Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Το παιχνίδι τους, ο αστέρας τους, ο προπονητής τους

Η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει απόψε (28/5-22:00) τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Champions League, στο Παρίσι και συγκεκριμένα στο «Σταντ ντε Φρανς». #ChampionsLeague #Liverpool #RealMadrid #final #season2021_2022

Η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει απόψε (28/5-22:00) τη Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Champions League, στο Παρίσι και συγκεκριμένα στο «Σταντ ντε Φρανς».

Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ γνώρισε μόλις μία ήττα σε 12 αγώνες της στην κορυφαία διοργάνωση (σ.σ. από τη φάση των ομίλων και μετά), αυτή στον αγώνα ρεβάνς της φάσης των «16» με την Ίντερ. Σίγουρα, όμως, ο τρόπος με τον οποίο οι «κόκκινοι» αντέδρασαν στη ρεβάνς των ημιτελικών με τη Βιγιαρεάλ ήταν μια… δήλωση υπεροχής και κυριαρχίας, από μόνος του.

Πώς παίζει η Λίβερπουλ

Ο Κλοπ σπάνια παρεκκλίνει από τον δοκιμασμένο σχηματισμό του 4-3-3 – ένα σύστημα που έχει… εξυπηρετήσει υπέροχα τους «ρεντς» από την έλευση του Γερμανού προπονητή το 2015. Το υψηλής έντασης πρέσινγκ τους έχει βελτιωθεί τις τελευταίες σεζόν, ενώ ο σύλλογος έχει προχωρήσει σε έξυπνες μεταγραφές, όπως αυτές του Ντιόγκο Ζότα κα του Λουίς Ντίας. Στα καλύτερά της, η Λίβερπουλ είναι αναμφισβήτητα η καλύτερη ομάδα της Ευρώπης.

Το αστέρι της

Είναι ο Μοχάμεντ Σαλάχ. Ο Αιγύπτιος επιθετικός παραμένει το σημείο αναφοράς της Λίβερπουλ από τότε που αποκτήθηκε από τη Ρόμα το 2017. Αστέρι στη Βασιλεία, «προσγειώθηκε» για πρώτη φορά στην Αγγλία για λογαριασμό της Τσέλσι το 2014, αλλά απέδειξε το μεγάλο ταλέντο του και την ποδοσφαιρική ευφυία του στο Μέρσεϊσαϊντ. Έχει 33 γκολ στο Champions League με τη Λίβερπουλ.

Ο προπονητής

Είναι ο Γιούργκεν Κλοπ. «Αφεντικό» της Λίβερπουλ από το 2015, ο Γερμανός οδήγησε τους «κόκκινους» στην κατάκτηση του Champions League την αγωνιστική περίοδο 2018/19 και στο πρώτο πρωτάθλημά τους στην Αγγλία μετά από 30 χρόνια την επόμενη σεζόν. Ένας επιθετικός που έγινε αμυντικός στη Μάιντς, πανηγύρισε δύο τίτλους στη Γερμανία με τη Ντόρτμουντ πριν πάει στο «Άνφιλντ».

Διαφορά

Η Λίβερπουλ έχει αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης έξι φορές, περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη αγγλική ομάδα. Διαθέτει τόσους τίτλους όσους και η Μπάγερν, με τη Μίλαν και τη Ρεάλ Μαδρίτης να είναι οι μόνες ομάδες που έχουν κατακτήσει περισσότερα τρόπαια στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Ρεάλ Μαδρίτης

Έχοντας καταφέρει να κάνει την επική ανατροπή κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, αφήνοντας πριν… κατάπληκτη την Παρί Σεν Ζερμέν και μένοντας «ζωντανή» στην επίθεση της (απερχόμενης) κατόχου του τροπαίου, Τσέλσι, η Ρεάλ δείχνει ότι τίποτα και κανένας δεν μπορεί να τη σταματήσει.

Με τον Καρίμ Μπενζεμά να βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας του, τον Βινίσιους Ζούνιορ να παρέχει απίστευτη υποστήριξη, καθώς και τους Τόνι Κρόος και Λούκα Μόντριτς να κινούν τα… νήματα, ποιος θα τολμούσε να αποκλείσει ότι οι 13 φορές πρωταθλητές Ευρώπης θα κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα;

Και πραγματικά πώς είναι δυνατόν να ηττηθείς εντός έδρας από τη Σερίφ και μετά να φτάσεις στον τελικό με τεράστιες εμφανίσεις κόντρα σε Παρί Σεν Ζερμέν, Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι; Ο χάρτης της… διαδρομής βοηθά στην εξήγηση. Οι Μαδριλένοι δεν κατέκτησαν τίποτα την περασμένη σεζόν και, κατά την παραδοχή τους, ήταν… απελπισμένοι για τρόπαια εντός και εκτός Ισπανίας αυτή την περίοδο.

Πώς παίζει η Ρεάλ Μαδρίτης

Δουλεύοντας σε ένα πρότυπο 4-3-3, οι Μαδριλένοι έχουν μια ισχυρή βάση αρχίζοντας από τον Τιμπό Κουρτουά και περνώντας από τον κεντρικό αμυντικό Έντερ Μιλιτάο μέχρι την έμπειρη τριάδα της μεσαίας γραμμής Κασεμίρο, Μόντριτς και Κροος, διαθέτοντας τεχνική ποιότητα, όραμα και εμπειρία. Και μετά… έρχεται ο Καρίμ Μπενζεμά, ένας «καθηγητής» της τέχνης του σέντερ φορ. Έχουν επίσης την ενέργεια νεώτερων παικτών με ολοένα και μεγαλύτερη επιρροή όπως ο Βινίσιους Ζούνιορ και ο Φεντερίκο Βαλβέρδε, καθώς και αυτή την τεχνογνωσία που τους βγάζει από τις πιο δύσκολες καταστάσεις.

Το αστέρι της Ρεάλ Μαδρίτης

Είναι ο Καρίμ Μπενζεμά. Πολλοί αναρωτήθηκαν από πού θα προέρχονταν τα γκολ της Ρεάλ Μαδρίτης, όταν έφυγε ο Κριστιάνο Ρονάλντο το 2018, αλλά ο Γάλλος επιθετικός έχει κάνει ό,τι έπρεπε και πολλά παραπάνω. Σκόραρε το 1.000ό γκολ της Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League κόντρα στη Σαχτάρ (2-1 στο «Μπερναμπέου» στις 3 Νοεμβρίου για την 4η αγωνιστική του 4ου ομίλου) και στη συνέχεια «υπέγραψε» τις ανατροπές στα «νοκ άουτ» ματς με Παρί Σεν Ζερμέν, Τσέλσι και Σίτι.

Ο προπονητής της

Είναι ο Κάρλο Αντσελότι. Ο προπονητής που οδήγησε τη Ρεάλ στο «10ο» (La Décima) το 2014, επέστρεψε το περασμένο καλοκαίρι για μια δεύτερη θητεία ως προπονητής. Είναι ένας από τους μόλις τρεις τεχνικούς που έχουν κατακτήσει το Κύπελλο Πρωταθλητριών/Champions League τρεις φορές και είναι ο πρώτος που φτάνει σε πέντε τελικούς.

Διαφορά

Η Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε την τρέχουσα σεζόν στον τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης συλλόγων για 17η φορά, έξι περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα. Έχει επικρατήσει στους τελευταίους επτά τελικούς της σε αυτή τη διοργάνωση και, φυσικά, το σύνολο των 13 τίτλων της είναι αξεπέραστο.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Back to top button