Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Η ιδανική ενδεκάδα των «ελεύθερων»

Εδώ και λίγες ημέρες, η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος βρίσκεται σε εξέλιξη, υπό διαφορετικές συνθήκες από το συνηθισμένο, ελέω κορονοϊού.

Η πανδημία, που έπληξε σφόδρα την Ευρώπη, έχει προκαλέσει σημαντικές επιπτώσεις στην διεθνή οικονομία και απ΄ αυτό το δεδομένο δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί το ποδόσφαιρο. Οι… τιμές στο «ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο» έχουν μειωθεί αισθητά σε σχέση με όσα συνέβαιναν τα τελευταία χρόνια, όταν «χόρευαν» τα εκατομμύρια.

Παρ΄ όλα αυτά, όπως συμβαίνει δύο φορές τον χρόνο, τις επόμενες εβδομάδες, εκατοντάδες ποδοσδφαιριστές, θα αλλάξουν πόλεις ή/και χώρες, στο πλαίσιο ενίσχυσης των συλλόγων, αλλά και εύρεσης ενός επόμενου ποδοσφαιρικού σταθμού.

Με τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί από την πανδημία του κορονοϊού, αναμένεται να κυριαρχήσουν οι ανταλλαγές παικτών και η αναζήτηση -κυρίως- ελεύθερων από συμβόλαια ποδοσφαιριστών, προκειμένου να μειωθεί ο ετήσιος προϋπολογισμός των συλλόγων.

Ορισμένοι από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές που μένουν ελεύθεροι στα γήπεδα της Ευρώπης, είναι οι ακόλουθοι και οι οποίοι θα μπορούσαν κάλλιστα να συναποτελούν μία άτυπη ιδανική 11αδα μεταξύ των παικτών που δεν δεσμεύονται από συμβόλαιο στην παρούσα φάση.

Με μόλις τρία ματς στο κύπελλο Αγγλίας, ο Τζόε Χαρτ, βρίσκεται «στην σκιά» του Νικ Πόουπ κάτω από την εστία της Μπέρνλι. Σε εξαιρετική ηλικία για τερματοφύλακα, ο 33χρονος πορτιέρε έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα των 75 εμφανίσεων με την εθνική Αγγλίας και παραμένει διαχρονική αξία. Προτιμά να παραμείνει στα πάτρια εδάφη, χωρίς να αποκλείει μία μεταγραφή στο εξωτερικό.

Ο Γιαν Βερτόνγκεν και ο Ναθάνιελ Κλάϊν, θα αποδεσμευθούν από την Τότεναμ και την Λίβερπουλ, αντίστοιχα. Ο 33χρονος Βέλγος, διακρίνεται για την εξαιρετική παρουσία του στην αριστερή πτέρυγα και δεν θα δυσκολευθεί να βρει καλή ομάδα, καθώς άπαντες σε υψηλό επίπεδο, γνωρίζουν την σπανιότητα ενός αξιόπιστου αριστερού στόπερ.

Όσον αφορά στον 29χρονο Κλάϊν, έπαιξε λίγο λόγω ρήξης πρόσθιων χιαστών, αλλά αποτελεί ένα… στοίχημα για τους υποψήφιους «μνηστήρες», καθώς έχει δώσει σημαντικά δείγματα γραφής. Από αυτήν την 11αδα «δεν βγαίνει» ο Τιάγκο Σίλβα, με τον Βραζιλιάνο που φεύγει από την Παρί Σεν Ζερμέν, να αποτελεί ιδιαίτερα αξιόπιστη λύση, ενώ ελπίδα για το μέλλον, αποτελεί ο 22χρονος Μαλανγκ Σαρ, ο οποίος αρνήθηκε την πρόταση ανανέωσης που του έγινε από την διοίκηση της Νις.

Ως πολύ καλή περίπτωση, για την μεσαία γραμμή και σε διάταξη 4-3-3, φαντάζει ο Ναμπαλίς Μεντί. Ο 29χρονος Γάλλος, δεν κατάφερε να εδραιωθεί στην Λέστερ, ωστόσο οι ικανότητες του, κυρίως, ως ανατσαλτικός μέσος, του δίνουν μία θέση σ΄ αυτήν την 11αδα.

Με σαφώς καλύτερο… όνομα, ο Μάριο Γκέτσε και ο Νταβίντ Σίλβα, δεν θα δυσκολευθούν να βρουν τον καταλληλότερο γι΄ αυτούς, επόμενο σταθμό της καριέρας τους. Με σπουδαίες περγαμηνές και κορυφαίες παραστάσεις, αμφότεροι θα ψάξουν να βρουν την ομάδα, που θα τους δώσει ακόμη μερικά χρόνια σημαντικής καριέρας.

Οσον αφορά, τέλος, στην «γραμμή κρούσης», μία θέση παίρνει… υποχρεωτικά ο Γουίλιαν. Η απόκτηση των Βέρνερ και Ζίγες, έφερε τον 31χρονο Βραζιλιάνο εκτός Τσέλσι και οι ενδιαφερόμενοι, είναι ήδη αρκετοί. Με έξι γκολ και πέντε ασίστ την χρονιά που τελειώνει, ο έμπειρος άσος θέλει να παραμείνει στο Νησί και πιθανότατα δεν θα δυσκολευθεί.

Παρά τα 33 χρόνια του, ο Καγεχόν, ο οποίος δεν θα συνεχίσει στην Νάπολι, αποτελεί μία εξαιρετική λύση για την δεξιά πτέρυγα, ενώ την τριπλέτα, συμπληρώνει ο Εντινσον Καβάνι. Ο Ουρουγουανός γκολτζής, είναι ελεύθερος από την Παρί Σεν Ζερμέν και δεν χρειάζεται συστάσεις, καθώς δεσπόζει τα τελευταία χρόνια στα γήπεδα του πλανήτη, «φορτώνοντας» με γκολ τα αντίπαλα δίχτυα.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button