Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Τέλος καριέρας για τον Σάμουελ Ετό!

Με μήνυμα στα social media, ο Σάμουελ Ετό'ο ανακοίνωσε την απόφαση να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Με μήνυμα στα social media, ο Σάμουελ Ετό’ο ανακοίνωσε την απόφαση να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Συγκεκριμένα, ο 38χρονος Καμερουνέζος έγραψε το εξής: “Το τέλος. Μια κατεύθυνση προς μια νέα πρόκληση. Σας ευχαριστώ και σας αγαπώ”.

Ο Ετό’ο, που έχει αναδειχθεί τέσσερις φορές καλύτερος Αφρικανός ποδοσφαιριστής της χρονιάς, στα 22 χρόνια επαγγελματικής παρουσίας στα γήπεδα έπαιξε συνολικά για 13 ομάδες, οι πιο σημαντικές εκ των οποίων ήταν οι Μπαρτσελόνα, Ίντερ, Τσέλσι, Έβερτον και Σαμπντόρια, ενώ, στο ξεκίνημα της καριέρας του, βρέθηκε για ελάχιστες εμφανίσεις στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Με την Μπαρτσελόνα κατάφερε να πανηγυρίσει τρία πρωταθλήματα και δυο Τσάμπιονς Λιγκ μέχρι να τα «σπάσει» τελείως με τον Πεπ Γκουαρδιόλα και ν’ αποχωρήσει, ενώ, όταν μετακόμισε στο Μιλάνο για χάρη της Ίντερ το 2009, κατάφερε να είναι πολύτιμο στέλεχος του τρεμπλ που κατέκτησε η ομάδα του Μιλάνου με προπονητή τον Ζοσέ Μουρίνιο.

Με την εθνική ομάδα του Καμερούν, ο Σάμουελ Ετό’ο σκόραρε 56 φορές σε 118 εμφανίσεις, βοήθησε στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Αγώνες της Αυστραλίας το 2000 και πανηγύρισε το Κύπελλο Εθνών Αφρικής το 2000 και το 2002.

Διαβάστε επίσης

Back to top button