ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Λαμία: Οι έξι αναμετρήσεις της Τούμπας και το 17-1

Η SuperLeague παρουσιάζει το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ Λαμία μέσα από αριθμούς...

Η SuperLeague παρουσιάζει το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ Λαμία μέσα από αριθμούς…

Έξι φορές έχουν αναμετρηθεί ο ΠΑΟΚ και η Λαμία στη Θεσσαλονίκη για το πρωτάθλημα και ο Δικέφαλος έχει το αήττητο με έξι νίκες και μάλιστα χωρίς να δεχθεί τέρμα στις πέντε από αυτές.

Την περσινή περίοδο επικράτησε με 1-0 χάρη στο γκολ του Κούρτιτς στο 43ο λεπτό και αυτή ήταν η δεύτερη διαδοχική νίκη του με μόλις ένα γκολ διαφορά, αφού τα προηγούμενα χρόνια είχε δύο με 3-0 και δύο με 4-0.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στις εκτός έδρας αναμετρήσεις των δύο ομάδων, αφού έχουν συναντηθεί ακόμη έξι φορές με γηπεδούχο τη Λαμία και υπάρχουν ισάριθμες νίκες του ΠΑΟΚ, ο οποίος συνολικά έχει 12 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Οι δύο αντίπαλοι έχουν συναντηθεί τα τελευταία χρόνια αρκετές φορές και για το Κύπελλο Ελλάδος, όπου η Λαμία έχει καταφέρει να σπάσει το σερί της ομάδας της Θεσσαλονίκης, αφού έχει δύο ισοπαλίες με 1-1, με τη μία να είναι στη Λαμία και την άλλη στην Τούμπα, αλλά χωρίς να έχουν ουσιαστικό αντίκρυσμα στην πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν στις 28 Ιουνίου 1972 και μάλιστα για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος σε μονό παιχνίδι, με την Λαμία να είναι η πρώτη ομάδα της Β’ Εθνικής που έφτασε στα ημιτελικά του θεσμού. Το μεταξύ τους παιχνίδι ήταν μονό και ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-0 χάρη στα γκολ των Κούδα και Αποστολίδη.

6 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

6 ΝΙΚΕΣ ΠΑΟΚ

0 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

0 ΝΙΚΕΣ ΛΑΜΙΑ

ΓΚΟΛ:17-1

Διαβάστε επίσης

Back to top button