Άλλα αθλήματα

Formula 2: Ο Μικ Σουμάχερ εγκατέλειψε επειδή “άνοιξε” ο πυροσβεστήρας του μονοθεσίου

Ο Μικ Σουμάχερ, υιός του Μάικλ, εγκατέλειψε στη Formula 2 επειδή "έσκασε" το σύστημα πυρόσβεσης που υπάρχει στο μονοθέσιό του. Τι είπε για το συμβάν.

ΟΜικ Σουμάχερ ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα του, Μάικλ, ακολουθώντας καριέρα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Ο 21χρονος πιλότος της Prema Theodore Racing είναι ένας από τους πλέον ταλαντούχους οδηγούς της Formula 2, στο Grand Prix της Στυρίας όμως είδε την τύχη να του γυρίζει το μάτι.

Ενώ ο αγώνας βρισκόταν σε εξέλιξη και βρισκόταν στην τρίτη θέση, υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει λόγω του συστήματος πυρόσβεσης που υπάρχει στο μονοθέσιό του. Συγκεκριμένα, όταν ένα μικρό κομμάτι από το ελαστικό του ξεκόλλησε, χτύπησε στο σημείο που ενεργοποιείται το σύστημα πυρόσβεσης, με αποτέλεσμα αυτό να “σκάσει” -κι ακολούθως να σβήσει αυτόματα ο κινητήρας.

Ο ίδιος εξήγησε στο Twitter πως “στατιστικά μία φορά στα δέκα χρόνια, μπορεί να γίνει ένα κομμάτι από τη γόμα του ελαστικού να χτυπήσει τον διακόπτη έκτακτης ανάγκης, κι από εκεί να λειτουργήσει ο πυροσβεστήρας. Μου συνέβη κι εμένα σήμερα, ενώ ήμουν στην τρίτη θέση. Πολύ άτυχος, αλλά ο ρυθμός μας στην κούρσα ήταν πολύ δυνατός ξανά“.

 

πηγή: Sport-24.gr

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button