FeaturedΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Ντακόλ: «Θέλω να δώσω τα πάντα για την Λαμία!»

Ο Αλεσάντερ Ντακόλ μίλησε για την επιστροφή του στην Super League μετά από δέκα χρόνια, καθώς και για την παρουσία της στην ομάδα του ΠΑΣ Λαμία.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός πραγματοποίησε εχθές την πρώτη εμφάνιση με τον ΠΑΣ Λαμία στη Super League και την πρώτη μετά από 10 χρόνια στην μεγάλη κατηγορία.

Μιλώντας στο «gazzetta.gr» τόνισε πως αυτό που τον ενδιαφέρει αυτή την στιγμή είναι να τα δώσει όλα για την Λαμία και αυτό θα κάνει.

Πιο αναλυτικά:

– Επέστρεψες μετά το 2007 στη Superleague. Ποια είναι τα συναισθήματά σου που ξαναπαίζεις στο υψηλότερο επίπεδο στην Ελλάδα;

Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να ξαναπαίξω μπάλα στην Ελλάδα. Στη Σκωτία μπόρεσα να πάρω πολλά παιχνίδια και να βρω ρυθμό. Εκεί το στυλ είναι σίγουρα διαφορετικό, είναι σχεδόν ίδιο με το αγγλικό ποδόσφαιρο, οπότε καλείσαι να κάνεις άλλα πράγματα, σε σχέση τουλάχιστον με όσα είχα συνηθίσει ως τότε. Πάντως βρήκα τον εαυτό μου και χαίρομαι που μπόρεσα να ξαναπαίξω στην Ελλάδα.

– Είχες έναν τραυματισμό στην αρχή της σεζόν και μόλις προχθές στην Τούμπα επανήλθες στην ενεργό δράση. Είσαι έτοιμος για τη χρονιά που τώρα ξεκινάει για σένα;

Είχα να παίξω σε επίσημο αγώνα από τη Σκωτία, οπότε σίγουρα είναι ωραίο συναίσθημα αυτό, το να μη με απασχολούν τραυματισμοί και ενοχλήσεις πια. Ένιωθα εδώ και λίγες μέρες καλά, μπορούσα να προπονούμαι κανονικά και πλέον κοιτάω μόνο μπροστά. Θέλω να συνεχίσω να προπονούμαι καλά, να παίζω όσο περισσότερο γίνεται και να βελτιώνομαι. Αυτό που χρειάζομαι είναι προπόνηση και όλα θα πάνε καλά.

– Στο παρελθόν έχεις αγωνιστεί στον Ολυμπιακό, αλλά και στην ΑΕΚ. Πως βιώνεις τη φετινή εμπειρία στη νεοφώτιστη Λαμία;

Είναι η πρώτη χρονιά της ομάδας στην κατηγορία, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχουμε εμπειρία. Ο προπονητής, Μπάμπης Τεννές, αλλά και πολλοί από τους παίκτες, έχουν αγωνιστεί ξανά στην Superleague, οπότε μπορούν να βοηθήσουν πολύ τους υπόλοιπους, που δεν έχουν παραστάσεις. Μπορεί γενικά η ομάδα να κάνει κάποιο κακό παιχνίδι, όπως αυτό με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, όμως γενικά πάμε καλά και είμαι σίγουρος πως θα βελτιωθούμε πολύ στο μέλλον. Είμαι πολύ αισιόδοξος για την πορεία της Λαμίας!

– Εκτός του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, έχεις παίξει ακόμα στον Πανιώνιο, στην Καλλιθέα, στην Κέρκυρα και στον Θρασύβουλο. Εχεις περάσει αρκετά χρόνια στην Ελλάδα, έχεις δεθεί με τη χώρα;

Σίγουρα, μ’ αρέσει πολύ η ζωή εδώ στη χώρα σας! Πλέον έχω μάθει τη γλώσσα, ενώ το κλίμα και ο τρόπος ζωής των Ελλήνων μου ταιριάζει πολύ. Επιπλέον, το ποδόσφαιρο εδώ έχει το στυλ που μου ταιριάζει, περισσότερο για παράδειγμα σε σχέση με τη Σκωτία, που έπρεπε να προσαρμοστώ σε νέα δεδομένα. Οταν αλλάζεις χώρα αλλάζουν τα πράγματα, πρέπει να συμβιβαστείς με νέες συμπεριφορές, με άλλο σκεπτικό, να γνωρίσεις εκ νέου τους ανθρώπους. Τώρα είμαι ξανά εδώ και θέλω να συνεχίσω απ’ όπου το άφησα πριν φύγω.

– Ποια είναι η εικόνα που έχεις για το πρωτάθλημα ως τώρα, ποιες ομάδες ξεχωρίζεις;

Οπως φαίνεται, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα. Να πω την αλήθεια, από τότε που έφυγα, έχουν αλλάξει πολλά, οπότε πρέπει να ξαναμάθω την ελληνική πραγματικότητα. Πάντως πιστεύω πως αυτές οι ομάδες θα κυνηγούν την κορυφή μέχρι το τέλος.

– Προτιμάς την Ελλάδα ή τη Σκωτία; Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον;

Προτιμώ να βρίσκομαι κάπου που θα παίζω βασικός, είτε αυτό είναι στην Ελλάδα, είτε στη Σκωτία, είτε οπουδήποτε. Ιδανικά βέβαια για μένα θα ήταν να μείνω στην Ελλάδα άλλα 10 χρόνια και να παίζω συνέχεια! Πάντως όχι, δεν βάζω συγκεκριμένους στόχους, ζω περισσότερο για το σήμερα. Αυτό που με απασχολεί προς το παρόν είναι να δώσω τα πάντα για τη Λαμία και να πετύχουμε τους στόχους μας.

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button