Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ο… VARίστας μέσω κινητού τηλεφώνου στη Ρόδο: «Είχε ήδη αποφασίσει να μετρήσει το γκολ ο διαιτητής» (vid)

Όσα διαδραματίστηκαν το περασμένο Σάββατο στη Ρόδο, σε αγώνα Β' τοπικού, έκαναν τον γύρο του διαδικτύου κι έγιναν το απόλυτο viral της ημέρας.

Το SDNA έψαξε και βρήκε τον άνθρωπο που έγινε viral σε αγώνα Β’ τοπικού στη Ρόδο, δείχνοντας στον διαιτητή μέσα από βίντεο ενός κινητού τηλεφώνου γκολ που… δεν είχε δει ότι μπήκε!

Όσα διαδραματίστηκαν το περασμένο Σάββατο στη Ρόδο, σε αγώνα Β’ τοπικού, έκαναν τον γύρο του διαδικτύου κι έγιναν το απόλυτο viral της ημέρας.

Ένα φανταστικό γκολ-φάουλ στο 90′ που επρόκειτο να μη μετρήσει ποτέ, αφού η μπάλα… τρύπησε στα δίχτυα, “ντου” σε διαιτητή και βοηθό, ευτυχώς χωρίς να ξεφύγει πολύ η κατάσταση (τουλάχιστον εντός αγωνιστικού χώρου) και στο φινάλε ένα κινητό τηλέφωνο για να κάνει… on field review ο ρέφερι της συνάντησης, Δημήτρης Ατσικνούδας και να διαπιστώσει ότι πράγματι γκολ υπήρξε!

Το SDNA έψαξε και βρήκε έναν από τους βασικούς πρωταγωνιστές του… σουρεάλ σκηνικού που έλαβε χώρα στην αναμέτρηση του ΟΦ Ιστρίου με τον Ευαγόρα (1-1), για τη Β’ κατηγορία της ΕΠΣ Δωδεκανήσου. Ένα ντέρμπι παραμονής, πρωτίστως για τους φιλοξενούμενους που βρίσκονται στην προτελευταία θέση τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε και μέχρι το 90′ κρατούσαν το τρίποντο-χρυσάφι στα χέρια τους.

Σε εκείνο το σημείο ήρθε η πανέμορφη εκτέλεση φάουλ του Σταματάκη για να στείλει την μπάλα στο βάθος της εστίας του Ευαγόρα κι ακολούθως να περάσει… μέσα από τα δίχτυα!

Σε αντίθεση με την αρχική εκτίμηση πολλών ότι ήταν φίλαθλος εκείνος που πήγε στον διαιτητή κι έδειξε σε βίντεο τη φάση, επρόκειτο για μέλος της γηπεδούχου ομάδας. Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Τάκη Δημητρίου, ο οποίος βρισκόταν στον πάγκο, μιας και, στα 40 του πια, εκτελεί χρέη αναπληρωματικού τερματοφύλακα, όντας παράλληλα βοηθός προπονητή και προπονητής τερματοφυλάκων. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν από τα στελέχη που “τρέχουν” τον σύλλογο, ο οποίος είχε διαλυθεί και επανασυστάθηκε τα τελευταία χρόνια, παίρνοντας πέρυσι την άνοδο για τη Β’ κατηγορία του τοπικού των Δωδεκανήσων.

Όπως λέει στο SDNA ο βετεράνος πορτιέρο: «Το βίντεο τραβήχτηκε από έναν άνθρωπο της ομάδας που βρισκόταν στην εξέδρα και μου έδωσε στη συνέχεια το κινητό του για να το δείξω στον διαιτητή. Το συνηθίζουμε σε κάποια φάουλ ή πέναλτι που έχουμε κερδίσει, για να ανεβάσουμε τα βίντεο στη σελίδα της ομάδας στο facebook αν τυχόν μπει κάποιο γκολ. Κάτι ανάλογο συνέβη και αυτή τη φορά».

Συνεχίζοντας ο Τάκης Δημητρίου, σημειώνει πως: «Θέλω εδώ να τονίσω ότι ο διαιτητής με τον βοηθό είχαν ήδη αποφασίσει να κατακυρώσουν το γκολ. Ο επόπτης ήταν εκείνος που είπε στον διαιτητή πως “νομίζω ότι η μπάλα έχει μπει”. Ωστόσο λόγω της μεγάλης έντασης που υπήρχε, δεν ήταν δυνατόν να τον ακούσει μέσα από την ενδοεπικοινωνία. Σε εκείνο το σημείο κάλεσα τον διαιτητή να κοιτάξει και το βίντεο που είχε τραβηχτεί από το κινητό για να το εξακριβώσει. Αλλά ούτως ή άλλως δεν νομίζω πως θα άλλαζε κάτι, είχε ήδη πάρει την απόφασή του».

Όπως σημειώνει ο παίκτης-προπονητής του ΟΦ Ιστρίου: «Όλοι οι παίκτες του Ευαγόρα θεωρούσαν πως δεν έχει μπει γκολ εκείνη τη στιγμή. Έπρεπε να τελειώσει ο αγώνας για να τους δείξω το βίντεο και να το διαπιστώσουν. Ακόμη και τότε βέβαια κάποιοι συνέχιζαν να πιστεύουν πως η μπάλα πέρασε άουτ. Αλλά οι περισσότεροι το παραδέχτηκαν».

Τα αίματα βέβαια άναψαν ακόμα περισσότερο με το σφύριγμα της λήξης, που βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες. Το περιστατικό άλλωστε ήταν ακόμα νωπό, μιας και συνέβη στο 90′. Όπως λέει ο Τάκης Δημητρίου: «Ο αγώνας τελείωσε στις 8:20 κι εμείς φύγαμε από το γήπεδο στις 9:30. Συνέβησαν κάποια άσχημα πράγματα, κάποιοι τραμπουκισμοί προς τους διαιτητές. Περιστατικά που δεν πρέπει να συμβαίνουν. Κι όλα αυτά σε ένα παιχνίδι που η διαιτησία ήταν γενικά άψογη, μέχρι τη φάση στο τέλος, οι διαιτητές είχαν περάσει απαρατήρητοι…».

Διαβάστε επίσης

Back to top button