Άλλα αθλήματαΒόλεϊ

Βόλεϊ λιγκ: Πρωταθλητής μετά από 14 χρόνια ο Παναθηναϊκός

Η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου επικράτησε με 3-1 του Ολυμπιακού, έκανε το 2-0 στη σειρά των τελικών και επέστρεψε στην κορυφή της Βόλεϊ λιγκ μετά το 2006

Ουσιαστικά ο σημερινός αγώνας κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το 16-19 του 2ου σετ, όπου ο Ολυμπιακός έχοντας κατακτήσει το πρώτο σετ έμοιαζε να έχει φέρει το ματς στα μέτρα του, αλλά οι καταστροφικές αλλαγές του Μουνιόθ σε εκείνο το σημείο και ο περιορισμός των λαθών από τους παίκτες του Ανδρεόπουλου έφεραν την ανατροπή και την καθολική επικράτηση του τριφυλλιού στη συνέχεια.

Στο πρώτο σετ ο Ολυμπιακός θύμισε τον ΠΑΟ του 1ου τελικού με σερβίς… αυτοκτονίας (1-3 κακή υποδοχή Ζήση, 3-7 άσος Ασπιώτη) μέχρι το 7-12 που έγινε 8-12 με επίθεση Πελεκούδα και μετά πήγε στο σερβίς ο Γιάκομπσεν. Απλά περάσματα του Δανού με φλοτ στη ζώνη 6 που ήταν ο Χουσάι, 4 μέτριες υποδοχές του Αλβανού (που δεν μπορούσε να απειλήσει και με πάιπ) με το μπλοκ του ΠΑΟ να ‘σπάει’ τις ψηλές μπάλες και το σκορ πήγε στο 12-12 (!). Μάλιστα το τριφύλλι θα έπαιρνε και το προβάδισμα αλλά ο Γιάκομπσεν έπεσε στο φιλέ, με τον Ολυμπιακό να ξεφεύγει πάλι με 15-18 (μπλοκ Πετρέα σε Ρανγκέλ) και η κρίσιμη φάση να γίνεται στο 19-20. Στο σερβίς του Γιάκομπσεν (είχε μπει ο Ριζόπουλος) δεν βγήκε υποδοχή, αλλά ο Βουλκίδης έπιασε στο μπλοκ τον Πελεκούδα (19-21) και στο 20-22 το μπλοκ του Χουσάι στον Ράπτη τελείωσε ουσιαστικά το σετ.

Παρόμοιο σκηνικό και στο δεύτερο σετ με τον Ολυμπιακό να προηγείται 3-5 και το 11-11 να γίνεται 11-14 με τον Ασπιώτη με τους ερυθρόλευκους να διατηρούν την συγκέντρωση τους μέχρι το 15-18 που έγινε 16-19 με μία κόκκινη σε Χουσάι, Γιακομπσεν. Ο Ολυμπιακός απείχε έξι πόντους από το 0-2, αλλά η διπλή αλλαγή του Μουνιόθ (Στιβαχτής, Κουμεντάκης αντί Ασπιώτη, Τερβαπόρτι) και η είσοδος του Ριζόπουλου αντί του Χουσάι όχι μόνο δεν βοήθησε, αλλά αποδιοργάνωσε την ομάδα του με τον Ράπτη με τρεις προσωπικούς πόντους (και δικά του σερβίς) να διαμορφώνει το 19-19.
Στο 20-21 το σκορ έγινε 24-21 με σερβίς του Ρανγκέλ (αρχικά ο Γκέργκι δεν τελείωσε με μονό μπλοκ, ο Κουμεντάκης δέχθηκε μπλοκ όπως κι ο Πετρέας σε φρι μπολ) για την ανατροπή και το 1-1.

Μόνο που αυτή η εξέλιξη αποσυντόνισε πλήρως τον Ολυμπιακό καθώς στην εκκίνηση του γ’ σετ με καλό σερβίς ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 6-1 κι η είσοδος του Κουμεντάκη δεν άλλαξε την εικόνα… Ο Παναθηναϊκός πλέον είχε αποκτήσει την αυτοκυριαρχία του, ο Ολυμπιακός ήταν ένα άναρχο σύνολο και το τελικό 25-15 ήρθε πολύ εύκολα, αλλά τα χειρότερα για τους ερυθρόλευκους δεν είχαν έρθει…

Το 1-1 στο δ’ σετ έγινε 7-1 με άουτ, και κόκκινη στον Πετρέα με τον Μουνιόθ να συνεχίζει με τον Κουμεντάκη διαγώνιο και τον Ολυμπιακό να μην έχει αρχή και τέλος… Το 9-4 έγινε 13-4, πλέον όλα είχαν τελειώσει, ο Ολυμπιακός πέταξε λευκή πετσέτα ο Παναθηναϊκός έκανε ότι ήθελε και το πάρτι τίτλου είχε αρχίσει πολύ πριν διαμορφωθεί το τελικό 25-13 για το 3-1.

πηγή: protothema.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button