Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Το ποδόσφαιρο στην υπηρεσία του πολιτισμού

Το ισπανικό ποδόσφαιρο στην υπηρεσία του ισπανικού πολιτισμού, μέσω του LaLiga Cities. Πρόκειται για ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα με 20 επεισόδια, που θα είναι αφιερωμένα στις πόλεις που φιλοξενούν τις 20 ομάδες της LaLiga και θα μεταδοθεί στην Ισπανία και στο εξωτερικό.

Πρόκειται επίσης για μία κίνηση «στήριξης  του τουρισμού στην Ισπανία, προβάλλοντας τον πολιτισμό και την κουζίνα της χώρας μας μέσω του ποδοσφαίρου», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Αξιοποιώντας το γεγονός ότι το πρωτάθλημα παρουσιάζεται κάθε εβδομάδα σε 182 χώρες, ενώ την σεζόν 2016/17 το παγκόσμιο «ακροατήριο» ήταν 2,598 δισεκατομμύρια θεατές.

Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μέρος της κατηγορίας «αθλητισμός και τρόπος ζωής», αναζητώντας να φέρει τους φιλάθλους κοντά στις ισπανικές πόλεις, όπου διεξάγεται η LaLiga, δίνοντας λεπτομέρειες σχετικά με την Ιστορία, την κουλτούρα και την ψυχαγωγία.

Συνολικά, το πρόγραμμα LaLiga Cities θα έχει 20 επεισόδια διάρκειας 25 λεπτών το καθένα και θα αποτελείται από τρία τμήματα: το πρώτο είναι αφιερωμένο στην πόλη ως τουριστικό προορισμό, το δεύτερο επικεντρώνεται στο σύλλογο και το τρίτο στους φιλάθλους ως πρωταγωνιστές.

Ο πρόεδρος της LaLiga, Χαβιέ Τεμπας, τόνισε ότι «το ποδόσφαιρο είναι ένας από τους κύριους κινητήρες για την προσέλκυση εκατομμυρίων οπαδών από όλο τον κόσμο στη χώρα μας. Και να τους φέρει πιο κοντά στην τέχνη, τον πολιτισμό και την γαστρονομία της Ισπανίας. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα θέλουμε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε ότι η Ισπανία θα φτάνει παντου».

Με αυτή την πρωτοβουλία, η οποία αποτελεί μέρος της εκστρατείας «Δεν είναι ποδόσφαιρο. Είναι LaLiga », επιδιώκεται η ισχυροποίηση της LaLiga. Σύμφωνα με την KPMG, το ισπανικό ποδόσφαιρο δημιούργησε έσοδα άνω των 7,6 δισεκατομμυρίων ευρώ, που αντιπροσωπεύει το 0,75% του ισπανικού ΑΕΠ.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button