Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ο Γερεμέγεφ, το ρεκόρ του Χολέβα και ο Ντε Μέλο

Ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ μπορεί να σκόραρε δυο τέρματα στον Βόλο για τον Παναθηναϊκό, φτάνοντας τα 4 γκολ σε 73' λεπτά, όμως ένας άλλος άσος του «τριφυλλιού» πέτυχε κάτι μοναδικό 51 χρόνια πριν!

Τέσσερα τέρματα έχει σημειώσει ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ στα τρία πρώτα του παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό και ήδη γράφει τη δική του ιστορία στον Παναθηναϊκό με επιδόσεις που τον βάζουν ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές που ξεκίνησαν ιδανικά την πορεία τους με τους Πράσινους.

Δεν υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές που να ξεκίνησαν την πορεία τους στην ομάδα τόσο παραγωγικά, αλλά η επίδοση του Αλεξάντερ Γερεμέγεφ με τα τρία γκολ σε τέσσερα ματς δεν είναι η καλύτερη και ο επιθετικός του Παναθηναϊκού ισοφάρισε την δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία της ομάδας.

Η κορυφαία ανήκει στον Γιάννη Χολέβα, ο οποίος είχε σημειώσει έξι γκολ στα τρία πρώτα του παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό το 1961-62. Στο ντεμπούτο του με τους Πράσινους σε εκτός έδρας νίκη με 5-1 απέναντι στον Εθνικό είχε σημειώσει χατ τρικ, την δεύτερη είχε δύο γκολ στο Πανιώνιος – Παναθηναϊκός 3-1 και σημείωσε ακόμη ένα στο Παναθηναϊκός – Δόξα Δράμας 6-3 στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Την επίδοση των τεσσάρων γκολ σε τρία ματς την είχε πρώτα ο Αρακέν Ντε Μέλο, ο οποίος τη σεζόν 1972-73 ξεκίνησε με δύο γκολ στο 6-3 απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου σε εντός έδρας παιχνίδι, στο Άρη – Παναθηναϊκός 0-0 δεν υπήρξε γκολ, ενώ στο Ομόνοια – Παναθηναϊκός 2-4 έβαλε το όνομα του σε δύο από τα τέσσερα γκολ.

Υπάρχουν και αρκετοί ποδοσφαιριστές των Πρασίνων που ξεκίνησαν την πορεία τους στην ομάδα με τρία γκολ στα τρία πρώτα παιχνίδια τους και σε αυτή τη λίστα βρίσκονται οι Γονιός, Κωνσταντίνου, Βαζέχα, Σαλπιγγίδης, Άλβαρες, Λέτο, Γκέκας, Όρε.

Διαβάστε επίσης

Back to top button