Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Παρατείνεται ο κανόνας των 5 αλλαγών και για την επόμενη σεζόν

Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ του «Athletic», ο κανόνας των 5 αλλαγών θα διατηρηθεί από την IFAB και για την επόμενη σεζόν, αλλά θα είναι στην ευχέρεια της κάθε Λίγκας αν θα τον υιοθετήσει ή θα τον απορρίψει.

Παράταση στο μέτρο των πέντε αλλαγών και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο αποφασίζει η IFAB, μετά το έκτακτο δίμηνο που εφαρμόστηκε για το restart των πρωταθλημάτων στην Ευρώπη.

Ο διεθνής φορές που καθορίζει τους κανόνες του παιχνιδιού, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Athletic», πρόκειται να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες την επέκταση του εν λόγω κανονισμού, προκειμένου να βοηθήσει τις ομάδες να ανταποκριθούν στην εξίσου φορτωμένη σεζόν που έπεται.

Ωστόσο, η υιοθέτηση του από τις Λίγκες δεν θα είναι καταναγκαστική. Η κάθε μία θα έχει το δικαίωμα να αποφασίσει αν θέλει να κρατήσει την αλλαγή ή να επιστρέψει στο μοτίβο των τριών αλλαγών, το οποίο και βρήκε αρκετές ομάδες-υπέρμαχους, οι οποίες θεωρούν πως ο αυξημένος αριθμός αλλαγών δίνει προβάδισμα στα πλουσιότερα κλαμπ και βάζει στην εξίσωση και τη σκοπιμότητά τους σε έναν αγώνα.

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button