ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Κούγιας: «Δεν υπάρχει ποδοσφαιρικός εισαγγελέας να καλέσει τον Παπαϊωάννου;»

Ο Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι της ΑΕΛ με τον Πανιώνιο έκανε λόγο για την «άρρωστη ατμόσφαιρα του ελληνικού ποδοσφαίρου», ενώ επετέθη ξανά στον Πανουργιά Παπαϊωάννου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

«Πρώτα απ’όλα συγχαρητήρια στα παιδιά του Πανιωνίου, γιατί πάλεψαν όπως παλεύουν όλα τα ματς των Play Out, όμως ο λόγος που ζήτησα να μιλήσω είναι ένας και μοναδικός. Αυτή η άρρωστη ατμόσφαιρα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όλη την εβδομάδα τα προγνωστικά αυτών των σοφών αναλυτών, έδιναν στην νίκη της ΑΕΛ 6,10, στη νίκη του Πανιωνίου 1,50 και στην ισοπαλία 3,50.

Έχω την ΑΕΛ πέντε χρόνια όλο αυτό το διάστημα έχουμε δώσει πάνω από 150 παιχνίδια, μου κάνει εντύπωση πώς είναι δυνατόν αυτό το βρώμικο παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου, που δηλητηριάζει την ατμόσφαιρά του και έχει καταντήσει η κορυφαία κοινωνική εκδήλωση να είναι η εκδήλωση που κυριαρχούν τα σιχάματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ποια είναι η ΑΕΛ; Ποια είναι η δική μου ιστορία;

Πρέπει να κάνουμε μια εκστρατεία αυτέ οι σκιές που καταστρέφουν το ποδόσφαιρο και που δίνουν χώρο σε οποιονδήποτε από αυτούς του νταραβερτζήδες που είναι από το 1996 στο ποδόσφαιρο και έχουν κολλήσει σαν βδέλα πάνω στο ποδόσφαιρο και ορισμένοι υπερηφανεύονται που τους έχουν στα γραφεία τους.

Πρέπει επιτέλους να ανέβουν στην Σούπερ Λίγκα καθαρές ομάδες, η ΑΕΛ επί χρόνια διαμαρτύρεται γιατί από την 1η αγωνιστική μας δίνουν φαβορί για τον υποβιβασμό. Κατά την διάρκεια του έτους σε σημαντικά μας παιχνίδια δίνουν προκλητικά προγνωστικά και εμείς συνεχώς δίνουμε απαντήσεις στο γήπεδο και παρ’όλα αυτά δεν πτοούνται.

Κάτι πρέπει να γίνει, δεν βλέπουν το παιχνίδι Βόλος-Λαμία της προηγούμενης αγωνιστικής; Δεν βλέπουν τις δηλώσεις του κ. Πανουργιά; Δεν υπάρχει αθλητικός εισαγγελέας, δεν  υπάρχει ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, δεν υπάρχει κανένας κανονικός εισαγγελέας να τελειώνουμε με αυτό; Πρέπει συνεχώς εμείς να γινόμαστε κακοί;

Θεωρώ ότι δεν παίχτηκε κάνα ποδόσφαιρο ποιότητος γιατί έγιναν μάχες καθώς βλέπετε γιατί και τα παιδιά του Πανιωνίου και τα δικά μας παιδιά θέλησαν να διεκδικήσουν τη νίκη, αλλά έτσι παίζει ο Πανιώνιος και πρέπει να παίξεις και εσύ σκληρά για να τους αντιμετωπίσεις, όμως η εικόνα αυτή είναι η εικόνα ενός καθαρού παιχνίδιου.

Και εμείς και ο Πανιώνιος δώσαμε απαντήσεις στο γήπεδο, όμως όταν τα Play Off, έχουν εφτά αγώνες για την κάθε ομάδα και βλέπει να εξευτελίζονται. Αυτό που έγινε με την betfair την εταιρεία την προηγούμενη εβδομάδα που έδωσε 380 χιλιάδες λίρες σε μόνο μια εταιρεία και ποντάρισαν το Χ από όλον τον αγώνα, είναι πρόκληση για το ποδόσφαιρο, δεν υπάρχει πρόεδρος στην Σούπερ Λίγκα; Δεν υπάρχει πρόεδρος στην ΕΠΟ; Δεν υπάρχουν στελέχη να μας γλιτώσουν από αυτή την τρέλα; Κανείς δεν γνωρίζει πόσα εκατομμύρια παίχτηκαν στα ασιατικά.

Έχουμε γεμίσει απατεώνες στο ποδόσφαιρο, υπάρχουν ομάδες που δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες. Πραγματικά πρέπει να τελειώνουμε, όσα χρόνια είμαι εδώ και είμαι πάρα πολλά χρόνια, παρότι υπάρχει μια συντονισμένη κίνηση να με αναγκάσουν να φύγω από το ποδόσφαιρο.

Μέχρι άρθρα πεθαμένων παραγόντων διαβάσαμε το προηγούμενο διάστημα, έχουν επιστρατεύσει όλα τα σιχάματα της δημοσιογραφίας. Γράφουν περίεργα πράγματα, όμως να ξέρουν ότι εμείς είμαστε μια πολύ μεγάλη ομάδα και στο παρελθόν, αλλά και στο παρών, προσπαθούμε να γίνουμε η ΑΕΛ του παρελθόντος, διορθώνουμε τα λάθη μας, αλλά εκείνο που ζητάμε είναι να μας αντιμετωπίζουν με ποδοσφαιρική αξιοπρέπεια.

Όταν μπαίνεις μέσα στο γήπεδο και αγωνίζεσαι, όταν κακίζει η ιδιοκτησία σου οτιδήποτε στραβό στο ποδόσφαιρο, δεν μπορείς να κάνεις τον Κούγια ή την ΑΕΛ ίδιο με τους άλλους. Μακάρι να μπουν στο ποδόσφαιρο ιδιοκτήτες να ανέβουν στην Super League υγιείς ομάδες, ας γίνουμε 16, ας γίνουμε 18 ή 28 αλλά να έχουν ιδιοκτήτη πραγματικό, γιατί τώρα αρχίσαμε την καινούργια μόδα, τα στελέχη. Έχουμε χάσει τους ιδιοκτήτες. Που είναι ο κ. Μπούσης και ο κ. Κωστούλας, ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του Βόλου; Όταν ο ιδιοκτήτης της Λαμίας διώχνει τον προπονητή του στο ημίχρονο και μετά ότι έστησε το παιχνίδι, μπορούμε να συνεχίσουμε να μιλάμε για καθαρό ποδόσφαιρο και να μην κουνιέται φύλλο; Που είναι ο πρόεδρος της ΕΠΟ; Εμείς από εδώ θα βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο».

Διαβάστε επίσης

Back to top button