ΑφιερώματαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Λαμία vs Ξάνθη: Η προϊστορία λέει ισοπαλίες… και χωρίς γκολ!(vids+pics)

Στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των play out της SuperLeague 1, ο ΠΑΣ Λαμία θα υποδεχθεί τον ΑΟ Ξάνθης και το LamiaSports σας βάζει στο κλίμα της αναμέτρησης.

Ελάχιστα γκολ, νίκες, ήττες και αρκετές ισοπαλίες συνθέτουν την προϊστορία του ΠΑΣ Λαμία με την Ξάνθη!

Πλέον, στα play out οι δύο ομάδες θα «παλέψουν» για τη νίκη με την ομάδα της Θράκης να έχει αρκετούς παραπάνω λόγους να «δώσει και την ψυχή της» για το παιχνίδι αυτό, μιας και βρίσκεται στις δύσκολες θέσεις της βαθμολογίας!

Τώρα, το LamiaSports σας βάζει στο κλίμα με pre game αφιερώματα και θα δούμε αναλυτικά την προϊστορία των δύο συλλόγων στην SuperLeague 1!

Aς ξεκινήσουμε:

Ξάνθη – ΠΑΣ Λαμία 0-0

1η αγωνιστική

SuperLeague 2017-2018

Πρώτος αγώνας του ΠΑΣ Λαμία στη SuperLeague…

«Έμεινε» όρθιος στην Ξάνθη ο ΠΑΣ Λαμία παίρνοντας μια ιστορική ισοπαλία στην παρθενική της συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Super League.

Με μια ιδιαίτερη ευκολία η ομάδα του ΠΑΣ Λαμία κατάφερε και πήρε έναν ιστορικό βαθμός απέναντι στην Ξάνθη, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής.

Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ, με πρωταγωνιστές τους Νόε Ακόστα και Νίκο Παπαδόπουλο, έμεινε όρθια στα «Πηγάδια» πανηγυρίζοντας μια σπουδαία ισοπαλία.

Το ματς:

Η Ξάνθη είχε την πρώτη φάση του αγώνα, με τον Μπρίτο στο 3΄ να κάνει το σουτ, αλλά ο Παπαδόπουλος, μπλόκαρε την μπάλα.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Ακόστα είχε μεγάλη ευκαιρία για να βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα της Λαμίας, όταν έπιασε το σουτ, αλλά ο Ζίβκοβιτς έσωσε την ομάδα της Ξάνθης. Στη συνέχεια της φάσης, ο Πίτι εκτέλεσε το κόρνερ, ο Όμο έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Καμαρά έσωσε πάνω στην γραμμή, την ομάδα πριν δεχθεί το γκολ.

Στο 21΄ ο Ορφανίδης, έπιασε το σουτ από μακριά αλλά ο Παπαδόπουλος ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε την μπάλα. Η επόμενη μεγάλη φάση ήταν στο 35΄ όταν ο Λισγάρας δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση, όμως ο τερματοφύλακας της φθιωτικής ομάδας δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα.

Στη συνέχεια, η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς απείλησε μόνο με μακρινά σουτ και με εκτελέσεις κόρνερ στις οποίες ο Παπαδόπουλος ήταν αυτός που «έσωσε» τη Λαμία. Τίποτα το ιδιαίτερο στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου, με το 0-0 να είναι το σκορ.

Ο Νίκος Παπαδόπουλος με πέντε συνολικά αποκρούσεις έχει κρατήσει το 0 για την ομάδα του Μπάμπη Τεννέ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ξεκίνησε με τους ποδοσφαιριστές της Ξάνθης να διαμαρτύρονται για πέναλτι από τον Ασίγκμπα πάνω στον Μπρίτο, όμως ο διαιτητής Σέζος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι κανονικά.

Οι γηπεδούχου μπήκαν πιο φορτσάτοι και θέλησαν να πετύχουν ένα γκολ, μέσα στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, όμως τα σουτ των Ορφανίδη και Μπρίτο δεν απείλησαν τον Παπαδόπουλο.

Οι ποδοσφαιριστές της φθιωτικής ομάδας, κρατήσουν εύκολα το μηδέν στην άμυνα, το οποίος ήταν και το ζητούμενο, παίζοντας μεστό ποδόσφαιρο, χωρίς πολλές φάσεις μεν, αλλά με σταθερό ρυθμό και χωρίς λάθος.

Στο 63΄ ο Λουσέρο έπιασε το σουτ εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ δίπλα από το δοκάρι του Παπαδόπουλου. Στο 70΄ υπήρξε ένα πρόβλημα στο «Ξάνθη Arena», καθώς ο φωτισμός του γηπέδου έσβησε με τον διαιτητή να καλεί τους ποδοσφαιριστές των ομάδων να οδηγηθούν στους πάγκους των ομάδων τους.

Έπειτα από πέντε λεπτά διακοπής, το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά, με τον Κακάσο στο 80΄ να κάνει το σουτ, αλλά ο πορτιέρο της Λαμίας, έδιωξε με τα πόδια. Η ομάδα του Ράσταβατς, αν και συνέχισε να είναι πιο επιθετική, δεν μπορούσε να απειλήσει άμεσα την άμυνα του ΠΑΣ Λαμία.

Χωρίς κανένα απρόοπτο συνεχίστηκε το παιχνίδι, για τον ΠΑΣ Λαμία, καθώς στα 8 λεπτά καθυστερήσεις που έδωσε ο διαιτητής, δεν υπήρξε καμία φάση στο παιχίδι, με το 0-0 να παραμένει.

Ο ΠΑΣ κατάφερε και πήρε έναν ιστορικό βαθμό, καθώς είναι ο πρώτος του βαθμός στην SuperLeague και μάλιστα με αντίπαλο μια μεγάλη ομάδα και ιστορική, όπως είναι αυτή της Ξάνθης.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Η ενδεκάδα του ΠΑΣ Λαμία: 1 ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 2 ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ 5 ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗΣ 50 ΜΑΡΚ ΑΣΙΓΚΜΠΑ 4 ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ ΟΜΟ 32 ΜΑΡΚΟ ΜΠΛΑΖΙΤΣ 77 ΠΙΤΙ 9 ΠΑΤΡΙΚ ΒΟΥΟ 18 ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΟΛΗΣ 14 ΑΝΕΣΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ 11 ΝΟΕ ΑΚΟΣΤΑ ΡΙΒΕΡΑ. Αλλαγές (Μπουλούλης, Τσούκαλος, Κουτρομάνος)

Η ενδεκάδα της Ξάνθης: 20 ΖΙΒΚΟ ΖΙΒΚΟΒΙΤΣ 5 ΔΗΜΟΣ ΜΠΑΞΕΒΑΝΙΔΗΣ 6 ΠΑΜΠΛΟ ΝΤΕ ΛΟΥΚΑΣ 11 ΑΝΤΡΙΑΝ ΛΟΥΣΕΡΟ 21 ΚΩΣΤΑΣ ΦΛΙΣΚΑΣ 26 ΕΡΙΚ ΓΕΝΤΡΙΣΕΚ 31 ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΙΣΓΑΡΑΣ 32 ΧΟΡΧΕ ΚΑΣΑΔΟ 77 ΜΠΡΙΤΟ 92 ΚΑΣΑ ΚΑΜΑΡΑ 24 ΠΕΤΡΟΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ. Αλλαγές (Τριάδης, Μεχία)

ΠΑΣ Λαμία – Ξάνθη 0-1

16η αγωνιστική

SuperLeague 2017-2018

Χάρη σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μεχία στο 34ο λεπτό η Ξάνθη «πέρασε» από την έδρα της Λαμίας, ξεκινώντας με το δεξί το 2018 και ανεβαίνοντας στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Συνεχίζει να μην… αισθάνεται άνετα η Λαμία.

Τους χώριζαν, πριν την έναρξη του παιχνιδιού, μόλις 2 βαθμοί διαφορά, επομένως το τρίποντο έμοιαζε επιβεβλημένο και για τους δύο- η μεν Λαμία για ν’ απομακρυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο από τη ζώνη του υποβιβασμού και ν’ αρχίσει να αισθάνεται λίγο καλύτερα, η δε Ξάνθη για τον ίδιο λόγο, αλλά και για να πλησιάσει το «παράθυρο» που οδηγεί στην Ευρώπη.

Ως εκ τούτου, το παιχνίδι στο ΔΑΚ Λαμίας ήταν εξαρχής σκληρό και δεν έθελγε, ακριβώς, με την ποιότητά του. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι στο 25΄ με τον Τσούκαλο να σουτάρει εντός περιοχής και τον Ζίβκοβιτς να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ. Ωστόσο, παρά την (ελαφρά) υπεροχή της Λαμίας στο πρώτο ημίωρο, ήταν οι φιλοξενούμενοι αυτοί που άνοιξαν το σκορ.

Η Ξάνθη κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο, ο Μεχία ανέλαβε την εκτέλεση και με σουτάρα στο «Γ» του Μελίσσα έκανε το 0-1, πετυχαίνοντας το δεύτερο του στο φετινό πρωτάθλημα.

Στα εναπομείναντα λεπτά μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου η ομάδα του Τεννέ επιχείρησε να φέρει το ματς στα ίσια και σπατάλησε σπουδαία ευκαιρία στο 41΄, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πίτι ο Όμο πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Στο δεύτερο 45λεπτο η Λαμία μπήκε εκ νέου με διάθεση να πιέσει, είχε την κατοχή, όμως πέραν της- μη «γενόμενης», εν τέλει, λόγω οφσάιντ- φάσης του 71ου λεπτού με την κεφαλιά του Πίτι που έβγαλε δύσκολα ο Ζίβκοβιτς, δεν είχε να επιδείξει άλλη άξια… αναφοράς.

Κάπως έτσι, το 0-1 έμεινε μέχρι τέλους, με την (καλοστημένη σήμερα) Ξάνθη να πηγαίνει στους 21 βαθμούς και την 7η θέση, εν αντιθέσει με την Λαμία που «κόλλησε» στους 12.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Λαμία (Μπάμπης Τεννές): Μελίσσας, Ασίγκμπα, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Όμο (46′ Αναστασόπουλος), Βασιλαντωνόπουλος, Τσούκαλος, Μπλάζιτς, Πίτι, Βάντερσον (72′ Καραγιάννης), Βουό (46′ Ακόστα)

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ντε Λούκας (80′ Μελιόπουλος), Λουσέρο, Μεχία, Κασάδο, Λισγάρας, Γέντρισεκ, Σβάρνας, Φασίδης (74′ Σιλά), Φλίσκας, Τριάδης (56′ Ντουρίτσκοβιτς)

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (ΕΠΣ Αθηνών)

ΠΑΣ Λαμία – Ξάνθη 0-0

5η αγωνιστική 

SuperLeague 2018-2019

Χωρίς νικητή έληξε το παιχνίδι στη Λαμία, μεταξύ της ομώνυμης ομάδας και της Ξάνθης, με το 0-0 να μένει έως το τελικό σφύριγμα του διαιτητή.

Οι γηπεδούχοι έψαξαν το γκολ και πίεσαν πολύ καθώς ήθελαν την πρώτη τους νίκη, αλλά στάθηκε άτυχοι στην τελική προσπάθεια.

Το παιχνίδι πάντως ήταν μοιρασμένο στο πρώτο ημίχρονο, αφού και οι δύο ομάδες έψαξαν από νωρίς το γκολ. Η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στη Λαμία, όταν ο Καραγκούνης βρέθηκε στην περιοχή αλλά έκανε αδύναμο σουτ.

Η Ξάνθη απάντησε με τον Σαρπόνγκ που ελίχθηκε πολύ ωραία από αριστερά, πέρασε τον Αντέτζο, αλλά σούταρε άουτ. Ο Γέντρισεκ έφτασε κοντά στο γκολ στο 23’, αλλά στο γυριστό που δοκίμασε, ο Σαράνοφ μπλόκαρε.

Επόμενη καλή στιγμή ήταν για τη Λαμία σε σουτ του Μπαράλες στο 25’, αλλά η μεγάλη φάση στο πρώτο μισό του αγώνα άνηκε στην Ξάνθη στο 35’, όταν ο Σουλεϊμάν με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Σαράνοφ.

Λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου, η κάθε ομάδα είχε από μία καλή φάση με τους Λισγάρα και Καραγκούνη, όμως κανείς δεν βρήκε στόχο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λαμία μπήκε δυνατά και στα πρώτα πέντε λεπτά έχασε εξαιρετικές ευκαιρίες με τους Μπερτόλιο και Μπαράλες. Ουσιαστικά ήταν παράσταση για ένα ρόλο, αφού στο πρώτο εικοσάλεπτο έχασαν τέσσερις πολύ καλές ευκαιρίες κυρίως με τον Καραγκούνη.

Σε γενικές γραμμές η Ξάνθη επέλεξε στο δεύτερο ημίχρονο να περιμένει τη Λαμία και να διαφυλάξει τα μετόπισθεν, αλλά με αρκετό ρίσκο, αφού θα μπορούσε να δεχθεί το γκολ σε ουκ ολίγες περιπτώσεις.

MVP: Σε πολύ καλή μέρα βρέθηκε ο Μπερτόλιο της Λαμίας. Ήταν ο κινητήριος μοχλός των γηπεδούχων σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Από τα πόδια του περνούσαν όλες οι φάσεις της Λαμίας και αποτέλεσε μόνιμο κίνδυνο για την εστία της Ξάνθης.

 

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Σκόνδρας (85’ Βασιλαντωνόπουλος), Βάντερσον, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Δημούτσος, Μπλάζιτς, Επστάιν (82’ Μαστούρ), Καραγκούνης (74’ Καραμάνος), Μπερτόλιο, Μπαράλες.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Σιλά, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Καμαρά, Κοβάσεβιτς (67’ Ντε Λούκας), Σαρπόνγκ, Σουλεϊμάν (52’ Τζουρίτσκοβιτς), Καντά (88’ Αλμέιδα), Γέντρισεκ.

23 Νοεμβρίου 2019

11η αγωνιστική

ΔΑΚ Λαμίας 20:00

ΠΑΣ ΛαμίαΞάνθη 1-0

Για τη φετινή σεζόν, οι δύο ομάδες συναντήθηκαν πρώτη φορά το Νοέμβριο του 2019, με τη Λαμία να παίρνει για πρώτη φορά νίκη απέναντι στους Ακρίτες!

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης είχε πετύχει ο Ντάνι Μπεχαράνο! Μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της Ξάνθης, ο Ταϊρόν έβγαλε τη πάσα στον Βολιβιανό χαφ της Λαμίας και αυτός με ωραίο πλασέ έκανε το 1-0!

16 Φεβρουαρίου 2020

24η αγωνιστική

Ξάνθη Αρένα 17:15

ΞάνθηΠΑΣ Λαμία 0-0

Και φτάσαμε στην τελευταία συνάντηση των δύο αντιπάλων! Τον Φεβρουάριο του 2020 η Λαμία ταξιδεύει στην Ξάνθη για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα.

Συνολικά στο ματς είχαμε 18 τελικές προσπάθειες και από τις δύο ομάδες… γκολ όμως δεν είχαμε! Ένα ακόμη ματς ανάμεσα στους δύο έληξε ισόπαλο και μάλιστα χωρίς γκολ!

 

Διαβάστε επίσης

Back to top button