Γ' ΕθνικήΠοδόσφαιρο

«Εμφύλιος» σε ομάδα Γ’ Εθνικής – Αιχμηρή απάντηση του προπονητή στον πρόεδρο!

Θέση στις τελευταίες εξελίξεις στο στρατόπεδο του Μαγνησιακού πήρε ο τεχνικός Θάνος Θεοδώρου, απαντώντας στα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ομάδας κ. Γκουγκουλιάς.

Θέση στις τελευταίες εξελίξεις στο στρατόπεδο του Μαγνησιακού πήρε ο τεχνικός Θάνος Θεοδώρου, απαντώντας στα όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ομάδας κ. Γκουγκουλιάς.

Αναλυτικά:

«Θέλω να κάνω μία προσωπική δήλωση – απάντηση στην ανακοίνωση του προέδρου του Μαγνησιακού κ. Γκουγκουλιά, για την αναίτια αποχώρηση της ομάδας από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις, μεταφέροντας την ευθύνη σε μια υποτιθέμενη προφορική δέσμευση ότι στο εφεξής εγώ θα τρέξω την ομάδα.

Θα ειπωθούν λεπτομέρειες που μπορεί να κουράσουν, αλλά είμαι αναγκασμένος να το κάνω για να κατατεθεί η αντίθετη άποψη και τίποτα παραπάνω.

Αρχικά, και πριν από 15 ημέρες με αιτία τις διαφωνίες στον σχεδιασμό της ομάδας και τις οικονομικές εκκρεμότητες προς όλους είχα ζητήσει από τον κ. Γκουγκουλιά να βρει προπονητή, ο οποίος θα αναλάβει να συνεχίσει την ομάδα και η απάντηση του προέδρου ήταν: «Αν φύγεις εσύ, αποχωρώ κι εγώ από την ομάδα».

Μία εβδομάδα μετά και αφού ακολούθησε το παιχνίδι – ήττα με 0-2 από τη Νέα Αρτάκη στην τελευταία επαφή που είχαμε, επειδή στιγματίστηκαν παίκτες με βαριές κατηγορίες από εκείνον, και στην ερώτησή μου για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν στην ομάδα μου απάντησε: «Με τον έναν βαθμό που έχουν φέρει στην ομάδα, μου χρωστάνε χρήματα και δεν τους χρωστάω. Δεν πληρώνω αν δεν δουλεύουν και δεν έχουν αποτέλεσμα».

Μετά από αυτή την τοποθέτησή του εγώ του είπα πως δεν συζητάω πλέον σε αυτό το επίπεδο και πως μπορεί να βρει έναν άνθρωπο τον οποίο του πρότεινα για προπονητή για να επικοινωνήσει και να προχωρήσει η ομάδα.

Μία ώρα μετά βγήκε η ανακοίνωση από πλευράς του για διακοπή συνεργασίας μαζί μου, χωρίς αυτό να έχει συμβεί και χωρίς να έχουμε λύσει τις εκκρεμότητες και τις οφειλές.

Το απόγευμα που πήγα στην προπόνηση να χαιρετήσω τους παίκτες του είπα πως: «Δεν μπορείς να γράφεις λύση συνεργασίας κοινή συναινέσει γιατί χρωστάς χρήματα, δεν κάναμε καμία κουβέντα γι’ αυτό, άρα δεν είναι κοινή συναινέσει».

Την Τρίτη η ομάδα είχε ρεπό και από Τετάρτη ξεκίνησε μία επαφή μέσω τρίτου στην οποία ζήτησε κάποια πράγματα έτσι ώστε εάν μπορώ να βοηθήσω την ομάδα όπως έκανα με πάρα πολλούς τρόπους οι οποίοι είναι γνωστοί στην τελευταία τριετία και παρουσίασε τους όρους για να μπορέσει η ομάδα να πάει παρακάτω, αφού μετά τη δική μου διαφωνία υπήρχε ένα κλίμα για τάσεις ανασφάλειας και φυγής από το ποδοσφαιρικό τμήμα, αλλά και εκκρεμότητες οικονομικές που δεν ήθελε να εκπληρώσει, πάντα με δικαιολογία τη βαθμολογική συγκομιδή.

Οι όροι του κ. Γκουγκουλιά ήταν οι εξής:

1ον Να συμφωνήσω ότι χαρίζω ότι μου οφείλει

2ον Να καταθέσω στον λογαριασμό της ομάδας 10 χιλιάδες ευρώ

3ον Να ζητήσουν όλοι οι ποδοσφαιριστές συγγνώμη από τον ίδιο

4ον Να ζητήσω εγώ συγγνώμη από τον ίδιο

5ον Εάν προκύψει πρόστιμο σε αγώνα πρωταθλήματος να βαρύνει αποκλειστικά εμάς

6ον Εάν κατά τη διαχείριση τη δικιά μου έρθουν κάποιες διαφημίσεις στην ομάδα και πρέπει να τοποθετηθούν σε θέσεις γηπέδου θα λάμβανε ο ίδιος το 50%.

7ον Τέλος, να υπογράψουμε ένα χαρτί σε δικηγόρο πως θα αναλάβω εγώ το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Θέλω να ξεκαθαρίσω πως το πρώτο πράγμα που δεν με ενδιαφέρει, είναι να γίνω πρόεδρος σε μια ομάδα.

Διαφωνώ και με την ιδέα και με τον τίτλο και με την έπαρση που αποκτούν πολλοί σε οποιαδήποτε θέση και σωματείο.

Απάντησα στον κ. Γκουγκουλιά πως δεν θέλω να κάνω κανένα χαρτί και δεν με ενδιαφέρει η διοίκηση της ομάδας και μπορώ να συνεχίσω να είμαι αθλητικός διευθυντής όπως είχαμε συμφωνήσει και αν θέλει επιτροπή ποδοσφαίρου, η οποία θα ελέγχει το οτιδήποτε γίνεται σου προτείνω δύο άτομα του συλλόγου τους κ.κ. Β. Ξηρακιά και Αθ. Γκιτέρσο, που είναι άνθρωποι του συλλόγου και οι οποίοι συνεργάζονται με τον κ. Γκουγκουλιά

Αυτά όλα έγιναν την Τετάρτη.

Την Πέμπτη το πρωί με πήρε η δικηγόρος του τηλέφωνο και μου λέει για να συντάξω το συμφωνητικό πρέπει να μπουν άμεσα τα 10 χιλιάδες ευρώ στον λογαριασμό της ομάδας και απάντησα πως δεν με ενδιαφέρει καθόλου αυτό το ενδεχόμενο και πως το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να χαρίσω τα λεφτά που μου χρωστάει ο κ. Γκουγκουλιάς γιατί δεν πιστεύω πως θα τα πάρω, αλλά θα τον βοηθήσω να βρει λύσεις εκ των έσω.

Η δικηγόρος μου είπε συγγνώμη δεν έχω τέτοια ενημέρωση, θα επικοινωνήσω μαζί του και αν χρειαστεί θα επανέλθω.

Μετά από αυτό το τηλεφώνημα της δικηγόρου επικοινώνησε ο ίδιος ο κ. Γκουγκουλιάς μαζί μου και μου είπε πως δεν θέλει να μπουν άλλοι στην επιτροπή και του είπα δεν με ενδιαφέρει οποιαδήποτε άλλη προοπτική και σταμάτησε οποιαδήποτε άλλη επικοινωνία.

Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή οι ποδοσφαιριστές έκαναν μόνοι τους προπόνηση και την Παρασκευή το βράδυ επί δύο ώρες μιλώντας με τον αρχηγό της ομάδας Άγγελο Βέρτζο, προσπαθούσαν να βρουν μία λύση με την επιμονή του Άγγελου πως μπορούν τα παιδιά να κατέβουν μόνοι τους, γιατί είχε αρχίσει να ακούγεται πως η ομάδα δεν θα κατέβει και θα πέσουν οι ευθύνες στον Θεοδώρου.

Ο Άγγελος και άλλοι άνθρωποι του συλλόγου προσπαθούσαν να κατέβει η ομάδα και να περάσει το παιχνίδι αυτό με το Κιλελέρ και από εκεί και πέρα να γίνει προσπάθεια για οποιαδήποτε άλλη εξεύρεση λύσης.

Στη συνέχεια το πρωί του Σαββάτου οι ποδοσφαιριστές προχώρησαν στην ανακοίνωση, ζητώντας να τους επιτραπεί να παίξουν ποδόσφαιρο και ακολούθησε η ανακοίνωση περί «αθέτησης συμφωνίας», η οποία ποτέ δεν προέκυψε και έχει σαν αποτέλεσμα τελικά η ομάδα να μην κατεβεί στο παιχνίδι της Κυριακής.

Επειδή στις 20 ομάδες που έχω εργαστεί τα τελευταία 24 χρόνια, ποτέ δεν έχει προκύψει κάτι τέτοιο, είτε πέτυχαν τους στόχους είτε όχι, όλοι σκεφτόντουσαν την εικόνα και τη συνέχεια του συλλόγου, τα παιδιά και τους γονείς που θυσιάζονται και γενικά την ιστορία μας ομάδας και ποιοι την υποστηρίζουν, ποιοι τη σέβονται και ποιοι την προστατεύουν.

Μετά από αυτή την προφανώς αναίτια απόφαση αποπροσανατολισμού και μεταφοράς ευθυνών στο πρόσωπό μου, όπου δεν ήμουν εκπρόσωπος της ομάδας, οφείλω για τη δική μου εικόνα, τα χρήματα που θυσιάζω, για τα ταξίδια που έκανα να παραβρεθώ σε προπονήσεις και αγώνες την τελευταία τριετία, ενώ όλοι ξέρουν που μένω, να καταθέσω αναλυτικά και να κλείσω αυτή την άσχημη εν τέλει παρένθεση που λέγεται συνεργασία με τον σύλλογο του Μαγνησιακού, ο οποίος δεν ευθύνεται σε τίποτα στο να αποφασίζουν άτομα με τη λογική του στρατηγού, του αξιωματούχου και να ζητάνε συγγνώμες και σεβασμό χωρίς οι ίδιοι να τα προσφέρουν».

πηγή: Mikriliga.com

Διαβάστε επίσης

Back to top button