ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Το πρόβλημα της Λαμίας… η «ακίνδυνη» πίεση της Ξάνθης!

Δεν απείλησε ο ΠΑΣ Λαμία... αλλά δεν απειλήθηκε κιόλας από την Ξάνθη που είχε και το πλεονέκτημα!

Η 5η αγωνιστική των play out τελείωσε και ο ΠΑΣ Λαμία στο χθεσινό ματς με την Ξάνθη, αναδείχθηκε ισόπαλος με τελικό σκορ το 0-0!

Η ομάδα του Γιώργου Πετράκη, έχοντας αλλαγές στην βασική της ενδεκάδα, προσπάθησε από την αρχή του αγώνα να πιέση, όχι τόσο για να σκοράρει, όσο για να «κλείσει» κάθε διάδρομο στους επιθετικούς της αντίπαλης ομάδας!

Και το κατάφερε! Η Ξάνθη, αν και είχε φάσεις δεν κατάφερε επί της ουσίας να απειλήσει την ομάδα της Φθιώτιδας! Η αμυντική λειτουργία των Λαμιωτών, αντέδρασε σωστά στις περισσότερες επιθέσεις των παικτών του Νίκου Καραγεωργίου!

Το πρόβλημα που εντοπίστηκε για ακόμη ένα ματς στον ΠΑΣ Λαμία, είναι αυτό των τελικών προσπαθειών! Η ομάδα δυστυχώς δεν μπορεί να δημιουργήσει παιχνίδι, τις λείπουν οι κάθετες πάσες και σε πολλές περιπτώσεις λείπει και η φαντασία από το παιχνίδι της!

Σε 90΄αγώνα οι «κυανόλευκοι» είχαν μόλις 1 τελική προσπάθεια και εννοείται αυτό που έπαιξε μεγάλο αρνητικό ρόλο σε αυτό ήταν η αποβολή του Ανέστη Βλαχομήτρου, ο οποίος «πλήρωσε» επί της ουσίας την απειρία του!

Παρόλο αυτά και κοιτώντας συνολικά τα παιχνίδια της Λαμίας στα play out, δυσκολεύεται αρκέτα να βγει στην επίθεση, να απειλήσει και να δημιουργήσει τελικές προσπάθειες!

Το θέμα με την δημιουργία… και το σκοράρισμα!

Πέρυσι η Λαμία είχε τον Φακούντο Μπερτόλιο, ο οποίος είχε μεγάλο μερίδιο ευθύνης στα 28 τέρματα της ομάδας και στις 256 τελικές προσπάθειες. Φέτος, όλοι πίστεψαν στην ικανότητα του Ταϊρόν, ο οποίος με βάση τα στατιστικά που έχουμε, δεν κατάφερε να «μπει στα παπούτσια» του Αργεντινού και να προσφέρει τα αναμενόμενα!

Από την άλλη, η επιλογή του Βιγιάλμπα που έγινε τον Δεκέμβριο αποδείχθηκε και αυτή αναποτελεσματική, με τον Αργεντινό να δείχνει κάποια καλά στοιχεία παίζοντας ως δεκάρι… χωρίς όμως να υπάρχει συνέχεια και συνέπεια!

Διαβάστε επίσης

Back to top button