Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ο Άρης δεν πήρε όσα περίμενε από τις χειμερινές μεταγραφές

Την Κυριακή (16/5) ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα της Super League, με τον Άρη να έχει εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για τον Β’ προκριματικό γύρο του νεοσύστατου Conference League.

Την Κυριακή (16/5) ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα της Super League, με τον Άρη να έχει εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για τον Β’ προκριματικό γύρο του νεοσύστατου Conference League. Σημαντική επιτυχία αν αναλογιστεί κανείς πως την τρέχουσα περίοδο η Ελλάδα δικαιούται μόλις τέσσερις (4) θέσεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αντί για πέντε (5), όπως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια.

Στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ωστόσο, το φινάλε αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση, καθώς ο Απρίλιος και ο Μάιος σημαδεύτηκαν από αρνητικά αποτελέσματα που είχαν ως συνέπεια την απώλεια της δεύτερης θέσης – από τον συμπολίτη ΠΑΟΚ – ενώ στο Ολυμπιακό Στάδιο το βράδυ της Κυριακής (19:30) θα παιχτεί η τρίτη, κόντρα στην ΑΕΚ. Για τους πέντε αγώνες χωρίς «τρίποντο» (τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες, με τέρματα 2-5) ευθύνονται «η κόπωση από τα πολλά παιχνίδια, αλλά και το ότι δεν κάνουμε γκολ τις πολλές ευκαιρίες που δημιουργούμε», κατά τα λεγόμενα του Άκη Μάντζιου.

Σημαντικό μερίδιο «ευθύνης» σε αυτά που αναφέρει εσχάτως ο 52χρονος Έλληνας προπονητής, έπαιξε και το γεγονός πως ο Άρης δεν πήρε όσα περίμενε από τις μεταγραφές του Γενάρη. Οι Νικόλας Ιωάννου, Μπρούνο Φελίπε και – κυρίως – Κώστας Μήτρογλου, ήρθαν με πολλές περγαμηνές, ωστόσο η συνεισφορά τους δεν ήταν η προσδοκόμενη. Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο παρουσιάζει τα πεπραγμένα των τριών, μια στροφή πριν την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου:

Ο 25χρονος Ιωάννου ήρθε από τη Νότιγχαμ Φόρεστ με τη μορφή δανεισμού, για να παράσχει βοήθεια στη θέση του αριστερού μπακ. Ξεκίνησε… φουριόζος, παίρνοντας μάλιστα φανέλα βασικού, ενώ με δικό του γκολ οι «κίτρινοι» πέρασαν νικηφόρα από τη Ριζούπολη. Από τις αρχές Φλεβάρη και μετά… εξαφανίστηκε, κάνοντας μερικές ολιγόλεπτες συμμετοχές ως αλλαγή. Επέστρεψε ως βασικός στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (ήττα 2-0), αλλά κι εκεί δεν ολοκλήρωσε το ματς. Συνολικά «έγραψε» δέκα εμφανίσεις και ένα γκολ σε όλες τις διοργανώσεις (480 αγωνιστικά λεπτά).

Ο 27χρονος Μπρούνο υπέγραψε συμβόλαιο με τους Θεσσαλονικείς ως το καλοκαίρι του 2023, έχοντας μείνει ελεύθερος από τον Ολυμπιακό. Είναι χαρακτηριστικό πως στα 13 ματς (384 αγωνιστικά λεπτά) με τη φανέλα του Άρη, ο Βραζιλιάνος εξτρέμ ούτε ασίστ έδωσε ούτε γκολ πέτυχε ενώ μόλις σε τέσσερα εξ αυτών ξεκίνησε βασικός – δεν τελείωσε κανένα. Το γεγονός πως στα τέλη Δεκεμβρίου ταλαιπωρήθηκε από τον κορονοϊό, ίσως έπαιξε το ρόλο του.

Το μέλλον του 33χρονου Μήτρογλου είναι αμφίβολο. Ο πολυδιαφημισμένος πρώην διεθνής Έλληνας επιθετικός πήγε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» θέλοντας να ξαναβρεί τη φόρμα του έπειτα από πολύμηνη αγωνιστική απραξία, αλλά… άργησε να βρει ρυθμό, όταν το έκανε ταλαιπωρήθηκε από ενοχλήσεις και μικρο-τραυματισμούς, με αποτέλεσμα το κοντέρ να γράψει μόλις δύο (2) γκολ σε συνολικά δέκα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις (238 αγωνιστικά λεπτά). Τουλάχιστον, αυτά τα δυο γκολ έδωσαν τέσσερις βαθμούς στην ομάδα του (1-1 στον Ολυμπιακό και 1-0 τον ΟΦΗ).

Αν αναλογιστεί κανείς πως μέσα στο 2021 ο Άρης έχει δώσει 21 αγώνες (διαθέσιμα 1890 αγωνιστικά λεπτά), γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η προσφορά των Ιωάννου, Μπρούνο και Μήτρογλου μάλλον μηδαμινή χαρακτηρίζεται παρά τα όποια ελαφρυντικά μπορούν να αναγνωριστούν στον καθένα από αυτούς.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button