Άλλα αθλήματαΜαχητικά αθλήματα

Ανδρέας Μιχαηλίδης : Κυρίαρχος στον πρώτο γύρο – Τον σταμάτησαν παράνομοι αγκώνες ! (vid)

Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης έφερε πιο δυνατά από ποτέ την Ελλάδα στο οκτάγωνο του UFC πριν λίγη ώρα αντιμετωπίζοντας στο 'Yas Island' του Abu Dhabi τον Modestas Bukauaskas στο πλαίσιο του 'UFC Fight Night : Iger – Kattar'.

Παρά το γεγονός πως ο ‘The Spartan’ έπαιζε στα ελαφρά βαρέα κιλά (light heavyweights) και όχι στα μεσαία (middleweights) όπου έχει καταφέρει παγκόσμια να διακριθεί, εντούτοις στάθηκε καταπληκτικά και πολύ σωστά στρατηγικά απέναντι στον άλλοτε πρωταθλητή του ‘Cage Warriors’ 26χρονο Λιθουανό Bukauskas.

Ο αθλητής του Δημήτρη ‘Μόχου’ Παπακωνσταντίνου και του ‘EFL Academy’ κατάφερε να κερδίσει πεντακάθαρα τον πρώτο γύρο παίρνοντας το κέντρο του κλουβιού και επιλέγοντας ιδιαίτερα προσεχτικά τις δράσεις του μέσα στο οκτάγωνο.

O Mιχαηλίδης άρχισε με την πρώτη ενέργεια στον γύρο με λάκτισμα στο σώμα του ‘Baltic Gladiator’, ενώ αμέσως ο ‘The Spartan’ ανταπέδωσε χαμηλό λάκτισμα του αντιπάλου του στα πρώτα 30 δευτερόλεπτα.

Ο Έλληνας αθλητής πήρε εξαρχής το κέντρο του οκταγώνου με τον Λιθουανό να έχει αρκετή καλή και ελαφριά κίνηση στα πόδια πηγαίνοντας περιμετρικά του.

Ο Μιχαηλίδης έκλεισε το πρώτο λεπτό του γύρο με ένα ακόμα χαμηλό λάκτισμα, ενώ η προσπάθεια του Bukauskas να τον βρει στο striking έπεσε στο κενό.

Ο Μιχαηλίδης λίγο μετά πετυχαίνει την πρώτη καλή γροθιά στο σώμα του Λιθουανού και ακολουθεί δεξί λάκτισμα στο σώμα. Στην συνέχεια ανταποδίδει εκ νέου low kick, ενώ για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο αντίπαλός του βρίσκει… αέρα στο striking.

Το τρίτο λεπτό βρήκε τον Μιχαηλίδη σαφέστατα περισσότερο αποτελεσματικά επιθετικό με low kicks να αντηχούν στο ‘Yas Island’. Ένα παροδικό γλύστρημα τον κάνει άμεσα να σηκωθεί και να δείξει με το χέρι ότι δεν συνέβη τίποτα ουσιαστικό.

Κάποιες ανταλλαγές και η πρώτη φοβερή στιγμή για τον Μιχαηλίδη έρχεται στο 1:34 όταν με ένα αριστερό – δεξί μπαίνοντας μέσα στην άμυνα του Bukauskas έκανε τους σχολιαστές να αναφωνήσουν από θαυμασμό και τον Λιθουανό «να τα χρειαστεί» κάνοντας βήματα πίσω και ζαλίζοντάς τον στην στιγμή.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον Bukauskas στο striking ήρθε ακριβώς πάνω στο λεπτό πριν το κλείσιμο του γύρου με ένα αριστερό. Ο Μιχαηλίδης όμως τον έκανε να το πληρώσει 15 δεύτερα μετά με ακόμα έναν συνδυασμό (αριστερό-δεξί hook) που του πέρασε και έφερε έτσι και τα δεύτερα αναφωνήματα από τους σχολιαστές.

O Λιθουανός συνέχισε με ένα low kick και λίγο μετά ο Μιχαηλίδης για να σιγουρέψει την κατάκτηση του πενταλέπτου επιχείρησε takedown, που αποτέλεσε και την καθοριστική στιγμή της αναμέτρησης.

Γάντζωσε τα χέρια γύρω από τα πόδια και μετά την μέση του αντιπάλου του που με την πλάτη στο κλουβί άρχισε να περνά αγκώνες στο κεφάλι του Μιχαηλίδη. Κάποιοι από αυτούς ήταν παράνομοι ακριβώς πάνω στο άκουσμα της κόρνας για την λήξη του γύρου πετυχαίνοντας τον Μιχαηλίδη κοντά στον αυχένα.

Ο διαιτητής Dan Movahedi βλέποντας τον Μιχαηλίδη να κρατά το κεφάλι του στο καναβάτσο τον ρώτα ‘αν είναι καλά’ και ‘αν ήταν παράνομοι οι αγκώνες που δέχτηκε’. Εκεί ο Μιχαηλίδης τον κοιτά αλλά δεν του απαντά σαφώς. Ο διαιτητής τον ξαναρωτά ‘αν είναι καλά’ και του λέει ‘θέλω να πας στην γωνία σου’.

Και εκεί είναι η καθοριστική στιγμή μιας και ο Έλληνας αθλητής πηγαίνοντας να ακουμπήσει με την πλάτη του στο πλεχτό του οκταγώνου δεν αντιλαμβάνεται πως σε εκείνη την μεριά έχει ανοίξει η πόρτα με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός κλουβιού και έτσι κατευθείαν ο διαιτητής να σταματήσει την μάχη με ΤΚΟ υπέρ του Bukauskas.

To πιθανότερο είναι πως αν ο Μιχαηλίδης δεν είχε αυτή την άτυχη στιγμή, το ματς να συνεχίζονταν κανονικά. Και με την εικόνα που είχαμε από τον Έλληνα αθλητή στο πρώτο νικηφόρο πεντάλεπτο ήταν πολύ πιθανό να οδηγούμασταν στην τελική επικράτηση.

michailidis8

Αξίζει να σημειώσουμε πως η ελληνική πλευρά απευθείας μίλησε για τους παράνομους αγκώνες που δέχτηκε ο Μιχαηλίδης και θα έπρεπε να οδηγήσουν σε επίσημη παρατήρηση του Bukauskas και ίσως υπό προϋποθέσεις και σε στοπ του ματς κατευθείαν εναντίον του. Επιπρόσθετα ο Aljamain Sterling τουίταρε πως οι αγκώνες πάνω στον Έλληνα αθλητή ήταν παράνομοι, ενώ ακολούθως και ο Michael Bisping τον δικαιολόγησε για το γεγονός πως δεν αντιλήφθηκε ότι η πόρτα του κλουβιού είναι ανοιχτή, μιας και οι αθλητές το συνηθίζουν να ακουμπούν με την πλάτη απευθείας έτσι στις γωνίες του κλουβιού μετά το τέλος των γύρων στα σπάρινγκ για να πάρουν ανάσες.

Σε κάθε περίπτωση ο Μιχαηλίδης έκανε το ντεμπούτο του στο UFC και αν και όλο αυτό που συνέβη ήταν τρομερά άδικο μιας και η εξέλιξη της αναμέτρησης θα μπορούσε να είναι εντελώς διαφορετική, εντούτοις το όνομά του συζητείται διεθνώς και νομίζουμε πως στα επόμενα 3 ματς που θα κάνει μέσα στην χρονιά στο UFC στην middleweight κατηγορία… θα δούμε έναν Μιχαηλίδη πραγματικό φόβητρο για όποιον σταθεί απέναντι του!

Δείτε τι συνέβη :

πηγή: Ufight.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button