίπε, Πέπε, Τέλες, Οτάβιο, Έκτορ Ερέρα, Ντανίλο Περέιρα, Κορόνα (69΄ Μπραχίμι), Μαρεγκά, Τικίνιο (78΄ Σάντος).

ΡΟΜΑ (Εουζέμπιο Ντι Φραντσέσκο): Όλσεν, Μαρκάνο (77΄ Κριστάντε), Τζεσούς, Μανωλάς, Κάρσντορπ  (55΄ Φλορέντσι), Κολάροφ, Ντε Ρόσι (45΄+4 Πελεγκρίνι, 96΄ Σικ), Ενζονζί, Περότι, Τζέκο, Τζανιόλο.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button