ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

«Στάθηκε όρθιος»… μέσα στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» ο ΠΑΣ Λαμία!

Στο πλαίσιο της 7ης και τελευταίας αγωνιστικής των play out της SuperLeague 1, ο ΠΑΣ Λαμία αγωνίστηκε εκτός έδρας με αντίπαλο τον Αστέρα Τρίπολης.

Με θετικό αποτέλεσμα ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα της SuperLeague 1 2019-2020 ο ΠΑΣ Λαμία!

Η ομάδα της Φθιώτιδας, πήρε την ισοπαλία απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης με τελικό σκορ 1-1 χάρη σε ένα γκολ του Μιγκέλ Μπιανκόνι.

Το πρώτο ημίχρονο πέρασε ανεκμετάλλευτο για την ομάδα του Πετράκη, η οποία μπήκε δυνατά στο δεύτερο 45λεπτο και έπειτα από ωραία ενέργεια και σέντρα του Βασιλόγιαννη, βρήκε το γκολ με τον Βραζιλιάνο φορ.

Ντεμπούτο για δύο νέα παιδιά της Λαμίας, καθώς σήμερα έπαιξαν οι Κωνσταντίνος Νικολόπουλος και Χριστόφορος Καραγιάννης, αμφότεροι κατάγονται από τη Φθιώτιδα.

Το ματς:

Όπως σωστά είχαμε προβλέψει, ο Γιώργος Πετράκης έκανε αλλαγές στη βασική ενδεκάδα του ΠΑΣ Λαμία, με τους Μπάχανακ και Ασίγκμπα να παίρνουν θέση στα δύο άκρα της άμυνας, ενώ ο Σκόνδρας μαζί με τον Μπουλούλη αγωνίστηκαν ως τα δύο αμυντικά χαφ του συλλόγου.

Αλλαγές είχαμε και στην επίθεση, όπου το δίδυμο αυτή τη φορά ήταν Αραβίδης και Μπιανκόνι και στα άκρα η Λαμία είχε τον Ρόμανιτς αριστερά και τον Βασιλόγιαννη δεξιά.

Ο Μπάχανακ τώρα, αγωνίστηκε βασικός μετά από 7 μήνες σχεδόν και από το ματς για το Κύπελλο Ελλάδος κόντρα στον ΑΟ Τρικάλων.

Βασικός μετά από σχεδόν 7 μήνες ο Μπάχανακ!

Η Λαμία μπήκε στο ματς θέλοντας να πιέσει τον Αστέρα κυρίως από τα πλάγια με Βασιλόγιαννη και Ρόμανιτς. Ένα κόρνερ για τους φιλοξενούμενους στο 2΄μόλις, ο Αντέτζο πήρε να πάρει την κεφαλιά αλλά ο Παπαδόπουλος έδιωξε την μπάλα. Στη συνέχει της φάση, μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ, με τον Βασιλόγιαννη να βγαίνει σε θέση τετ α τετ αλλά ο Αντζουλάς έκανε την προβολή σωτήρια, διώχνοντας τη μπάλα.

Στο 4΄του αγώνα, ο διαιτητής Καραντώνης έδειξε την πρώτη κίτρινη κάρτα στον Σκόνδρα, για παρατεταμένο κράτημα στον Μπόρχα Φερνάντεθ…

Η γηπεδούχος ομάδα, προσπάθησε να απειλήσει τη Λαμία με τον Ριέρα να σουτάρει εκτός περιοχής, όμως η μπάλα κόντραρε στα σώματα και κατέληξε στα πόδια των παικτών της Λαμίας.

Με σουτ απείλησε ξανά ο ΠΑΣ Λαμία! Στο 12΄ο Αραβίδης έγινε κάτοχος της μπάλας, έκανε το σουτ αλλά ο Παπαδόπουλος με δεύτερη προσπάθεια μπλόκαρε τη μπάλα, κρατώντας το 0-0.

Ένα λάθος του Αντέτζο στο 14΄έδωσε την ευκαιρία στον Μπόρχα Φερνάντες να πάρε τη μπάλα, να την δώσει στον Αλί Μπαμπά, ο οποίος μέσα από την μεγάλη περιοχή του Επασί σούταρε αλλά ευτυχώς τα σώματα των αμυντικών κόντραραν τη μπάλα και απομακρύνθηκε ο κίνδνυνος.

Ο Τζανετόπουλος, λίγα λεπτά αργότερα κατέβασε τη μπάλα προς το κέντρο, έδωσε στον Αραβίδη, αυτός με τακουνάκι βρήκε τον Βασιλόγιαννη ο οποίος δεν κατάφερε να απειλήσει!

Δυστυχώς στο 18΄ήρθε το γκολ που αναζητούσε ο Αστέρας!

Μετά από ωραία ενέργεια και σέντρα του Ριέρα από τα αριστερά ο οποίος άδειασε τον Σκόνδρα, ο Ρετζίς με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΣ Λαμία και του Επασί, που ήταν ανύμπορος να αντιδράσει!

Δυστυχώς, μία προσωπική ενέργεια από έναν ποιοτικό ποδοσφαιριστή, έφερε τον επιθετικό του Αστέρα σε θέση βολής με την άμυνα της Λαμίας να μην μπορεί να αντιδράση και πριν καν συμπληρώσουμε το 20΄ να γίνεται το 1-0.

Μία σέντρα του Μπάχανακ από τα αριστερά στο 23΄ βρηκε τον Αραβίδη στο κέντρο της περιοχής του Αστερά, όμως η κεφαλιά του Έλληνα σέντερ φορ, κατέληξε άουτ.

Λίγο πριν το μισάωρο του αγώνα, ο Σκόνδρας κέρδισε ένα φάουλ σε πάρα πολύ καλή θέση, με τον Βασιλόγιαννη να αναλαμβάνει την εκτέλεση, όμως έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ!

Ένα λεπτό αργότερα, ο αρχηγός του ΠΑΣ Λαμία για σήμερα, Κωνσταντίνος Μπουλούλης έκανε ένα σουτ από μακρινή απόσταση με τον Παπαδόπουλου να διώχνει τη μπάλα σε κόρνερ. Αρκετά καλή προσπάθεια από τον Λαμιώτη μέσο, όμως δεν είχε την κατέληξη που ήλπιζε και ο ίδιος αλλά και η ομάδα του.

Το ακυρωθέν γκολ…

Στο 39΄του αγώνα ο Χρήστος Αραβίδης έκανε το 1-1 για τη Λαμία με κεφαλιά, όμως ο βοηθός του Καραντώνη σήκωσε τη σημαία καταλογίζοντας τον παίκτη του ΠΑΣ, σε θέση οφ-σάιντ.

Μετά την ενδοεποικωνία που είχε ο πρώτος διαιτητής με το VAR το γκολ ακυρώθηκε ως οφ-σάιντ…

Η Λαμία προσπαθούσε να κρατήσει μπάλα, προσπαθούσε να επιτεθεί όμως πολλές φορές δεν κατάφερνε να περάσει με επιτυχία το κέντρο, είχε από λάθη είτε από κλεψίματα του Αστέρα.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, ο Μπιανκόνι προσπάθησε μέσα από την μεγάλη περιοχή του Παπαδόπουλου να κάνει το πλασέ στην κίνηση, όμως ο Χριστόπουλος έβαλε σωτήρια το πόδι του, σώζοντας την ομάδα και κρατώντας το 1-0.

Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τον Αστέρα του Μίλαν Ράσταβατς να είναι μπροστά στο σκορ με 1-0 χάρη σε γκολ του Ρετζίς, με την φιλοξενούμενη Λαμία να έχει τη διάθεση να απειλήσει, να δημιουργεί λιγοστές φάσεις χωρίς όμως να σημειώνει κάποιο τέρμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, o Αστέρας ξεκίνησε τον αγώνα με τον Μπαράλες να μπαίνει στον αγώνα στη θέση του Αλί Μπαμπά. ενώ η Λαμία δεν είχε καμία αλλαγή.

Μπήκε δυνατά ο ΠΑΣ!

Η ομάδα του Πετράκη, ευτύχισε να ισοφαρίσει το σκορ όταν 48΄ ο Βασιλόγιαννης μετά από λάθος των παικτών του Αστέρα, έκανε τη σέντρα με τον Μπιανκόνι μέσα από την περιοχή του Παπαδόπουλου έκανε ωραίο πλασέ και έφερε το ματς στα ίσια κάνοντας το 1-1.

Ωραίο τελείωμα από τον Βραζιλιάνο και ωραία σέντρα από τον Βασιλόγιαννη, κάτι που είχε ανάγκη η ομάδα της Φθιώτιδας… καιρό τώρα!

Οι Λαμιώτες συνέχισαν να πιέζουν προσπαθώντας να πετύχουν γρήγορα και ένα δεύτερο γκολ, εκμεταλλευόμενοι το σοκ των γηπεδούχων. Στο 54΄ο Αραβίδης πετυχαίνει ένα ακόμη τέρμα, όμως και αυτό ακυρώθηκε για επιθετικό μαρκάρισμα του Έλληνα επιθετικού.

Η απόφαση πάρθηκε χωρίς ο Καραντώνης να συμβουλευτεί το VAR, καθώς έδειξε χαρακτηριστικά στον παίκτης της Λαμίας, πως έσπρωξε για να πάρει καλύτερη θέση.

Πλέον, η κατοχή της μπάλας είχε αλλάξει πόδια, με τον ΠΑΣ να ελέγχει και να προσπαθεί να δημιουργήσει και να σκοράρει.

Τα νεύρα και τα δυνατά μαρκαρίσματα, πήραν τη θέση των φάσεων για περίπου δέκα λεπτά στο παιχνίδι, με τον διαιτητή να βγάζει αρκετές κιτρινες κάρτες τόσο εντός αγωνιστικού… όσο και στους πάγκους των δύο ομάδων.

Λίγο πριν συμπληρώσουμε 70 λεπτά αγώνα, η Λαμία έκανε την πρώτη της αλλαγή και μάλιστα αναγκαστική!

Ο σκόρερ της Λαμίας, Μιγκέλ Μπιανκόνι στραβοπάτησε σε μία ανυποψίαστη φάση με αποτέλεσμα να περάσει εκτός αγώνα και τη θέση του πήρε ο Τάσος Καραμάνος!

Στο 76΄ ο Αστέρας έφτασε πιο κοντά από ποτέ στο 2-1, όταν ο Κρέσπι έκανε το σουτ και έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Επασί. Η απαντηση της Λαμίας ήταν σουτ του Ρόμανιτς, το οποίο πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Παπαδόπουλου.

Λίγο πριν, είχε περάσε στο παιχνίδι ο Κωνσταντίνος Νικολόπουλος για χάρη της Λαμίας, με τον νεαρό άσσο να κάνει ντεμπούτο στο πρωτάθλημα της SuperLeague 1 με τη φανέλα του ΠΑΣ!

Στα τελευταία λεπτά, οι γηπεδούχοι πίεσαν για το γκολ της νίκης όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε καθώς κάθε επίθεση αντιμετωπίστηκε με επιτυχία από τους αμυντικούς της Λαμίας.

Το 1-1 παρέμεινε έως το τέλος του αγώνα και η Λαμία αποχαιρέτησε τη σεζόν με ένα θετικό αποτέλεσμα…

ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΑΠΟ ΤΟ LAMIASPORTS

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Χριστόπουλος, Κώτσιρας, Τασουλής, Αντζουλάς, Μπόρχα Φερνάντεθ, Σιτο, Αλί Μπαμπά, Μπέλοκ, Κρέσπι, Ριέρα

Αναπληρωματικοί: Τσιφτσής, Μπαράλες, Τζίμας, Αλάγμπε, Κανελλόπουλος, Καρδάρης, Μιχόπουλος, Ζορμπάς

ΠΑΣ Λαμία (Γιώργος Πετράκης): Επασί, Μπάχανακ, Ασίγκμπα, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Σκόνδρας, Μπουλούλης, Ρόμανιτς, Βασιλόγιαννης, Αραβίδης, Μπιανκόνι

Αναπληρωματικοί: Θεοδωρόπουλος, Καραμάμος, Σκαρντοβέλι, Σάσι, Πλιάτσικας, Νικολόπουλος, Τσούκαλος, Καραγιάννης, Κατσίκας

Διαβάστε επίσης

Back to top button