Άλλα αθλήματαΜαχητικά αθλήματα

Συντριπτική υπεροχή Kamaru Usman με τον ανέτοιμο Jorge Masvidal! (vid+pics)

Με ομόφωνη απόφαση και τα σκορ των κριτών 50-45, 50-45 και 49-46, ο Kamaru Usman επικράτησε εύκολα του –μάλλον ανέτοιμου για αυτό το ματς- Jorge Masvidal καταφέρνοντας να κρατήσει έτσι την ζώνη του πρωταθλητή στην welterweight κατηγορία των 77 κιλών.

Θυμίζουμε πως ο ‘Gamebred’ πήρε αυτό το ματς μαθαίνοντάς το 6 μέρες πριν την διεξαγωγή του, έπειτα από την αποχώρηση του χτυπημένου από κορωνοϊό Gilbert Burns, όπου χρειάστηκε ακόμα να κόψει 9 ολόκληρα κιλά.

Πάμε να σχολιάσουμε κάθε γύρο ξεχωριστά:

O πρώτος γύρος ήταν με πολύ έντονη και σφιχτή δράση. Ο Usman ήταν αυτός που κατάφερε takedown, με τον Masvidal όμως λίγο μετά να σηκώνεται, ενώ και από κάτω επιχειρούσε να περάσει κάποια χτυπήματα. Ο ‘Gamebred’ δεν έχανε ευκαιρία μόλις βρίσκονταν στην κατάλληλη θέση να περάσει γροθιές στο striking.

Το ξεκίνημα του δεύτερου γύρου βρήκε τον Masvidal με την πλάτη στο κλουβί και με τον Usman να του προκαλεί φθορά εκεί, είτε με γροθιές άπερκατ στο σώμα, είτε με γόνατα στα πόδια, είτε με χτυπήματα με τον ώμο, καθώς επίσης και με πατήματα του ποδιού. Ο διεκδικητής του τίτλου ήταν περισσότερο σε αμυντική θέση σε αυτό το πεντάλεπτο, ενώ δεν έχανε το χαμόγελο του μέσα στην μάχη έχοντας αποκομίσει και ένα κόψιμο πάνω από το δεξί μάτι. Στα τελευταία δευτερόλεπτα του πενταλέπτου ο Masvidal βρήκε την ευκαιρία στο striking να περάσει έναν εκρηκτικό συνδυασμό.

Μπαίνοντας στον τρίτο γύρο ο Jorge Masvidal φαινόταν στην γωνία του ήδη κουρασμένος να δυσκολεύεται να ανασάνει. Η φυσική κατάσταση στην οποία βρίσκονταν μιας και δέχτηκε το ματς 6 μέρες πριν την διεξαγωγή του έμοιαζε να παίζει σημαντικό ρόλο για αυτό. Ο Usman και αυτή την φορά καταφέρνει να πάει με την πλάτη τον Masvidal στο οκτάγωνο και από εκεί με λακτίσματα στους μοιρούς και στο εσωτερικό των ποδιών να έχει τον πρώτο λόγο. Το ματς δύο λεπτά πριν το τέλος του γύρου διακόπτεπται για χτύπημα στην βουβωνική χώρα του Masvidal. Στην επανέναρξη ο Kamaru Usman πετυχαίνει νέο takedown.

Στον τέταρτο γύρο ο Masvidal πηγαίνει από τον ‘The Nigerian Nightmare’ και πάλι με την πλάτη στο κλουβί. Εκεί έχουμε εκ νέου τα γνωστά χτυπήματα από τον Usman, εώς ώτου ο Masvidal του περάσει δύο αγκώνες και τον αναγκάσει να μεταφέρουν την δράση στο striking και το κέντρο του κλουβιού για λίγο. Ο Masvidal ακόμα και με χτυπήματα που «τρώει» εκεί, δείχνει να μην καταλαβαίνει τίποτα έχοντας φοβερό σαγόνι. Στο κλείσιμο του γύρου για άλλη μια φορά ο Usman ορίζει τον ρυθμό του αγώνα έχοντας στο clinch στις άκρες του οκταγώνου τον ‘Gamebred’.

Στον πέμπτο γύρο μετά το πέρας του πρώτου λεπτού ο πρωταθλητής από την Νιγηρία πετυχαίνει double leg takedown. Επιχειρεί από εκεί να ελέγχξει τον Masvidal που αμύνεται αρχικά πολύ καλά μην αφήνοντας τον Usman να πάρει τις θέσεις που προσδοκούσε (full mount και back mount). Στα τελευταία 40 δεύτερα ο Masvidal κατάφερε να σηκωθεί όρθιος, όμως δεν μπόρεσε να πετύχει τίποτα ιδιαίτερο στο striking.

Απόλυτος κυρίαρχος της αναμέτρησης ο Kamaru Usman κατάφερε να πάρει την νίκη απέναντι σε έναν εμφανώς ανέτοιμο για το ματς Jorge Masvidal. Ο ‘Gamebred’ με έξυπνη στρατηγική μπόρεσε να αντέξει αγωνιστικά και στους πέντε γύρους, καθώς και πνευματικά σε αυτό το διάστημα με όλη την πίεση που προσπάθησε να του ασκήσει ο πρωταθλητής.

Δείτε τον αγώνα :

πηγή: ufight.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button