Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Επισημοποίησε το τέλος της «εποχής Καλάθη» ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός έκανε και τυπικά γνωστό το τέλος της «εποχής Καλάθη» στο «τριφύλλι». «Περάσαμε οκτώ υπέροχα χρόνια», έγραψαν οι «πράσινοι».

Τίτλοι τέλους στη σχέση Παναθηναϊκού – Καλάθη μπήκαν και επίσημα την Παρασκευή (3/7).

Ο Έλληνας πλέι μέικερ πέρασε οκτώ χρόνια στο «τριφύλλι» (2009-2012 και 2015-2020) και κατέκτησε μία φορά την Euroleague (2011) και έξι φορές το πρωτάθλημα Ελλάδας.

Ο Καλάθης ήταν το βασικό «πρόσωπο» του Παναθηναϊκού, μετά την απόσυρση του Δημήτρη Διαμαντίδη και υπήρξε ο captain της ομάδας για τέσσερα χρόνια. Δίχως αμφιβολία, αυτές οι σεζόν συνδυάστηκαν με τα κορυφαία μπασκετικά του χρόνια, που τον έφεραν στο προσκήνιο ως τον κορυφαίο πλέι μέικερ της Ευρώπης.

Όπως είχε γίνει γνωστό εδώ και καιρό, οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν μπορούσαν να αντέξουν το συμβόλαιό του (2,3εκατ. για την επόμενη σεζόν) και οι δύο πλευρές «χώρισαν» φιλικά. Άλλωστε, άπαντες γνωρίζουν πως ο Καλάθης έχει δώσει πολλά στους «πράσινους» και το «τριφύλλι» έχει… εκτοξεύσει τον Έλληνα γκαρντ.

«Ευχαριστούμε Nick! Περάσαμε 8 υπέροχα χρόνια μαζί! Για πάντα στις καρδιές μας!», έγραψε στα social media η ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Πλέον, όλα δείχνουν πως σύντομα θα ακολουθήσει και η επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά της Μπαρτσελόνα, η οποία θα αποτελέσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

 

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button