Α΄ ΦθιώτιδαςΤοπικό Ποδόσφαιρο

Κάπου ώπα ρε παιδιά…

Πραγματικά όμως...

Κάποιες σκόρπιες κουβέντες για να μπείτε έστω και λίγο στη θέση τη δική μας… Ή τουλάχιστον να προσπαθήσετε.

Προφανώς αρκετοί είδατε το βίντεο το οποίο ανέβηκε στο κανάλι του LamiaSports στο YouTube, το οποίο έχει διάρκεια 1 λεπτό και 3 δευτερόλεπτα και ξεκινά αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με στόχο να καταγράψει τους πανηγυρισμούς των ποδοσφαιριστών της Μαλεσίνας, που έφτασαν ένα βήμα πριν την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Λίγα δεύτερα αργότερα και όπως μπορείτε να δείτε ξεκίνησε η ένταση από την κερκίδα όταν η διαιτητική τριάδα θέλησε να αποχωρήσει προς τα αποδυτήρια του γηπέδου.

Τώρα, το βίντεο του LamiaSports κόπηκε σε διάφορες εκδόσεις και οι ομάδες το χρησιμοποίησαν όπως αυτές επιθυμούσαν με στόχο να προστατέψουν τους συλλόγους τους. Στη μέση απ΄όλο αυτό βρίσκεται το LamiaSports, το οποίο έκανε τη δουλειά του για ακόμη μία φορά, ανιδιοτελώς και με κίνητρο μόνο την αγάπη για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Οι ομάδες πολύ καλά κάνουν και θέλουν να προστατέψουν την δική τους προσπάθεια αλλά το δικό μας ερώτημα είναι εμάς (LamiaSports) ποιος θα μας υπερασπιστεί;

Τα χθεσινά λοιπόν είναι αφορμή να σας γράψω ορισμένα πράγματα, απλά για να τα βγάλω από μέσα μου. Ξέρω ότι αρκετούς δεν θα σας ακουμπήσουν και είναι δικαίωμά σας άλλωστε. Ελπίζω όμως ορισμένοι να καταλαβαίνουν.

Λέγομαι Λάμπρος Αρναούτογλου, ασχολούμαι με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία 7 χρόνια ως LamiaSports (εγώ έχω το LamiaSports, εγώ γράφω τα περισσότερα άρθρα στο LamiaSports εγώ τρέχω στα γήπεδα της Φθιώτιδας για να προβάλω το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και γενικά τον αθλητισμό, εγώ κάνω τα λάθη που διαβάζετε και άλλοτε με διορθώνεται με ωραίο τρόπο και άλλοτε με βρίζετε, τσαντίζεστε και ορισμένοι απειλείτε). Δεν έδωσε ποτέ βάση στις απειλές γιατί μπήκα εγώ στη δική σας θέση και κατάλαβα ότι μπορεί να πειραχτήκατε ή να νιώσατε αδικία. Έχω βρεθεί σε ανάλογη σχέση αρκετές φορές, χωρίς σχεδόν κανένας να με έχει υπερασπιστεί ουσιαστικά. Πλέον, δεν περιμένω να αλλάξει κάτι. Έχω καταλάβει ότι μόνος μου πορεύομαι και το έχω αποδεχτεί. Ήμουν και θα είμαι όπως φαίνεται ο εύκολος στόχος για να καλύψουν ορισμένοι τα δικά τους προβλήματα και τις δικές τους ατέλειες.

Ξεκίνησα τα ρεπορτάζ στο τοπικό από τη Β΄Φθιώτιδας, για να μπορέσω να καταλάβω τον λόγο που οι ποδοσφαιριστές, οι παράγοντες και ο κόσμος αγαπά τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, όντας παράλληλα και εγώ ερασιτέχνης αθλητής, όχι όμως του ποδοσφαίρου. Στις χαρές των ομάδων ήμουν εκεί για να καταγράψω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις όμορφες στιγμές. Το ίδιο και στις άσχημες φάσεις με σεβασμό προς τους ηττημένους ή τους αδικημένους. Πήρα θέση αρκετές φορές για κακές διαιτησίες, για απαράδεκτες κινήσεις-πράξεις ποδοσφαιριστών, παραγόντων και φιλάθλων με σκοπό να δώσω την καλύτερη δυνατή εικόνα σε κάποιον που ενδεχομένως απουσίαζε από τον εκάστοτε αγώνα. Ποιος την πλήρωνε για όλο αυτό; Εγώ! Προφανώς και δεν τα κάνω όλα τέλεια, προφανώς και θα υπάρχουν παράπονα γιατί σίγουρα θα έχω αδικήσει κάποιον αλλά ειλικρινά ποτέ μου δεν είχα πρόθεση να το κάνω. Παλεύω μόνος τις περισσότερες ημέρες, με συγκεκριμένη βοήθεια από φίλους που έχουν την ίδια τρέλα με εμένα και στόχος μου πάντα ήταν και είναι η προβολή των ποδοσφαιριστών και η προσπάθεια των ομάδων. Δεν μπήκα ποτέ σε κλίκες, δεν είχα ποτέ σκοπιμότητα, θέλησα να έχω φίλους σε όλα τα σωματεία για να υπάρχει μία αγαστή συνεργασία, χωρίς ανταλλάγματα και με την συνείδησή μου καθαρή.

Αμέτρητες ώρες τον τελευταίο 1,5 χρόνο έχουμε αφιερώσει με τον Νίκο Μώκο στον LamiaPolis 87,7 και στο Διπλό Μαρκάρισμα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και στους απόλυτους πρωταγωνιστές, τους ποδοσφαιριστές. Καλεσμένοι απ΄όλες τις ομάδες, παιδιά που είχαν και έχουν να πουν πολλά για την μεγάλη τους αγάπη, το ποδόσφαιρο. Ψηφοφορίες για MVP που έχουν σχολιαστεί ποικιλοτρόπως και λες δίνουμε τη χρυσή μπάλα κάθε αγωνιστική. Προγνωστικά για το ερασιτεχνικό που το μόνο στόχο έχουν να διασκεδάσουν, πολλές φορές είναι αφορμή για κάποιους να με βρίσουν, επειδή τους αδίκησα σε μία στήλη που δεν έχει πραγματικά κανένα νόημα απλά είναι για τον χαβαλέ. Κι΄όμως τα συνεχίζω διότι σε κάποιους αρέσει και κυρίως αρέσει σε εμένα.

Εφτά χρόνια τώρα λεφτά από τη δουλειά αυτή (πλέον δεν είναι το κύριο επάγγελμά μου), δεν έβγαλα επί της ουσίας τίποτα. Αντιθέτως, χρηματοδοτώ τον εαυτό μου από άλλες δουλειές που κάνω για κοντινά ή τα μακρινά ταξίδια για κάνω ρεπορτάζ επειδή μου αρέσει να το κάνω και θέλω να προσφέρω. Θέλησα να κάνω το ότι είναι δυνατόν για να βοηθήσω στην προβολή του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην Φθιώτιδα, αλλά δυστυχώς μάλλον το πρόβλημα είμαι εγώ τελικά. Ξέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι που με στηρίζουν και με τα μπράβο τους μου δίνουν δύναμη να συνεχίσω και τους υπέρευχαριστω. Υπάρχουν άνθρωποι που με «κατακρεούργησαν» κατά κύριο λόγο μέσω social media αλλά μετά από προσπάθεια και δουλειά και από τις δύο πλευρές καταφέραμε να συνεννοηθούμε και να προχωρήσουμε.

Όμως, με την πρώτη ευκαιρία στο στόχαστρο μπήκα πάλι εγώ…

Δεν βαρέθηκα ούτε κουράστηκα, αλλά πικράθηκα για ακόμη μία φορά.

Διαβάστε επίσης

Back to top button