Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Τρομπούκης (ΕΠΣ Άρτας): «Πρέπει να καθορίσουμε τα σύνορα μας, στο αυτοδιοίκητο…»

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Άρτας, Θανάσης Τρομπούκης ζήτησε από τη FIFA και την UEFA να καθορίσουν τα όρια του αυτοδιοίκητου της ΕΠΟ.

Απαντήσεις από τη FIFA και την UEFA σε ότι αφορά το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και τα όρια του, ζήτησε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Άρτας, Θανάσης Τρομπούκης, κατά την ομιλία του στη ΓΣ της ΕΠΟ.

«Υπήρξαν πολλά θετικά από την ΕΠΟ, όπως ανάκαμψη στην Εθνική ομάδα. Και στις μικρές Εθνικές ομάδες γίνεται σοβαρή δουλειά. Με τη βοήθεια των μεγάλων ΠΑΕ, να δώσουν βάρος στις ακαδημίες τους και να αναδείξουν παίκτες, θα δούμε ακόμη καλύτερη εθνική.

Η ΕΠΟ έχει φέρει ένα ευρωπαϊκό Κύπελλο, το 2004, περιμένουμε και από τις μεγάλες ΠΑΕ να κάνουμε κάτι παρόμοιο. Αυτό θα είναι ακόμη μια τόνωση για το ποδόσφαιρο.

Κατατίθενται τροπολογίες και η ΕΠΟ δεν παίρνει καμία θέση, μας λείπει η αποφασιστικότητα. Πρέπει η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ να καθορίσουν τα όρια του αυτοδιοίκητου. Οφείλουν να μας δώσουν απαντήσεις».

Ακόμη τάχθηκε κατά της αναδιάρθρωσης στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. «Δεν χωράνε πάνω από 30-32 επαγγελματικά σωματεία, βάλτε το στο μυαλό σας αυτό. Πρέπει να είναι ένας όμιλος στην sl1 και ένας στη sl2 και από εκεί και κάτω σε επίπεδα ερασιτεχνικά γιατί δεν υπάρχουν λεφτά».

Και κατέληξε: «Θέλω μια ΕΠΟ πολύ πιο αποφασιστική, πολύ πιο δυναμική στο θέμα του αυτοδιοίκητου. Θα πρέπει να καθορίσουμε τα σύνορα μας».

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button