Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Αποθέωσε τον 18χρονο Γκρίνγουντ ο Σόλσκιερ

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ χαρακτήρισε... σπεσιαλίστα εκτελεστή τον Μέισον Γκρίνγουντ, μετά τα δύο γκολ του στη νίκη με 5-2 επί της Μπόρνμουθ το Σάββατο (4/7), για την Premier League.

Ο 18χρονος πέτυχε το πρώτο με το αριστερό πόδι στο 29ο λεπτό, ισοφαρίζοντας σε 1-1 για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πρόσθεσε άλλο ένα στο 54΄, φτάνοντας συνολικά τα 15 σε όλους τους αγώνες, στην πρώτη σεζόν του στην ανδρική ομάδα.

Ο Σόλσκιερ είπε ότι δεν είχε δει τέτοια δύναμη και ακρίβεια από έναν νεαρό παίκτη, αλλά πρόσθεσε ότι είναι πολύ νωρίς για να προβλέψει εάν ο Γκρίνγουντ θα είχε παρόμοια πορεία σταδιοδρομίας με τους «μεγάλους» του συλλόγου, Γουέιν Ρούνεϊ και Κριστιάνο Ρονάλντο.

«Έχω δει τον Γουέιν Ρούνεϊ στην ίδια ηλικία και ο Μέισον είναι εξαιρετικός εκτελεστής και “εξειδικευμένος” σκόρερ … Ξέρει ακριβώς τι να κάνει με την μπάλα όταν είναι στο γήπεδο», δήλωσε ο Σόλσκιερ και συμπλήρωσε:

«Αν σουτάρει, θα σκοράρει. Θα βελτιωθεί, ήδη το γενικό του παιχνίδι έχει βελτιωθεί. Δεν θέλω να τον συγκρίνω με τον Ρούνεϊ ή τον Ρονάλντο, καθώς αυτό δεν είναι δίκαιο. Θα δημιουργήσει τη δική του καριέρα και το κάνει με τον δικό του τρόπο. Και οι δύο είχαν φανταστική καριέρα και είμαι σίγουρος ότι αν ο Μέισον συνεχίσει να κάνει τα σωστά πράγματα και να παίρνει καλές αποφάσεις, θα έχει μια μεγάλη καριέρα. Είναι η πρώτη σεζόν του, αλλά πάντα γνωρίζαμε ότι υπάρχει ένα ιδιαίτερο παιδί εκεί».

πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button