Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Οι αριθμοί που «χαρακτήρισαν» την εβδομάδα

Από τον Μέσι στον Νόιερ, τον Βιέιρα, τον Αμπικέν και τον Μάρτινς, από τον Ρέινα στον Μουκόκο και τον Τόρες, από την Μπόντο Γκλιμτ, τις γυναίκες της Γιουβέντους και εκείνες της Λιόν και της Παρί ΣΖ και από την Ιταλία στον Ισημερινό και τη Βραζιλία. 

Από τον Μέσι στον Νόιερ, τον Βιέιρα, τον Αμπικέν και τον Μάρτινς, από τον Ρέινα στον Μουκόκο και τον Τόρες, από την Μπόντο Γκλιμτ, τις γυναίκες της Γιουβέντους και εκείνες της Λιόν και της Παρί ΣΖ και από την Ιταλία στον Ισημερινό και τη Βραζιλία.

Αυτοί είναι οι κορυφαίοι αριθμοί που χαρακτηρίζουν την εβδομάδα, όπως τους παρουσιάζει η ιστοσελίδα της FIFA:

800- Ο Λιονέλ Μέσι έπαιξε στον 800ο αγώνα του με τη Μπαρτσελόνα στην συνάντηση της La Liga εναντίον της Ατλέτικο Μαδρίτης το Σάββατο.

600- Με την πρόσφατη νίκη τους επί της Φιορεντίνα στο πρωτάθλημα, οι γυναίκες της Γιουβέντους έφτασαν στο απίστευτο ορόσημο των 600 ημερών αήττητες στη Serie A.

104- Η Μπόντο Γκλιμτ κέρδισε τελικά το παρθενικό της στέμμα πρωταθλήματος, 104 χρόνια από την ίδρυσή του και μόλις τρία χρόνια από τότε που προβιβάστηκε στην κορυφαία  κατηγορία. Είναι επίσης ο πρώτος νορβηγικός σύλλογος από τον κύκλο της Αρκτικής που στέφθηκε πρωταθλητής και ο πιο βόρειος σύλλογος στον κόσμο που κέρδισε ένα εθνικό πρωτάθλημα.

100- Ο μέσος της Ανδόρας Μάρσιο Βιέιρα  έκανε κάτι που πολλοί διεθνείς παίκτες δεν έχουν καταφέρει: έπαιξε στον 100ο αγώνα του για τη χώρα του, στην ήττα της Ανδόρας από τη Λετονία 5-0 στο UEFA Nations League την Τρίτη.

96- Κάνοντας την 96η εμφάνισή του στον αγώνα του UEFA Nations League κατά της Ισπανίας, ο Μανουέλ Νόιερ έγινε ο τερματοφύλακας με τις περισσότερες συμμετοχές στην εθνική ομάδα της  χώρας του, στην ιστορία, ξεπερνώντας τον νικητή του Μουντιάλ 1974 Ζεπ Μάγερ. Ο ίδιος ο αγώνας, ωστόσο, θα είναι ένας τον οποίο ο Γερμανός θα θέλει να ξεχάσει σύντομα, αφού η Γερμανία ηττήθηκε με σκορ 6-0.

80 – Την Παρασκευή, όταν η Παρί ΣΖ κέρδισε την Λιόν με σκορ 1-0 χάρη στο γκολ της Μαρί-Αντουανέτ Κατότο, τερμάτισε  το απίστευτο αήττητο σερί 80 αγώνων της Λιόν, που κράτησε τέσσερα χρόνια.

54- Ο ‘Αιμπολ ‘Αμπικεν σκόραρε από 54 μέτρα στην ήττα του Καζακστάν με 3-1 από την Αλβανία στο UEFA Nations League, το πιο μακρινό γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης.

22- Η Ιταλία είναι αήττητη στα 22 τελευταία παιχνίδια της έχοντας στον πάγκο της τον Ρομπέρτο Μαντσίνι. Το καλύτερο σερί της , από τον Ιούλιο του 2006 υπό τον Μαρτσέλο Λίπι (25), περίοδος που περιέχει τη νίκη της στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2006. Η σειρά των 22 αγώνων συμπληρώθηκε  χάρη στη νίκη 2-0 επί της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης την Τετάρτη. Η νίκη έφερε την Ιταλία στην τελική φάση του Nations League το 2021 μαζί με το Βέλγιο, τη Γαλλία και την Ισπανία.

21- Ο Μαρσέλο Μάρτινς έγινε ο  κορυφαίος σκόρερ της Βολιβίας με 21 γκολ, ξεπερνώντας τον Χοακίν Μπετέρο, αφού βοήθησε τη «Verde» στην ισοπαλία 2-2 εναντίον της Παραγουάης στην Ασουνθιόν στα προκριματικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2022.

18- Ο Τζιοβάνι Ρέινα έγινε ο τρίτος νεότερος σε ηλικία σκόρερ για τις ΗΠΑ, μόλις 18 ετών και τριών ημερών, με τα δύο του γκολ στη νίκη 6-2 επί του Παναμά τη Δευτέρα. Στο διεθνές φιλικό στην Αυστρία, ο Σεμπάστιαν Σότο έγινε ο πέμπτος παίκτης που σημείωσε δύο γκολ και μόλις ο δεύτερος που το κατάφερε ως αλλαγή.

16- Σε ηλικία 16 ετών και μία μέρα, ο Γιουσούφα Μουκόκο της Μπορούσια Ντόρτμουντ έγινε ο νεότερος παίκτης που εμφανίστηκε ποτέ στη Bundesliga, όταν πέρασε ως αλλαγή στη νίκη της ομάδας του με 5-2 επί της  Χέρτα στο Βερολίνο. Αντικατέστησε τον Έρλινγκ Χάαλαντ , πρωταγωνιστής σε ένα σόου στο Ολυμπιακό Στάδιο, καθώς σημείωσε τέσσερα γκολ, όλα στο δεύτερο ημίχρονο, για πρώτη φορά στη νέα του καριέρα στην Γερμανία.

6- Ο Ισημερινός ισοφάρισε τη μεγαλύτερη νίκη του σε προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τον εξαιρετικό θρίαμβο του 6-1 έναντι της Κολομβίας την Τρίτη. Ένα χατ-τρικ από τον Ουρτάδο είχε οδηγήσει στο 5-0 επί της Βενεζουέλας το 1993.

6-  Ο Φεράν Τόρες σημείωσε ένα χατ-τρικ για να οδηγήσει την Ισπανία σε νίκη 6-0 της Γερμανίας στο Nations League την Τρίτη. Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία που η Γερμανία είχε δεχθεί έξι γκολ σε ένα επίσημο παιχνίδι.

4- Η νίκη της Βραζιλίας με 2-0 στην Ουρουγουάη – η τέταρτη συνεχόμενη – σημαίνει ότι η selecao έχει κάνει το καλύτερο ξεκίνημά της σε μια προκριματική  διαδρομή στο Παγκόσμιο Κύπελλο εδώ και 51 χρόνια. Με Τοστάο και Πελέ, κέρδισε και τους έξι προκριματικούς  αγώνες της για το Μεξικό 1970.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button