Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ο Ολυμπιακός πήρε αναβολή στην προσφυγή για τις εκλογές της ΕΠΟ αλλά η πρόεδρος του Διαιτητικού τον «άδειασε»

Το αίτημα του Ολυμπιακού για αναβολή στην προσφυγή για την απόφαση της ΓΣ της ΕΠΟ, οι εκλογές να γίνουν τον Οκτώβριο.

Η προληπτική καραντίνα για 36 ώρες του δικηγόρου των «ερυθρόλευκων» Δημήτρη Καρπετόπουλου και η απάντηση της προέδρου του Διαιτητικού. Μόνο το SDNA ήταν στην εκδίκαση…

Αναβολή για την Παρασκευή 10/7, στις 15.00 πήρε η προσφυγή του Ολυμπιακού και του Δημήτρη Αγραφιώτη, καθώς και της ΕΠΣ Πειραιά, κατά της πρόσφατης απόφασης της έκτακτης ΓΣ της ΕΠΟ, οι εκλογές στην Ομοσπονδία να διεξαχθούν μέχρι τον Οκτώβριο.

betatzhs

Οι «ερυθρόλευκοι», ζητούν την παραμονή Γραμμένου στη θέση του μέχρι τον Αύγουστο του 2021, αν και σε πρόσφατη ανακοίνωση τους είχαν χαρακτηρίσει την ΕΠΟ «μεγάλη ντροπή για τη χώρα μας». Μετά την απόφαση του Ειρηνοδικείου μάλιστα, να μην κάνει δεκτές τις πρόσφατες αλλαγές καταστατικό από την ΕΠΟ (δικαιώνοντας την ομάδα του Πειραιά που τις καταψήφισε), η συνεδρίαση της Παρασκευής αποκτά ιδιαίτερη σημασία αφού το Διαιτητικό θα αποφανθεί πότε θα γίνουν οι αρχαιρεσίες στην Ομοσπονδία.

Για να πάρει την αναβολή ο Ολυμπιακός πάντως, πέρασε από… χίλια κύματα. Ο λόγος που επικαλέστηκε ήταν ότι ο δικηγόρος του, Δημήτρης Καρπετόπουλος, τη Δευτέρα 6/7 ήταν στο CAS, στην Ελβετία, στην υπόθεση της πολυιδιοκτησίας, επέστρεψε την επομένη στην Ελλάδα, μετέβη σε ιδιωτικό νοσοκομείο για τεστ κορωνοϊού και για προληπτικούς λόγους όπως ειπώθηκε, μπήκε σε καραντίνα για 36 ώρες, περιμένοντας και το αποτέλεσμα του τεστ.

Η Αρεοπαγίτης Διονυσία Μπιτζούνη, που ανέλαβε πρόεδρος στο Διαιτητικό Δικαστήριο από 1η Ιουλίου μετά την αποχώρηση του Θωμά Γκατζογιάννη, εξέφρασε τις διαφωνίες της καθώς επίσης και την άποψη ότι η στάση του Ολυμπιακού ήταν παρελκυστική, χωρίς ωστόσο να αμφισβητήσει ότι ο νομικός εκπρόσωπος των «ερυθρόλευκων» πήγε στο νοσοκομείο. Όπως παρατήρησε όμως, «προφανώς ο Ολυμπιακός έχει περισσότερους από έναν δικηγόρο».

Η κα. Μπιτζούνη αφού ζήτησε τα αεροπορικά εισιτήρια από τον δικηγόρο της ΕΠΣ Πειραιά, Πάρη Άγγελο Τσάμη, που μετέφερε το αίτημα του Ολυμπιακού για αναβολή, στη συνέχεια αναρωτήθηκε. «Θα μπορούσε να έρθει ο οποιοσδήποτε, δεν υπογράφει ο κύριος Καρπετόπουλος. Προφανώς ο Ολυμπιακός έχει περισσότερους από έναν δικηγόρο. Ήταν γνωστό ότι η εκδίκαση θα γίνει σήμερα. Το ήξερε ο κ. Καρπετόπουλος ότι θα κάνει έλεγχο για τον κορωνοϊό στην επιστροφή γιατί δεν ζητήσατε άλλη ημερομηνία όταν ορίστηκε η συγκεκριμένη. Ξέρατε ότι δεν θα μπορούσε να έρθει, γνώριζε ότι θα κάνει τεστ. Προφανώς και έχετε περισσότερούς από έναν δικηγόρο».

Ο νομικός της ΕΠΣ Πειραιά υποστήριξε ότι εφόσον πάρει αναβολή ο Ολυμπιακός θα ζητήσει αναβολή και η Ένωση αφού η προσφυγή έχει το ίδιο αντικείμενο… «αν δεν δώσετε όμως αναβολή, να καλέσω τον κύριο Καρπετόπουλο να έρθει» όπως είπε.

«Να έρθει ενώ είναι σε καραντίνα;» απάντησε η πρόεδρος του Διαιτητικού Δικαστηρίου που εξέφρασε αντιρρήσεις για το νοσοκομείο από το οποίο έφερε το σχετικό έγγραφο ο δικηγόρος του Ολυμπιακού. «Πήγε στο Metropolitan και έκανε τον έλεγχο. Το συγκεκριμένο νοσοκομείο, ούτε δημόσιο είναι, ούτε νοσοκομείο καραντίνας είναι, δεν έπρεπε να ελεγχθεί εκεί. Να ξεκαθαρίσω ότι δεν αμφισβητώ ότι πήγε στο νοσοκομείο. Κακώς όμως, πήγε στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, είναι ενδεδειγμένο για κορωνοϊό;».

«Σας μεταφέρω τι μου είπαν» συνέχισε ο δικηγόρος της ΕΠΣ Πειραιά ενώ η ΕΠΟ δια του δικηγόρου της Δημήτρη Σιώτου, κράτησε ουδέτερη στάση. «Η ΕΠΟ είναι εδώ οργανωμένη με τον φάκελο της. Είναι στην κρίση σας αν θα δώσετε αναβολή».

Έπειτα από διακοπή 10 λεπτών το αίτημα του Ολυμπιακού έγινε δεκτό αλλά όπως είπε η πρόεδρος του Διαιτητικού Δικαστηρίου. «Η προσφυγή θα εκδικαστεί την Παρασκευή στις 15.00, άλλη αναβολή δεν θα δοθεί. Όποιος δεν μπορεί, δεν έρχεται… Ο κ. Καρπετόπουλος να έρθει με μάσκα και θα καθίσει σε απόσταση από το προεδρείο, χωρίς μάσκα δεν θα γίνει δεκτός. Αν το τεστ βγει θετικό, που όλοι ευχόμαστε να μην είναι, τότε να αλλάξετε δικηγόρο. Άποψη μου ότι το αίτημα για αναβολή ήταν παρελκυστικό». Το γεγονός δε, ότι λίγες ώρες αργότερα, έγινε γνωστή η απόφαση του Ειρηνοδικείου, μάλλον την δικαιώνει.

πηγή: SDNA

Ετικέτες
autovision

Διαβάστε επίσης

Back to top button
Close