Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Το αιώνιο ντέρμπι και η διακοπή από τον Παττακό

Το 1967 η χώρα μας βρισκόταν υπό κατοχή από την χούντα. Στις 22/11 συνέβη εκείνης της χρονιάς πραγματοποιήθηκε το πρώτο ντέρμπι επί χουντικής περιόδου, με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο.

Το παιχνίδι έληξε 1-0 με απευθείας εκτέλεση φαουλ του Τάκη Λουκανίδη, που “πυροδότησε” την αγανάκτηση της κερκίδας των “ερυθρολεύκων” καθώς θεώρησαν πως δεν υπήρχε παράβαση και  ήταν εκπρόθεσμο -αφού μπήκε στις καθυστερήσεις του α’ ημιχρόνου-.

Το αξιοσημείωτο δεν ήταν βέβαια το σκορ ούτε η “γκρίνια” της κερκίδας. Αρνητικός πρωταγωνιστής ήταν ο αντιπρόεδρος της χούντας, Στυλιανός Παττακός, ο οποίος έστειλε αστυφύλακα να διακόψει το παιχνίδι και να καλέσει τον επιθετικό του Ολυμπιακού Γ. Σιδέρη κάτω από την κερκίδα των επισήμων. Εκεί, ο Πατακός -σύμφωνα με δημοσιεύματα της τότε εποχής- είπε στον Σιδέρη:

«Ο κ.Παττακός συνέστησε εις μίαν στιγμήν εις τον Σιδέρην να αγωνίζεται πιο ήσυχα!», γράφει η «Αθλητική Ηχώ»!

Δείτε μάλιστα, τί έγραψε η εφημερίδα για το παραπάνω γεγονός:

«… Εκάλεσε από τον χώρο της εξέδρας των επισήμων τον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Γ.Σιδέρη, τον οποίο αντιλήφθη ν’ αγωνίζεται προηγουμένως -και εις δύο συγκεκριμένας περιπτώσεις- υπερβολικά δυναμικά και του έκαμε σύστασιν, όπως αγωνίζεται λοιπού περισσότερον ηπίως και μέσα εις την έννοιαν του «ευ αγωνίζεσθαι»!

Όσο για την απάντηση του Σιδέρη; «Ο ποδοσφαιριστής απάντησεν ότι θα συμμορφωθή με τη σύστασιν και εισήλθε εις τον αγωνιστικόν χώρον, διά να συνεχίση τον αγώνα»!

Από εκεί και πέρα πάντως ο Παττακός δήλωνε… “Ολυμπιακός εκ γενετής” μετά το τέλος της αναμέτρησης κι εξέφραζε τη λύπη του για την ήττα της ομάδας του!

 

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button