Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Στα 74 του, ο μπαμπάς Λουτσέσκου πήγε στην Ντινάμο Κιέβου!

Αν κα έχει συνδέσει το όνομά του με την Σαχτάρ Ντόνετσκ... ο Μιρτσέα Λουτσέσκου συμφώνησε με τη Ντιναμό Κιέβου.

Κίνηση σοκ για το ουκρανικό ποδόσφαιρο, αφού ο Μίρτσεα Λουτσέσκου, ο οποίος για 12 χρόνια συνέδεσε το όνομα του με την Σαχτάρ Ντόνετσκ συμφώνησε για δύο χρόνια με την Ντινάμο Κιέβου!

Παρότι πάτησε τα 74 δεν έχει εγκαταλείψει το πάθος του για την προπονητική, για νέες προκλήσεις, για νέες εμπειρίες. Αυτή τη φορά όμως ο Μίρτσεα Λουτσέσκου ξεπέρασε και τον εαυτό του, δημιουργώντας σάλο στο ουκρανικό ποδόσφαιρο.

Η γριά αλεπού των πάγκων, μετά από τρία χρόνια επιστρέφει σε πάγκο συλλόγου, αφού συμφώνησε να αναλάβει την Ντινάμο Κιέβου, σε μία κίνηση που ταρακουνά όλο το ουκρανικό ποδόσφαιρο.

Κι αυτό γιατί ο Ρουμάνος τεχνικός για 12 χρόνια συνέδεσε το όνομα του με την Σαχτάρ Ντόνετσκ, την αιώνια αντίπαλο της Ντινάμο Κιέβου, σε μία κίνηση που είναι δύσκολο να αποδεχθούν οι οπαδοί και των δύο ομάδων!

Οι Ουκρανοί έστειλαν ιδιωτικό τζετ να παραλάβει τον Λουτσέσκου από την κατοικία του κι αφού του πρότειναν χρυσό διετές συμβόλαιο (με οψιόν για άλλο ένα) με ετήσιες απολαβές τριών εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο, του ανέθεσαν εν λευκώ την ομάδα (πιθανή αντίπαλος του ΠΑΟΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League), που φέτος είχε μία κάκιστη σεζόν και παραλίγο να μείνει στην τρίτη θέση πίσω από την Ζόρια Λουχάνσκ.

Μάλιστα, όπως τονίζουν τα ρουμανικά Μ.Μ.Ε. πριν βάλει την υπογραφή του στο διετές συμβόλαιο, ο Λουτσέσκου τηλεφώνησε στον πρόεδρο της Σαχτάρ, Ρινάτ Αχμέτοφ ζητώντας την άδεια και την κατανόηση του σε αυτό το εγχείρημα, ώστε να μην διαταραχθούν κι άλλο οι σχέσεις των δύο συλλόγων.

Πηγή: SDNA

Διαβάστε επίσης

Back to top button