Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

BCL: Με ΑΕΚ, Περιστέρι και Ηρακλή η νέα σεζόν!

Η ΑΕΚ, το Περιστέρι και ο Ηρακλής θα είναι οι εκπρόσωποι της Ελλάδας στο επόμενο BCL.

Η ΑΕΚ και το Περιστέρι θα βρίσκονται στην κλήρωση της 15η Ιουλίου για τη φάση των ομίλων, ενώ ο Ηρακλής θα ξεκινήσει την προσπάθειά του από την προκριματική φάση.

betatzhs

Από τις 44 ομάδες που απαρτίζουν τη νέα έκδοση του BCL, οι 41 τερμάτισαν στην πρώτη 8άδα του οικείου πρωταθλήματος, οι 14 είναι πρωταθλήτριες στις χώρες τους, ενώ  εκπροσωπούνται 25 διαφορετικές χώρες

Η Τουρκία είναι η μοναδική χώρα με 5 ομάδες. Και αυτό υπό κανονικές συνθήκες και με βάση τη βαθμολογία, η Τουρκ Τέλεκομ δε θα μπορούσε να είναι παρούσα στη διοργάνωση.

Ωστόσο, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που παρουσιάζονται εξαιτίας του COVID-19 και με δεδομένο ότι οι ομάδες που θα ολοκληρώσουν την προηγούμενη σεζόν τον Σεπτέμβριο, θα έχουν κανονικά μία θέση στην Regular Season της επόμενης σεζόν, το Συμβούλιο του BCL έδωσε 4 θέσεις στην Τουρκία, στις ομάδες που είχαν καταλάβει υψηλότερες θέσεις.

Έτσι η Τουρκ Τέλεκομ, έρχεται ως πέμπτη ομάδα.

Από τη Γερμανία θα αγωνιστεί μόνο η Μπάμπεργκ, καθώς, η Λούντβισμπουργκ, αν και είχε κάνει αίτηση, την απέσυρε, λόγω της οικονομικής αβεβαιότητας που προκαλεί η εποχή COVID-19 δεν αισθάνονταν σίγουροι ότι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν οικονομικά παίζοντας σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Σε ό,τι αφορά στην Ολντενμπουργκ, κατέθεσε αίτηση συμμετοχής, αλλά με δύο εβδομάδες καθυστέρηση με αποτέλεσμα να μη γίνει δεκτή.

πηγή: Sportime.gr

Ετικέτες
autovision

Διαβάστε επίσης

Back to top button
Close