Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Super League: Clasico στο «Απόστολος Νικολαΐδης»

Η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο μαγνητίζει τα βλέμματα στο πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.

Η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο μαγνητίζει τα βλέμματα στο πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League. ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έχουν… πονηρές αποστολές σε Ατρόμητο και με Αστέρα Τρίπολης, αντίστοιχα.

Με… ανάμεικτα συναισθήματα θα υποδεχθεί ο Παναθηναϊκός τον Ολυμπιακό. Το «τριφύλλι» γνώρισε μεν την ήττα στην Τούμπα την περασμένη αγωνιστική, ωστόσο μεσοβδόμαδα πήρε με δραματικό τρόπο – γκολ στις καθυστερήσεις – την πρόκριση επί του Ατρόμητου στους «4» του Κυπέλλου. Ο Φατίχ Τερίμ καλείται να προσαρμόσει τα πλάνα του με βάση τις αντοχές και τη διαθεσιμότητα των παικτών του, τη στιγμή που οι «ερυθρόλευκοι» θα είναι ξεκούραστοι και με νέες μεταγραφές. Ο Κάρλος Καρβαλιάλ ευελπιστεί να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη σε ντέρμπι. «Τρίποντο» που και θα κρατήσει τους Πειραιώτες στη διεκδίκηση του τίτλου, αλλά θα πάρει και μια ρεβάνς από τους «πράσινους» για τον αποκλεισμό στο Κύπελλο.

Από την πλευρά του, ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ έχει επικίνδυνη αποστολή στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έβγαλε μεσοβδόμαδα την… υποχρέωση με τον Πανσερραϊκό κι ετοιμάζεται για δύο ακόμη ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο. Οι δε Περιστεριώτες καλούνται να διαχειριστούν κούραση και πίκρα από τον τρόπο που αποκλείστηκαν, ώστε να μπουν στα Play Off. Από την άλλη, η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Αστέρα Τρίπολης, με στόχο να κάνει τρεις τις διαδοχικές επιτυχίες της, περιμένοντας στραβοπάτημα των «ασπρόμαυρων». Οι Αρκάδες, που στην τελευταία πεντάδα αγώνων κερδίζουν εντός και χάνουν εκτός έδρας, δείχνουν ικανοί και φαβορί για την εξάδα.

«Εξάποντο» μοιάζει να είναι το ματς στο Ηράκλειο ανάμεσα σε ΟΦΗ και Κηφισιά. Οι Κρητικοί δεν καταφέρνουν ούτε με τον Πέπε Μελ να σηκώσουν κεφάλι, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό και στο Κύπελλο από τον Παναιτωλικό. Η ομάδα των Βορείων Προαστίων άλλαξε πάλι τεχνικό, με τον Κώστα Μπράτσο να αντικαθιστά τον Ντέιβιντ Νίλσεν, σε μια ύστατη προσπάθεια να σώσει την παρτίδα. Κάτι ανάλογο ισχύει και για το παιχνίδι του Βόλου με τον Παναιτωλικό στο Πανθεσσαλικό – μοιάζει με «εξάποντο» κι αυτό. Οι Θεσσαλοί έσπασαν το σερί των πέντε ηττών με την ισοπαλία που πήραν στις Σέρρες ενώ τα «καναρίνια» συμπλήρωσαν τέσσερις συνεχόμενες ήττες, ωστόσο πανηγύρισαν με δύο νίκες την πρόκριση επί του ΟΦΗ στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

«Τελικός» είναι για τον ΠΑΣ Γιάννινα η αναμέτρηση με τη Λαμία στους «Ζωσιμάδες». Τρεις διαδοχικές ήττες μετράει ο «Αγιαξ της Ηπείρου», από δυο σερί νίκες έρχεται η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου που «βλέπει» Play Off.

Τα αποτελέσματα της 21ης αγωνιστικής στη Super League και η βαθμολογία:

Βόλος ΝΠΣ – Παναιτωλικός 1-1
Πανσερραϊκός – Άρης 1-1
Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024
16:00 «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», ΟΦΗ – Κηφισιά
17:30 OPAP Arena, ΑΕΚ – Αστέρας Τρίπολης
17:30 Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες», ΠΑΣ Γιάννινα – Λαμία
20:30 Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου, Ατρόμητος – ΠΑΟΚ
21:00 «Απόστολος Νικολαΐδης», Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

Η βαθμολογία (σε 20 αγώνες)
1. ΠΑΟΚ 47
2. ΑΕΚ 45
3. Παναθηναϊκός 44
4. Ολυμπιακός 41
5. Άρης 34 -21αγ.
6. Αστέρας Τρίπολης 29
7. Λαμία 27
8. Ατρόμητος 23
9. Πανσερραϊκός 23 -21αγ.
10. ΟΦΗ 20
11. Βόλος 16 -21αγ.
12. Παναιτωλικός 15 -21αγ.
13. ΠΑΣ Γιάννινα 12
14. Κηφισιά 12

Διαβάστε επίσης

Back to top button