Άλλα αθλήματαΜπάσκετΤοπικά Σπορ

Σήκωσαν την κούπα οι έφηβοι του Έσπερου Λαμίας!

Πρωταθλήτρια ΕΣΚΑΣΕ η εφηβική ομάδα του Έσπερου Λαμίας...

Πρωταθλήτρια ΕΣΚΑΣΕ στην κατηγορία εφήβων για την αγωνιστική περίοδο 2019-20 είναι από το βράδυ του Σαββάτου η ομάδα του Έσπερου Λαμίας, που επικράτησε στον τελικό του Κάδμου με 54-68, κάνοντας το απόλυτο φέτος με νίκες από την αρχή μέχρι και το τέλος της σεζόν!

Μια δίκαιη νίκη, με τους Λαμιώτες να είναι…μικροί το δέμας, αλλά με κατάθεση ψυχή στο παρκέ της Μαλεσίνας να φτάνουν στην επικράτηση. Ο Κάδμος από την πλευρά του δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, όμως είναι μια ομάδα με ταλέντο και σίγουρα πολλοί παίκτες του θα μας απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια!

Δύο ομάδες, που έφτασαν δίκαια μέχρι το τέλος του δρόμου, έχοντας αντίστοιχες πολύ καλές πορείες, για να συναντηθούν σήμερα στον μεγάλο τελικό της κατηγορίας, σε ένα τελικό που ήταν πράγματι…μεγάλο, με σασπένς, ένταση, πάθος και καλό μπάσκετ κατά διαστήματα.

Ο Κάδμος με καλύτερα κορμιά προσπάθησε εξ αρχής να φέρει το παιχνίδι κοντά στο καλάθι με κύριους εκφραστές τους Λ. Μπόγρη και Ζυγομήτρο, ενώ ο Έσπερος με κινητήριο μοχλό τον Μαντζούκα πήγε περισσότερο στη δύναμη και στο πάθος.

Ο τελικός ήταν ισορροπημένος στο ξεκίνημα του και το πρώτο πρόβλημα κλήθηκε να το αντιμετωπίσει ο Σοφογιάννης όταν μόλις στο 4′ ο Σεργιανάϊ που μέχρι εκείνη την ώρα είχε μαζέψει 5 ριμπάουντ, φορτώθηκε με 3ο φάουλ. Με τον Ντεμάϊ στη θέση του και με…αλχημείες ο Έσπερος βρήκε λύσεις απέναντι στο ταλέντο του Κάδμου για να προηγηθεί με buzzer beater τρίποντο στην εκπνοή του 10λεπτου από τον Χαρίλα με 12-17!

Στη β’ περίοδο ο Αναστασίου έδωσε εντολή για ακόμα πιο ασφυκτικό μαρκάρισμα πάνω στον Μαντζούκα και αυτό του βγήκε καθώς ο γκαρντ του Έσπερου βγήκε από τον ρυθμό του αγώνα και ο Κάδμος με ένα σερί 7-0 σε 7′ προηγήθηκε με 19-17. Μια διαφωνία των διαιτητών για μια κατοχή έφερε τζάμπολ και διαμαρτυρίες από τον Σοφογιάννη για να δεχθεί την τεχνική ποινή, να προκληθεί μια μικροένταση και μια ολιγόλεπτη διακοπή που βρήκε κερδισμένο τον…Μαντζούκα που πήρε κάποιες ανάσες και με τρίποντο να ξαναβάλει στη θέση του οδηγού την ομάδα του (19-20).

Ο Έσπερος που μέχρι εκείνη την ώρα ήταν άστοχος από την περιφέρεια, με δύο ακόμα τρίποντα από Ψιχούλη και Θεοφανόπουλο διατήρησε το υπέρ του προβάδισμα για να πάει στα αποδυτήρια στο ημίχρονο με +4 (26-30) και με τον Κάδμο να βρίσκει την ίδια ώρα λύσεις από τον Τούτουζα (7 πόντοι στο ημίχρονο).

Στη γ’ περίοδο ο Έσπερος βρήκε ρυθμό από την περιφέρεια, διατήρησε και αύξησε την υπέρ του διαφορά για να ξεφύγει με 39-46 και 43-48 στο τέλος της γ’ περιόδου.

Στην τέταρτη και καθοριστική περίοδο ο Κάδμος με ένα 4-0 πήγε στον πόντο (47-48), έχασε και την επίθεση με τον Θανάσαινα για το προσπέρασμα για να απαντήσει ο Έσπερος με δύο τρίποντα του Χαρίλα και του Σεριανάϊ ξεφεύγοντας στο 34′ με 47-54 και αναγκάζοντας τον Αναστασίου σε τάίμ-άουτ.

Με νέο τρίποντο από τον Χαρίλα από τη γωνία, καθώς ο Κάδμος έπαιζε με βοήθειες πάνω στον Μαντζούκα ρισκάροντας τα σουτ, ο Έσπερος ξέφυγε με +8 (49-57) στο 35′.

Ο Μαντζούκας με…ηρωϊκό μπάσιμο έφερε για πρώτη φορά τον Έσπερο στο +10 (51-61) στο 37′ με τον Κάδμο να απλώνει την άμυνα του σε όλο το γήπεδο στο τελευταίο του χαρτί.

Ο Έσπερος πήγε στις βολές, έβαλε δύο με τον Σεριανάί και τον Ψιχούλη, με τον ίδιο παίκτη να βάζει το κερασάκι στην τούρτα της κατάκτησης του κυπέλλου γράφοντας με τρίποντο το 54-66 για να λήξει ο τελικός με χαρές και πανηγύρια για τους Λαμιώτες με τελικό σκορ 54-68!

Από τους πρωταθλητές ο Μαντζούκας ήταν εξαιρετικός σε όλα τα σημεία του παιχνιδιού, χωρίς να υστερήσει κάποιος, προεξάρχοντος του Σεριανάι, ενώ από τον Κάδμο μακράν καλύτερος ήταν ο Λ. Μπόγρης.

Διαιτητές: Ντάνος-Χαϊνά.

Κριτές: Κογιώνος-Νιαβής-Μπουγέτσας.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-17, 26-30, 43-48, 54-68.

ΚΑΔΜΟΣ ΘΗΒΩΝ (Αναστασίου-Δεφίγγος): Θανάσαινας 4 (1), Ευαγγελίου, Φίλης 4, Μπόγρης Γ. 6 (2), Τούτουζας 7 (1), Μπατσούλης, Παναούλης, Ζυγομήτρος 10, Μπότσης, Μπόγρης Λ. 20, Χασάπης 3, Δαλαμάγκας.

ΕΣΠΕΡΟΣ ΛΑΜΙΑΣ (Σοφογιάννης Ι.-Σοφογιάννης Μ.): Ψιχούλης 11 (2), Παρίσης, Ντεμάϊ 4, Μαντζούκας 27 (4), Χαρίλας 9 (3), Παπαηρακλής, Θεοφανόπουλος 3 (1), Σεριανάϊ 14 (2), Λεμονής, Ευθυμίου, Παρούτσας, Αργύρης.

πηγή: StereaBasket.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button