Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

SuperLeague 1 play off: Η 5η αγωνιστική και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!(preview)

Τρία παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής των play off της SuperLeague 1.

Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες για τους σημερινούς αγώνες…

Προαναγγελία αγώνα: Ολυμπιακός-ΟΦΗ

Υπό άλλες συνθήκες, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα περίμεναν την ομάδα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για να πανηγυρίσουν τον τίτλο.

Τώρα όμως το παιχνίδι με τον ΟΦΗ θα έχει γιορταστική ατμόσφαιρα για τους «ερυθρόλευκους», αλλά χωρίς τους φιλάθλους, λόγω των συνθηκών. Ωστόσο Ολυμπιακός θα θελήσει να συνεχίσει τα σερί του, απέναντι σε έναν ΟΦΗ, που παλεύει για ό,τι καλύτερο, απολαμβάνοντας την παρουσία του στα πλέι οφ.

Ο Ολυμπιακός

Την Τετάρτη νίκησε τον ΠΑΟΚ και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου και την Κυριακή νίκησε την ΑΕΚ και πήρε και μαθηματικά (με τα ισχύοντα δεδομένα) το πρωτάθλημα.

Έχει πετύχει 99 γκολ στη σεζόν.
Είναι η μοναδική ομάδα που έχει κερδίσει και τα τέσσερα παιχνίδια των πλέι οφ.

Τώρα έχει κερδίσει τα εννέα τελευταία για το πρωτάθλημα και 13 στα 14 τελευταία, με μοναδική απώλεια την ισοπαλία με την ΑΕΚ. Επίσης έχει 16 νίκες στα 18 τελευταία, με ισοπαλίες με Βόλο και ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός έχει  φτάσει συνολικά χωρίς ήττα 40 αγώνες πρωταθλήματος, μετά την ήττα στην Τούμπα στις 10 Φεβρουαρίου 2019.

Δέχτηκε γκολ από τον Άρη, αφού δεν είχε δεχτεί στα πέντε προηγούμενα. Στα 11 τελευταία δέχτηκε τρία γκολ, από Άρη, Ξάνθη και ΑΕΚ, αφού όμως προηγήθηκε 3-0, 3-0 και 2-0 αντίστοιχα!

Έχει κρατήσει επίσης το «μηδέν» σε 13 από τους 18 τελευταίους αγώνες του, και συνολικά σε 20 από τους 30 αγώνες του.

Δέχτηκε δύο από τον Άρη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ενώ δεν είχε δεχτεί περισσότερα από ένα γκολ στα 28 προηγούμενα. Το παιχνίδι εκείνο με τον Άρη είναι το μοναδικό από τα τελευταία 40 πρωταθλήματος, που δέχτηκε πάνω από ένα γκολ.

Στην κανονική περίοδο

Έγινε η τρίτη ομάδα στην ιστορία, που δεν έχει χάσει παίζοντας με όλες τις ομάδες από δύο φορές. Για τον Παναθηναϊκό το 1963-64 και τον ΠΑΟΚ το 2018-19 αυτό σήμαινε και αήττητο πρωτάθλημα.

Μπήκε στα πλέι οφ 14 βαθμούς μπροστά από τον ΠΑΟΚ και 15 από την ΑΕΚ.

Έφτασε τα 53 γκολ και έχει πάλι την καλύτερη επίθεση.

Πέτυχε δύο φορές από πέντε γκολ σε αγώνα του, τέσσερις φορές από τέσσερα και άλλες δύο φορές από τρία γκολ.

Δεν σκόραρε σε τρία ματς, στα 0-0 σε Ξάνθη, Βόλο και με την ΑΕΚ.

Έχει μακράν την καλύτερη άμυνα με εννέα γκολ.

Στη νίκη επί του Πανιωνίου με τα τρία γκολ που πέτυχε στα πρώτα εννέα λεπτά, έκανε ρεκόρ του γρηγορότερου 3-0 στην ιστορία της Α’ Εθνικής/Super League.

Ο Ολυμπιακός εντός έδρας

Ο Ολυμπιακός είναι αήττητος και σκοράρει και στα 26 τελευταία παιχνίδια της έδρας του. Έχει κερδίσει τα οκτώ τελευταία μετά την ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ, βάζοντας 24 γκολ.
Ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική ομάδα, που δεν έχασε φέτος στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», η τελευταία ομάδα που του έκοψε βαθμούς αλλά και η τελευταία που νίκησε στο Νέο Φάληρο.

Ο Ολυμπιακός έχει 22 νίκες και μια ισοπαλία στα 23 τελευταία γηπεδούχος.

Έχει δεχτεί επτά γκολ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», από τα 11 συνολικά.  Τα τρία από αυτά από τον Άρη. Μόνη ομάδα που έχει προηγηθεί είναι ο ΠΑΟΚ.

Επίσης μόνο μια ομάδα κατάφερε να ισοφαρίσει τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ο ΟΦΗ τον περασμένο Οκτώβρη! Είναι η μοναδική ομάδα, που το έχει καταφέρει από τον Σεπτέμβρη του 2018!
Το παιχνίδι με τον Άρη για την κανονική διάρκεια, είναι το μοναδικό από τα τελευταία 34 πρωταθλήματος στην έδρα του, που δέχτηκε πάνω από ένα γκολ. Βέβαια συνέβη το ίδιο με τη Λαμία, αλλά για το Κύπελλο.

Ο ΟΦΗ

Πήρε τον πρώτο του βαθμό στα πλέι οφ, στο τελευταίο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Παραμένει χωρίς νίκη. Έχει να νικήσει από την τελευταία αγωνιστική της κανονικής, διάρκειας, 3-0 τη Λαμία, που της έδωσε το εισιτήριο για την εξάδα.

Έχει για το πρωτάθλημα δύο νίκες στα 11 τελευταία και τρεις στα 16 τελευταία.

Δεν έχει ισοπαλία στα οκτώ τελευταία.

Κράτησε το μηδέν με τον Παναθηναϊκό, αφού είχε δεχτεί οκτώ γκολ στα τρία πρώτα παιχνίδια των πλέι οφ.

Έχει σκοράρει σε επτά από τα 15 τελευταία, ενώ είχε βάλει γκολ στα 13 από τα 15 πρώτα.

Έχει βάλει έξι φορές τρία ή περισσότερα γκολ. Στα έξι πρώτα παιχνίδια το έκανε τέσσερις φορές, στα 24 τελευταία δύο.

Η κανονική περίοδος

Ο ΟΦΗ εξασφάλισε την παρουσία του στα πλέι οφ στο τελευταίο του παιχνίδι, όταν και νίκησε τη Λαμία. Νίκησε στα δύο από τα τρία τελευταία παιχνίδια του, με Ατρόμητο και Λαμία, για να τα καταφέρει, αλλά έκανε άσχημο δεύτερο γύρο. Έκανε τρεις νίκες στα 12 τελευταία, ενώ είχε επτά στα 14 πρώτα!
Έκανε έξι ήττες στα 11 τελευταία, όσες ακριβώς είχε και στα 15 πρώτα.

Έκανε τέσσερις ισοπαλίες, τις λιγότερες από κάθε άλλη ομάδα, γεγονός που βοήθησε τον ΟΦΗ βαθμολογικά.

Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στη φάση των «16» από τον ΠΑΟΚ.

Ο ΟΦΗ εκτός έδρας

Ηττήθηκε στα τέσσερα τελευταία από ΠΑΟΚ (δύο φορές), ΑΕΚ και Άρη δεχόμενος 13 γκολ. Αμέσως πριν είχε δύο καλά αποτελέσματα εκτός, τη νίκη στη Νέα Σμύρνη και την ισοπαλία στην Ξάνθη.

Αλλά αμέσως πριν είχε κάνει άλλες επτά ήττες.
Δεν είχε χάσει τα δύο πρώτα του εκτός έδρας, ισοπαλία με Άρη και νίκη με Παναθηναϊκό, αλλά στα 13 που ακολούθησαν κατάφερε να μην χάσει μόλις άλλα δύο! Με τον Παναθηναϊκό είναι η μοναδική του νίκη εκτός στο πρωτάθλημα.

Δεν έβαλε πάντως γκολ στα τέσσερα από τα οκτώ τελευταία εκτός έδρας, ενώ είχε βάλει στα έξι από τα επτά πρώτα.
Έχει δεχτεί γκολ και στα 15 παιχνίδια του πρωταθλήματος εκτός έδρας. Για τελευταία φορά κράτησε το «μηδέν» στις 5 Μαίου 2019, όταν είχε νικήσει τον Ατρόμητο στο Περιστέρι με 2-0.

Η ισοπαλία στην Ξάνθη ήταν η πρώτη μετά την πρεμιέρα με τον Άρη. Ενδιάμεσα δεν είχε ισοπαλία σε εννέα παιχνίδια. Έχει δηλαδή μία ισοπαλία εκτός έδρας στα 14 τελευταία.
Στην κανονική περίοδο

Μάζεψε οκτώ βαθμούς εκτός έδρας, μόνο οι ουραγοί Παναιτωλικός και Πανιώνιος είχαν χειρότερη συγκομιδή.

Μεταξύ τους

Ο Ολυμπιακός νίκησε δύο φορές τον ΟΦΗ φέτος, φτάνοντας τις τρεις σερί νίκες, μετά τη νίκη του ΟΦΗ τον Οκτώβριο του 2018 με 1-0 στο Ηράκλειο. Είναι και η τελευταία ήττα του Ολυμπιακού από ομάδα της περιφέρειας.

Τώρα ο Ολυμπιακός έχει 10 νίκες στα 11 τελευταία μεταξύ τους για το πρωτάθλημα.

Ο ΟΦΗ έχει μια νίκη στα τελευταία 19 μεταξύ τους, αλλά και δύο νίκες στα τελευταία 30, αυτή του 2018 και άλλη μια το 2005.

Ισοπαλία έχουν να φέρουν από τον Οκτώβρη του 2011, 2-2 στο Νέο Φάληρο.

Μεταξύ τους με τον Ολυμπιακό γηπεδούχο

Ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλή παράδοση με  τον ΟΦΗ. Έχει κερδίσει τα πέντε τελευταία, δύο αυτά με σκορ 5-1.
Ο ΟΦΗ έχει να πάρει αποτέλεσμα από τον Οκτώβρη του 2011, το 2-2 στο Νέο Φάληρο. Είχαν προηγηθεί 17 σερί νίκες του Ολυμπιακού! Έχει ο Ολυμπιακός δηλαδή 22 νίκες και μια ισοπαλία στα τελευταία 23 γηπεδούχος.

Ο ΟΦΗ έχει μόνο μια νίκη εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό, αλλά είναι ένα ιστορικό παιχνίδι, αφού πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του πρωταθλήματος.  Ήταν το Μάιο του 1990, όταν ο Ολυμπιακός προηγήθηκε μέχρι και με 4-0, αλλά τελικά ο ΟΦΗ έβαλε στη συνέχεια πέντε γκολ και νίκησε με 5-4! (31’ σουτ Ντέταρι, 42’ σουτ Μητρόπουλος, 44’ σουτ Κωφίδης, 48’ σουτ Τσιαντάκης – 51’ σουτ Γ. Μαρινάκης, 62’ σουτ Βέρα, 85’ σουτ Μπατσινίλας, 87’ σουτ Βέρα, 90’ φάουλ Βάβουλας).

Από τότε ο ΟΦΗ δεν έχει κερδίσει σε 25 επισκέψεις στον Ολυμπιακό.

Η ιστορία

Νίκες Ολυμπιακού: 53

Ισοπαλίες: 19

Νίκες ΟΦΗ: 12

Με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό
Νίκες Ολυμπιακού: 37

Ισοπαλίες: 4

Νίκες ΟΦΗ: 1

Τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου
19.10.2019: Ολυμπιακός – ΟΦΗ 2-1
(11’ κεφαλιά, 57’ σουτ Σουντανί – 45’ σουτ Ναμπί)

22.01.2020: ΟΦη – Ολυμπιακός 0-1
(45’ σουτ Καμαρά. Στο 90’ 2η κίτρινη Ρούμπεν Σεμέδο του Ολυμπιακού)

 

 Προαναγγελία αγώνα: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Όπως εξελίσσεται το πρωτάθλημα στη φάση των πλέι οφ, η μονομαχία του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ για την δεύτερη θέση και το εισιτήριο για το Champions League, είναι αυτό που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Έτσι η μονομαχία τους στην Τούμπα είναι ένα ιδιαίτερα καθοριστικό παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ είναι τρεις βαθμούς μπροστά και με μια νίκη κάνει πολύ μεγάλο βήμα, ενώ κάθε άλλο αποτέλεσμα θα διατηρήσει τις ισορροπίες μεταξύ τους λεπτές.

Ο ΠΑΟΚ

Την περασμένη Τετάρτη αποκλείστηκε από τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο και την Κυριακή, έχασε και μαθηματικά τις ελπίδες για τον τίτλο (με τα σημερινά βαθμολογικά δεδομένα).

Κέρδισε τα δύο τελευταία παιχνίδια με τον ΟΦΗ και τον Άρη στο πρωτάθλημα, αφού δεν είχε νίκη στα τέσσερα προηγούμενα.

Έχει χάσει τέσσερα από τα 14 τελευταία για το πρωτάθλημα, αφού δεν είχε χάσει τα 51 προηγούμενα.

Δεν έβαλε γκολ στα δύο πρώτα παιχνίδια για τα πλέι οφ. Είχε να μην σκοράρει σε δύο διαδοχικά από τον Οκτώβριο του 2016, 118 αγώνες από τότε. Επέστρεψε στα γκολ με τον ΟΦΗ.

Δεν έχει βάλει γκολ στα τέσσερα από τα εννέα τελευταία, ενώ είχε βάλει γκολ και στα 56 προηγούμενα!
Έφερε με τον Παναθηναϊκό 0-0 μετά από 86 παιχνίδια. Το προηγούμενο ήταν στις 17 Σεπτεμβρίου 2017 με τον Απόλλωνα. Τώρα έχει ένα 0-0 στα τελευταία 89.

Έχει δύο ισοπαλίες στα πέντε τελευταία, αλλά είναι οι μοναδικές δύο στα 18 τελευταία.

Κράτησε το «μηδέν» με τον Άρη και τον Παναθηναϊκό, στα δύο από τα τρία τελευταία παιχνίδια του, αφού είχε δεχτεί γκολ και στα τέσσερα προηγούμενα. Τώρα έχει δεχτεί στα πέντε από τα επτά τελευταία.

Στα 21 τελευταία παιχνίδια μόνο τρεις φορές δέχτηκε γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Σκόραρε με τον Άρη στο πρώτο ημίχρονο, αφού δεν είχε σκοράρει στα τρία προηγούμενα. Δεν έχει δεχτεί γκολ στο πρώτο ημίχρονο στα τρία τελευταία.

Στην κανονική σεζόν

Στις 4 Ιανουαρίου έχασε από τον Άρη, σταματώντας ένα σερί 51 αγώνων πρωταθλήματος χωρίς ήττα! Τελικά έχασε τρία παιχνίδια στην κανονική περίοδο.

Στην ήττα από με τον Παναθηναϊκό, έχασε και ένα ακόμα σερί. Δεν σκόραρε μετά από 56 διαδοχικούς αγώνες με γκολ! Δεν μπόρεσε να τα κάνει 57, όσο είναι το ρεκόρ στην ιστορία της Α’ Εθνικής και το κατέχει ο Παναθηναϊκός, που τον εμπόδισε!

Τερμάτισε δεύτερος στην κανονική περίοδο, ενώ έχει ποινή αφαίρεσης επτά βαθμών (εκκρεμεί προσφυγή του στο CAS).
Στην κανονική περίοδο μπήκαν 73 γκολ στα παιχνίδια του, περισσότερα από κάθε άλλης ομάδας.

Ο ΠΑΟΚ εντός έδρας

Επέστρεψε στις νίκες με τον ΟΦΗ, αφού έχασε δύο φορές από τον Ολυμπιακό, στην κανονική διάρκεια και τα πλέι οφ. Και οι δύο τελευταίες νίκες του είναι με αντίπαλο τον ΟΦΗ. Έχει χάσει δύο από τα τρία τελευταία, αφού δεν είχε χάσει τα 30 προηγούμενα για το πρωτάθλημα.

Επίσης δεν σκόραρε στα δύο από τα τρία τελευταία, αφού είχε σκοράρει και στα 30 προηγούμενα.

Έχει κερδίσει οκτώ από τα 10 τελευταία για το πρωτάθλημα, με εξαίρεση δηλαδή τις δύο ήττες από τον Ολυμπιακό.

Δεν έχει 0-0 για το πρωτάθλημα στην έδρα του από τον Σεπτέμβρη του 2016.

Η ΑΕΚ

Έχασε από τον Ολυμπιακό την Κυριακή, μετά από 11 αγώνες χωρίς ήττα στο πρωτάθλημα. Είχε να χάσει από τις 12 Ιανουαρίου, στην Τούμπα τότε.
Φυσικά ήταν κα η πρώτη της ήττα στα πλέι οφ, όπου όμως έχει και μια μόλις νίκη. Μάλιστα έχει μια νίκη στα πέντε τελευταία για το πρωτάθλημα.

Ωστόσο έχει τώρα και μια ήττα στα 12 τελευταία.

Έχει χάσει δύο από τα 18 τελευταία, αφού είχε χάσει τέσσερα παιχνίδια στα πρώτα 12.
Έχει τρεις ισοπαλίες στα πέντε τελευταία, αφού είχε μια στα εννέα προηγούμενα.

Δέχτηκε δύο γκολ από τον Άρη και τον Ολυμπιακό σε διαδοχικά παιχνίδια, αφού στα 18 προηγούμενα παιχνίδια πρωταθλήματος δεν έχει δεχτεί πάνω από ένα γκολ! Είχε να δεχτεί πάνω από ένα γκολ από τότε που έχασε 3-2 από τον Παναθηναϊκό.

Συνολικά έχει δεχτεί 12 γκολ στα 20 τελευταία παιχνίδια, ενώ στα πρώτα 10 του πρωταθλήματος είχε δεχτεί 15!

Έχει δεχτεί 25 γκολ, αλλά μόνο τα εννέα στο πρώτο ημίχρονο. Επίσης έχει βάλει μόνο τα 19 από τα 48 δικά της στο πρώτο ημίχρονο.
Προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου, όπου θα παίξει με τον Ολυμπιακό, μετά από ένα συναρπαστικό δεύτερο ημιτελικό με  τον Άρη, στην παράταση.

Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος είχε την τρίτη καλύτερη επίθεση με 42 γκολ και την δεύτερη καλύτερη άμυνα με 22.

Η ΑΕΚ εκτός έδρας
Επέστρεψε στις νίκες εκτός έδρας στο Ηράκλειο, μετά το 1-1 στη Νέα Σμύρνη. Έχει κερδίσει τέσσερα από τα πέντε τελευταία και είναι αήττητη σε αυτά εκτός έδρας. Είχε μόλις τρεις νίκες στα 10 προηγούμενα!

Έχει να χάσει εκτός έδρας από τις 12 Ιανουαρίου, στην προηγούμενη δηλαδή επίσκεψή της στον ΠΑΟΚ.

Η ισοπαλία με τον Πανιώνιο είναι η μοναδική στα έξι τελευταία της.

Έβαλε οκτώ γκολ στα πέντε τελευταία σκοράροντας σε όλα, αφού είχε πετύχει μόλις ένα στα τέσσερα προηγούμενα.

Στη Νέα Σμύρνη δέχτηκε γκολ στο πρώτο ημίχρονο μετά από οκτώ αγώνες. Σε όλο το πρωτάθλημα εκτός έδρας έχει δεχτεί μόλις τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Μεταξύ τους

Ο ΠΑΟΚ έχασε τα δύο παιχνίδια της σεζόν 2017-18, που η ΑΕΚ πήρε το πρωτάθλημα, αλλά από τότε είναι αήττητος σε έξι επίσημα, με δύο νίκες σε τελικούς Κυπέλλου, δύο νίκες εντός στο πρωτάθλημα και δύο ισοπαλίες εκτός έδρας στο πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ είχε κερδίσει τέσσερα διαδοχικά και πέντε στο πρωτάθλημα αμέσως πριν.
Ο ΠΑΟΚ έχει μόλις δύο νίκες στα εννέα τελευταία για το πρωτάθλημα.
Ο ΠΑΟΚ έχει σκοράρει στα τέσσερα τελευταία για το πρωτάθλημα, αφού δεν είχε σκοράρει στα τέσσερα προηγούμενα.

Αν και παλιότερα έβγαζαν μεγάλα σκορ, τώρα ο ΠΑΟΚ δεν έχει βάλει πάνω από δύο στην ΑΕΚ από τον Σεπτέμβριο του 2011, ενώ η ΑΕΚ έβαλε τον Μάρτιο του 2017 μια φορά τρία γκολ.
Οι δύο ομάδες έπαιξαν τελικό Κυπέλλου για τρεις διαδοχικές χρονιές. Φέτος έφτασε πάλι η ΑΕΚ, αλλά θα λείψει ο ΠΑΟΚ.

Μεταξύ τους με τον ΠΑΟΚ γηπεδούχο

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τα δύο τελευταία, αφού είχε χάσει τα δύο προηγούμενα, το ένα από αυτά με μηδενισμό.

Στα 13 τελευταία παιχνίδια ο ΠΑΟΚ έχει 11 νίκες και δύο ήττες, το μηδενισμό του 2018 και στα πλέι οφ του 2017.
Από το Μάρτιο του 2010, όταν η ΑΕΚ νίκησε με γκολ του Μπλάνκο στην Τούμπα, μέχρι τα πλέι οφ του 2017, ο ΠΑΟΚ είχε εννέα νίκες σε εννέα παιχνίδια! Το γκολ του Ντιντάκ έδωσε τέλος στα αρνητικά αποτελέσματα της ΑΕΚ.

Ένα από τα ωραιότερα παιχνίδια στην Τούμπα ήταν στην πρεμιέρα του 1999-00, το εκπληκτικό 4-4 (16’ Μαραγκός 36’ Ντόλμπεργκ, 65’ Γεωργιάδης, 89’ Βαλέντσια – 1’ Τσίριτς, 20’ Νικολαίδης, 23’ αυτογκόλ Ντόλμπεργκ, 46’ Δέλλας)

Η ιστορία

Νίκες ΠΑΟΚ: 37

Ισοπαλίες: 34

Νίκες ΑΕΚ: 59

Με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ
Νίκες ΠΑΟΚ: 30

Ισοπαλίες: 22

Νίκες ΑΕΚ: 13

Τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου
29.09.2019: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-2
(54’ σουτ Τσιγκρίσνκι, 79’ σουτ Ντέλετιτς – 16’ σουτ, 58’ σουτ Σφιντέρσκι. Ο Μπίσεσβαρ αστόχησε σε πέναλτι)

12.01.2020: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-0
(57’ πέναλτι Βιεϊρίνια. Αποβλήθηκαν στα τελευταία λεπτά Χουλτ και Λιβάγια της ΑΕΚ)

 

 Προαναγγελία αγώνα: Παναθηναϊκός-Άρης

Την πρώτη του νίκη και το δεύτερο γκολ θα αναζητήσει ο Παναθηναϊκός, φτάνοντας στα μισά των Play Off, καθώς υποδέχεται τον Άρη. Για την ομάδα της της Θεσσαλονίκης είναι ένα παιχνίδι, που εφόσον το κερδίσει, μπορεί να ελπίζει ότι θα φτάσει τον Παναθηναϊκό στη βαθμολογία.

Ο Παναθηναϊκός

Έφερε 0-0 στο Ηράκλειο, την τρίτη ισοπαλία του στα τέσσερα παιχνίδια των πλέι οφ, όπου δεν έχει νίκη.

Ωστόσο η ήττα του από τον Ολυμπιακό είναι η μοναδική στα επτά τελευταία για το πρωτάθλημα. Ακόμα έχει δύο ήττες στα τελευταία 13.

Έχει τρεις ήττες στα 22 τελευταία, δύο από Ολυμπιακό και μια από ΑΕΚ, ενώ είχε χάσει τα τέσσερα από τα οκτώ πρώτα.

Έχει νικήσει επτά από τα 13 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ είχε μόλις πέντε στα πρώτα 17.  Μάλιστα σε αυτά τα 17 πρώτα δεν κατάφερε να νικήσει δύο διαδοχικά. Ακολούθησαν πέντε νίκες στη σειρά.

Έκανε τέσσερις ισοπαλίες στα τελευταία έξι, αφού δεν είχε καμία στα οκτώ προηγούμενα.

Δεν έχει σκοράρει στα τρία τελευταία παιχνίδια του, αφού είχε σκοράρει στα τέσσερα προηγούμενα, βάζοντας εννέα γκολ.

Δέχτηκε τρία γκολ από τον Ολυμπιακό, αφού δεν είχε δεχτεί πάνω από ένα γκολ στα προηγούμενα 18 παιχνίδια πρωταθλήματος.

Δέχτηκε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο από τον Ολυμπιακό, αφού είχε δεχτεί μόλις ένα στο πρώτο ημίχρονο στα 15 προηγούμενα, αυτό από τον Αραούχο της ΑΕΚ.

Στην κανονική περίοδο τερμάτισε τέταρτος.

Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στα προημιτελικά χάνοντας δύο φορές από τον ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός εντός έδρας

Μετά από πέντε διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα είχε την πρώτη του απώλεια εντός έδρας, φέροντας 0-0 με τον ΠΑΟΚ, που είναι και πρώτη εντός έδρας απώλεια μέσα στο 2020. Αμέσως προηγούμενη το 0-0 με τον Άρη.

Έχει δηλαδή οκτώ νίκες και δύο ισοπαλίες στα 10 τελευταία και είναι αήττητος, ενώ είχε ξεκινήσει με τρεις ήττες και μια ισοπαλία! Τελευταία ήττα από την ΑΕΛ, στις 27 Οκτωβρίου 2019.

Έχει δεχτεί δύο γκολ στα εννέα τελευταία παιχνίδια, αφού είχε δεχτεί γκολ και στα πέντε πρώτα, εννέα γκολ συνολικά.

Έβαλε 15 γκολ στα έξι τελευταία, ενώ είχε βάλει εννέα στα πρώτα οκτώ παιχνίδια του.

Ο Άρης

Νίκησε τον ΟΦΗ στην πρεμιέρα των πλέι οφ, αλλά από εκεί και πέρα έχει μια ισοπαλία και δύο ήττες. Η νίκη αυτή επί του ΟΦΗ είναι η μοναδική του στα τελευταία οκτώ για το πρωτάθλημα και μοναδική στα εννέα τελευταία επίσημα.

Έχει δύο νίκες στα 12 τελευταία επίσημα, αυτή με τον ΟΦΗ και το «διπλό» στον Ατρόμητο, που του χάρισε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Έχουν μπει 14 γκολ στα παιχνίδια του, περισσότερα από κάθε άλλης ομάδας στα πλέι οφ.

Στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ μπήκαν δύο γκολ, αφού και τα πέντε προηγούμενα είχαν από τέσσερα γκολ.

Έχασε τα έξι από τα 12 τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ είχε μια ήττα στα 12 προηγούμενα. Είναι αθροιστικά τα 24 παιχνίδια με τον Μίκαελ Ένινγκ στον πάγκο.

Έχει δεχτεί γκολ και στα οκτώ τελευταία για το πρωτάθλημα. Έχει σκοράρει στα πέντε τελευταία.

Στην κανονική περίοδο
Από τις οκτώ νίκες στην κανονική περίοδο, στις επτά προηγήθηκε από το πρώτο ημίχρονο. Μόνο με την Ξάνθη νίκησε χωρίς να έχει προηγηθεί από το πρώτο ημίχρονο.

Πέτυχε σε τρία παιχνίδια του από τέσσερα τουλάχιστον γκολ, κάτι που είχε κάνει από το 1998-99.

Μέχρι την ήττα του από την ΑΕΚ εντός έδρας στις 16 Φεβρουαρίου, είχε ένα σερί 16 αγώνων πρωταθλήματος, που δεν έχανε εντός και δεν νικούσε εκτός.

Έκανε δέκα ισοπαλίες, μόνο η Λαμία είχε περισσότερες. Οι δύο ισοπαλίες είναι εντός έδρας και οι οκτώ εκτός.

Ο Άρης εκτός έδρας

Πήρε ισοπαλία από την ΑΕΚ, μετά την ήττα του από τον Ολυμπιακό. Έχει τρεις ισοπαλίες στα τέσσερα τελευταία.

Δεν έχει νίκη στα 12 τελευταία εκτός έδρας, με έξι ισοπαλίες και έξι ήττες. Για τελευταία φορά νίκησε τον Οκτώβρη στην Ξάνθη. Είναι η μοναδική νίκη του εκτός έδρας σε όλο το πρωτάθλημα.

Έχει σκοράρει και στα έξι τελευταία παιχνίδια του, τέσσερα για το πρωτάθλημα.

Έχει δεχτεί γκολ και στα έξι τελευταία για το πρωτάθλημα, μετά το 0-0 στη Λάρισα.

Στην κανονική διάρκεια
Έκανε μια νίκη εκτός έδρας. Μόνο οι δύο τελευταίοι δεν έχουν περισσότερες νίκες από τον Άρη. Ο ουραγός Πανιώνιος επίσης μία, ενώ ο προτελευταίος Παναιτωλικός καμία.

Έκανε οκτώ ισοπαλίες εκτός έδρας, καμία άλλη ομάδα δεν είχε περισσότερες από πέντε.

Μεταξύ τους

Ο Άρης νίκης 4-0 στον πρώτο γύρο και πήρε 0-0 στην Αθήνα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Για πρώτη φορά από το 2006-07 ο Παναθηναϊκός δεν σκόραρε στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια.
Ο Άρης έχει μια νίκη στα έξι τελευταία για το πρωτάθλημα. Έχει ακόμα τρεις νίκες στα τελευταία 20.

Ο Παναθηναϊκός έχει μια νίκη στα τέσσερα τελευταία.

Μεταξύ τους με τον Παναθηναϊκό γηπεδούχο

Ο Άρης πήρε 0-0, αφού ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει τα δύο προηγούμενα.

Στα 10 τελευταία ο Παναθηναϊκός έχει οκτώ νίκες, ενώ δύο παιχνίδια ήταν ισόπαλα.

Ο Άρης έχει να νικήσει από τις 22 Απριλίου 2007, 1-0 τότε στο «Σπύρος Λούης» με γκολ του Ροτζέριο Νασιμέντο στο 89’. Είναι η μοναδική του νίκη στα 29 τελευταία, αφού η αμέσως προηγούμενη ήταν τον Οκτώβριο του 1985.

Η ιστορία

Νίκες Παναθηναϊκού: 62

Ισοπαλίες: 27

Νίκες Άρη: 23

Με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό
Νίκες Παναθηναϊκού: 42

Ισοπαλίες: 10

Νίκες Άρη: 4

Τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου
15.09.2019: Άρης – Παναθηναϊκός 4-0
(20’ κεφαλιά Φετφατζίδης, 43’ σουτ Φραν Βέλεθ, 54’ σουτ Ντιγκινί, 64’ σουτ Ιντέγε)

22.12.2019: Παναθηναϊκός – Άρης 0-0

Διαβάστε επίσης

Back to top button