Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Αντόνιο Πουέρτα: Σαν σήμερα 25 Αυγούστου καταρρέει στο γήπεδο και σοκάρει τον πλανήτη

Πέρασαν 14 χρόνια από την ημέρα που ο Ισπανός ποδοσφαιριστής σόκαρε τον ποδοσφαιρικό -και όχι μόνο- πλανήτη.

Πέρασαν 14 χρόνια από την ημέρα που ο Ισπανός ποδοσφαιριστής σόκαρε τον ποδοσφαιρικό -και όχι μόνο- πλανήτη.

Σαν σήμερα, στις 25 Αυγούστου του 2007, ο Αντόνιο Πουέρτα καταρρέει στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του αγώνα Σεβίλλης – Χετάφε.

Ήταν μόλις η πρώτη αγωνιστική της La Liga. Ο Πουέρτα, κατέρρευσε μόνος του στο 29ο λεπτό της αναμέτρησης, σε μία ανύποπτη φάση, την ώρα που ο τερματοφύλακας της ομάδας του ήταν έτοιμος να εκτελέσει το άουτ. Ο λόγος όπως έγινε αργότερα γνωστό ήταν μία καρδιακή προσβολή.

Οι συμπαίκτες του και το ιατρικό τιμ της Σεβίλλης έσπευσαν γρήγορα στο πλευρό του. Μάλιστα κατάφεραν να τον συνεφέρουν και ο ίδιος αποχώρησε έχοντας τις αισθήσεις του στα αποδυτήρια όπου όμως κατέρρευσε εκ νέου.

Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του στο νοσοκομείο ο Πουέρτα φέρεται να έπαθε άλλες 5 καρδιακές προσβολές. Η κατάσταση του ήταν πολύ δύσκολη. Παρ’ όλη τη μάχη που έδωσε για 3 μέρες στο νοσοκομείο εν τέλει άφησε την τελευταία του πνοή στις 28 Αυγούστου του 2007.

Ήταν μόλις 22 χρονών, αφήνοντας πίσω την σύντροφό του στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της…

Ποιός ήταν ο αδικοχαμένος Πουέρτα

Ο Αντόνιο Χοσέ Πουέρτα Πέρες, γεννήθηκε στη Σεβίλλη στις 26 Νοεμβρίου 1984. Πέρασε μάλιστα ολόκληρη τη ζωή του στην Ανδαλουσία. Ο αριστερός μπακ-χαφ αφιέρωσε τα 14 από τα 22 του χρόνια στην πιο επιτυχημένη ομάδα της ευρύτερης περιοχής, η οποία τον γαλούχησε ποδοσφαιρικά στις ακαδημίες της.

Ο Πουέρτα, στην σύντομη καριέρα του, είχε 79 συνολικά συμμετοχές με την Σεβίλλη σημειώνοντας 8 γκολ ενώ είχε δώσει και 2 ασίστ.

Δεκατρία χρόνια μετά τον θάνατο του, η Σεβίλλη κατέκτησε το Europa League και το αφιέρωσε τόσο σε εκείνον όσο και στον Αντόνιο Ρέγες, που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο το 2019.

πηγή: Sportime.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button