Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

SuperLeague 1: Από το ματς στη «Λεωφόρο» στο ντέρμπι της Θεσσαλίας!

Δείτε το preview των αγώνων της πρώτης ημέρας από την 20η αγωνιστική της SuperLeague 1. #slgr1 #πρόγραμμα #αγώνες #LamiaSports #preview

Δείτε το preview των αγώνων της πρώτης ημέρας από την 20η αγωνιστική της SuperLeague 1. #slgr1 #πρόγραμμα #αγώνες #LamiaSports #preview

Τρεις αγώνες θα διεξαχθούν σήμερα, Σάββατο 30/1 στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της SuperLeague 1.

Πάμε να δούμε πιο αναλυτικά:

ΑΕΛ ΝΠΣ Βόλος (15:00) – Αλκαζάρ 

Το θεσσαλικό ντέρμπι στο Αλκαζάρ βρίσκει τη γηπεδούχο ΑΕΛ να «καίγεται» πλέον για τη νίκη, που ακόμα δεν έχει γευθεί στην έδρα της. Τα περιθώρια, μετά τη νίκη της Λαμίας στενεύουν για τους «βυσσινί». Απέναντι τους ο αήττητος σε έδρες της περιφέρειας Βόλος, που ακόμα δικαιούται να ελπίζει για την έκτη θέση, παρά το γεγονός ότι ο Αστέρας Τρίπολης ξέφυγε κι άλλο.

Η ΑΕΛ
Γνώρισε μια ακόμα ήττα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», την τέταρτη διαδοχική στο πρωτάθλημα και για πρώτη φορά έπεσε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Αν δεν νικήσει το Βόλο θα είναι η πρώτη φορά, που δεν κερδίζει σερί 13 παιχνίδια στην κατηγορία.
Έχει να κάνει νίκη από τις 4 Νοεμβρίου, όταν επικράτησε 2-1 στα Γιάννενα. Αυτή είναι και η μοναδική της στο πρωτάθλημα, αλλά και στα τελευταία 22 για τη Super League.
Η ΑΕΛ έχει δυσκολία στο γκολ, αφού δεν έχει πετύχει γκολ στα πέντε τελευταία για το πρωτάθλημα, μετά από αυτό στις 3 Ιανουαρίου στο 1-1 με τον ΠΑΟΚ. Και συνολικά έχει σκοράρει σε οκτώ από τα 18 παιχνίδια της.
Είναι και η μοναδική ομάδα στο πρωτάθλημα, που δεν έχει νίκη στην έδρα της, με τέσσερις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Στο Αλκαζάρ, που γύρισε φέτος, έχει να κάνει νίκη για τη Super League από τις 30 Οκτωβρίου 2010, 3-0 την Ξάνθη τότε.

Ο Βόλος
Γνώρισε την ήττα από τον Παναθηναϊκό στην έδρα του και έμεινε επτά βαθμούς πίσω από τον Αστέρα Τρίπολης και την έκτη θέση, τον οποίο αντιμετωπίζει στις 7 Φεβρουαρίου σε καθοριστικό παιχνίδι. Ο Βόλος, με εξαίρεση την ήττα από τον ΟΦΗ, χάνει μόνο από ομάδες της πρώτης πεντάδας στη βαθμολογία.
Έχει κερδίσει 13 από τους 23 βαθμούς του σε εκτός έδρας παιχνίδια, όπου έχει πετύχει 14 γκολ, έναντι μόλις έξι στην έδρα του! Μάλιστα είναι αήττητος σε έδρες της περιφέρειας, με τρεις νίκες και μια ισοπαλία. Εκεί έχει να δώσει και τα τρία παιχνίδια που του απομένουν.

Μεταξύ τους
Τα τρία περσινά παιχνίδια και το φετινό του πρώτου γύρου είναι αυτά που αποτελούν την ιστορία τους. Τα σύγχρονα θεσσαλικά ντέρμπι της Super League έχουν και ένταση, με αποτέλεσμα σε τέσσερα παιχνίδια να έχουμε έξι αποβολές.
Η ΑΕΛ έχει κερδίσει και τα δύο παιχνίδια στην έδρα της με το Βόλο, αν και στα δύο βρέθηκε πίσω στο σκορ. Πέτυχε δύο γκολ στο πρώτο παιχνίδι και τρία στο δεύτερο για να κάνει τις νίκες της,

Η ιστορία
Νίκες ΑΕΛ: 2

Ισοπαλίες: 2
Νίκες Βόλου: 0
Με γηπεδούχο την ΑΕΛ

Νίκες ΑΕΛ: 2

Ισοπαλίες: 0
Νίκες Βόλου: 0

Στον πρώτο γύρο
31.10.2020: Βόλος – ΑΕΛ 1-1
(83’ σουτ Δουβίκας – 51’ πέναλτι Πινακάς. Στο 50’ 2η κίτρινη Μήτογλου του Βόλου, στο 85’ κόκκινη Ριένστρα του Βόλου)
Πέρσι στην κανονική διάρκεια
30.11.2019: ΑΕΛ – Βόλος 2-1
(57’ πέναλτι Φατιόν, 84’ σουτ Ντάουντα – 38’ σουτ Τόρες)
Πέρσι στα πλέι άουτ
22.06.2020: ΑΕΛ – Βόλος 3-1
(45’ πέναλτι Τόρζε, 83’ σουτ Τόρζε, 90’ σουτ Μπούστος – 15’ σουτ Τσοκάνης. Στο 10’ ο Κρίστινσον απέκρουσε πέναλτι του Μάντζη. Στο 43’ η κίτρινη Γκαζάλ της ΑΕΛ, στο 44’ 2η κίτρινη Οικονόμου του Βόλου, στο 68’ 2ηκίτρινη Λύρατζης του Βόλου).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΑΕΛ – ΒΟΛΟΣ (pdf)

 

Αστέρας Τρίπολης Άρης (17:15) – «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»

Με πολύ ενδιαφέρον αναμένεται το παιχνίδι του φορμαρισμένου Αστέρα Τρίπολης, που με τέσσερις νίκες στη σειρά πατάει γερά στην εξάδα, με τον Άρη, που συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τα αποτελέσματά του και τις εκτός έδρας επιτυχίες του.

Οι δύο ομάδες βγάζουν μικρά σκορ, κάτι που σημαίνει ότι ο αγώνας μπορεί να κριθεί στις λεπτομέρειες.

Ο Αστέρας Τρίπολης
Ο Αστέρας κατάφερε να πετύχει την  τέταρτη διαδοχική νίκη του στο πρωτάθλημα, με το σημαντικό 1-0 στο Ηράκλειο, χωρίς να δεχτεί μάλιστα γκολ και δημιουργεί διαφορά από όσες ομάδες διεκδικούν είσοδο στα πλέι οφ, ενώ δημιουργεί και προϋποθέσεις για νέα ρεκόρ. Η μόνη… παραφωνία στο σερί νικών, είναι η ήττα από τον Άρη στο Κύπελλο.

Τώρα ο Αστέρας απειλεί το ρεκόρ διαδοχικών νικών στην ιστορία του στη Super League, που είναι πέντε.

Στα εννέα τελευταία παιχνίδια έχει χάσει μόνο από τον Ολυμπιακό, ενώ στην έδρα του είναι η μοναδική ήττα στα πέντε τελευταία.

ίναι ενδιαφέρον ότι έχει κρατήσει στην έδρα του έξι φορές το «μηδέν» στα εννέα παιχνίδια, αλλά το γεγονός ότι έχει πετύχει μόλις εννέα γκολ στα εννέα αυτά παιχνίδια.

Ο Άρης
Μετά τη νίκη στη Ριζούπολη, πέτυχε άλλη μια στην έδρα του επί της ΑΕΛ και συνεχίζει την εντυπωσιακή του πορεία, αν και δεν είχε κερδίσει τα τρία προηγούμενα.

Ο Άρης δεν είχε χάσει στα πρώτα επτά παιχνίδια, τώρα έχει τέσσερις ήττες στα 12 τελευταία, αλλά παραμένει ψηλά και είναι πλέον μόνος δεύτερος στη βαθμολογία.

Είναι η μοναδική ομάδα στο πρωτάθλημα Super League Interwetten, που δεν έχει χάσει βαθμό σε παιχνίδια που προηγήθηκε! Και στα 11 που προηγήθηκε νίκησε! Ο Ολυμπιακός τον ακολουθεί, αφού έχει χάσει δύο βαθμούς σε παιχνίδι που προηγήθηκε, αυτό με την ΑΕΚ.

Έχει πετύχει μόλις 24 γκολ, αλλά ήταν ικανά να του δώσουν 39 βαθμούς, κάθε γκολ δηλαδή έχει αξία ενάμισι βαθμού!

Εκτός έδρας ο Άρης έχει χάσει μόνο ένα παιχνίδι, από την τελευταία στη βαθμολογία και χωρίς νίκη τότε, ομάδα της Λαμίας. Έχει έξι νίκες εκτός έδρας και απειλεί το ρεκόρ της ιστορίας του, που είναι επτά.

Μεταξύ τους
Παίζουν το πρώτο από τα δύο παιχνίδια που έχουν μέσα σε πέντε μέρες στην Τρίπολη, πρώτα για το πρωτάθλημα και την Πέμπτη για το Κύπελλο. Στο Κύπελλο ο Άρης νίκησε 2-0 στο πρώτο παιχνίδι και ο Αστέρας Τρίπολης έχει δύσκολο έργο, ενώ στο πρωτάθλημα ο Άρης είχε νικήσει 1-0 στην έδρα του με αυτογκόλ του Πασαλίδη.

Ο Άρης είναι αήττητος στα μεταξύ τους παιχνίδια σχεδόν εννέα χρόνια, από τις 8 Απριλίου 2012. Από τότε δεν έχει χάσει εννέα για το πρωτάθλημα και δύο για το Κύπελλο.

Ο Αστέρας δεν έχει κάνει νίκη στα τέσσερα τελευταία στην έδρα του, όπου ο Άρης έχει δύο νίκες και δύο παιχνίδια τελείωσαν ισόπαλα. Αντίθετα ο Αστέρας είχε τρεις νίκες στα πέντε πρώτα.

Η ιστορία

Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 5
Ισοπαλίες: 6
Νίκες Άρη: 8

Με γηπεδούχο τον Αστέρα Τρίπολης
Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 3
Ισοπαλίες: 4
Νίκες Άρη: 2

Στον πρώτο γύρο
01.11.2020: Άρης – Αστέρας Τρίπολης 1-0
(55’ αυτογκόλ Πασαλίδης)

Πέρσι
09.02.2020: Αστέρας Τρίπολης – Άρης 1-1
(26’ σουτ Μαρκ Φερνάντεθ – 13’ κεφαλιά Φραν Βέλεθ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΑΡΗΣ (pdf)

 

ΠαναθηναϊκόςΠΑΣ Λαμία (19:30) «Απόστολος Νικολαΐδης»

Η τέταρτη θέση έχει έλθει πλέον πιο κοντά από ποτέ στον Παναθηναϊκό. Με τις διαδοχικές επιτυχίες τους οι «πράσινοι» βρίσκονται πλέον δύο βαθμούς από τον ΠΑΟΚ και σκοπεύουν να μην έχουν απώλειες σε παιχνίδια όπως αυτό με τη Λαμία. Ωστόσο η ομάδα της Φθιώτιδας βρίσκεται στην καλύτερη περίοδό της και έχει ξεκολλήσει από την τελευταία θέση.

Ο Παναθηναϊκός
Πέτυχε την πέμπτη διαδοχική νίκη του στο πρωτάθλημα μέσα στο Βόλο και από εκεί που απείχε πέντε βαθμούς από την τέταρτη θέση, τώρα είναι πέντε από την δεύτερη και δύο από την τέταρτη θέση, που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Δεν έχει δεχτεί στα έξι τελευταία, και φυσικά είναι αήττητος, ενώ μέχρι το τέλος του 2020 δεν είχε καταφέρει να κρατήσει το «μηδέν» ούτε σε δύο διαδοχικά παιχνίδια!
Και στις δέκα νίκες του προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο! Δεν έχει χάσει κανένα από τα 11 παιχνίδια, που προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο. Έχει προηγηθεί σε περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα.

Ο Παναθηναϊκός από τον Δεκέμβριο «μετακόμισε» στο «Απόστολος Νικολαϊδης», όπου έχει δώσει τέσσερα παιχνίδια. Έπαιξε πέντε παιχνίδια στο «Σπύρος Λούης», όπου έκανε δύο νίκες και δέχτηκε γκολ στα τέσσερα από τα πέντε. Στη συνέχεια σε τέσσερα στο «Απόστολος Νικολαϊδης» έχει κάνει τρεις νίκες και μια ισοπαλία, χωρίς να δεχτεί γκολ.

Η Λαμία
Νικώντας τον Απόλλωνα κατάφερε για πρώτη φορά από την αρχή του πρωταθλήματος να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση, προσπερνώντας την ΑΕΛ. Έχει μάλιστα ένα παιχνίδι λιγότερο. Συμπλήρωσε τρία παιχνίδια χωρίς ήττα, αφού μέχρι τώρα δεν είχε καταφέρει να μείνει σε δύο παιχνίδια αήττητη.

Η Λαμία έχει πάρει οκτώ βαθμούς στα  επτά τελευταία παιχνίδια της ενώ είχε δύο στα δέκα πρώτα. Κράτησε το «μηδέν» στα δύο τελευταία παιχνίδια, κάτι που είχε κάνει συνολικά στα 15 προηγούμενα.

Η Λαμία κατεβαίνει στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά είναι πρόκληση στην προσπάθειά της να σκαρφαλώσει στη βαθμολογία να συνεχίσει τα καλά αποτελέσματα, με ένα τρίτο παιχνίδι στη σειρά χωρίς ήττα.

Μεταξύ τους
Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 2-0 στον πρώτο γύρο, για πρώτη φορά μέσα στη Λαμία για το πρωτάθλημα, μετά από τρεις επισκέψεις χωρίς νίκη. Τώρα στοχεύει σε μια τρίτη νίκη στη σειρά. Οι δύο ομάδες ήταν οι ευνοημένες από την κλήρωση στο Κύπελλο, αφού προκρίθηκαν χωρίς αγώνα στα προημιτελικά.

Ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει κα τα τρία παιχνίδια, όπου υποδέχτηκε τη Λαμία για τη Super League, αλλά και δύο για το Κύπελλο, που έγιναν τα τελευταία χρόνια, αυτές όμως οι νίκες δεν συνοδεύτηκαν από πρόκριση.

Η ιστορία

Νίκες Παναθηναϊκού: 4
Ισοπαλίες: 2
Νίκες Λαμίας: 1
Με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό

Νίκες Παναθηναϊκού: 3
Ισοπαλίες: 0
Νίκες Λαμίας: 0

Στον πρώτο γύρο
31.10.2020: Λαμία – Παναθηναϊκός 0-2
(8’ κεφαλιά Καρλίτος, 60’ σουτ Καρλίτος)

Πέρσι
14.12.2019: Παναθηναϊκός – Λαμία 2-0
(44’ πέναλτι Χατζηγιοβάνης, 82’ σουτ Περέα. Στο 60’ 2η κίτρινη Μπεχαράνο της Λαμίας)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΛΑΜΙΑ (pdf)

Διαβάστε επίσης

Back to top button