Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

ΑΕΛ: Το… ξεκόβει για ελαφρύνσεις στις μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ, ο Κούγιας

Αντίθετος σε οποιαδήποτε ελάφρυνση των περιορισμών στις ΠΑΕ που δεν πήραν αδειοδότηση, ο Αλέξης Κούγιας.

Αντίθετος σε οποιαδήποτε ελάφρυνση των περιορισμών στις ΠΑΕ που δεν πήραν αδειοδότηση, ο Αλέξης Κούγιας.

Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ, με αφορμή τους περιορισμούς των ομάδων της Super League 2, που δεν αδειοδοτήθηκαν από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, τόσο σε πρώτο, όσο και σε δεύτερο βαθμό. Παράλληλα ο Αλέξης Κούγιας τόνισε οτι δεν συναινεί στο αίτημα του ΟΦ Ιεράπετρας, να πάρει παράταση η κατάθεση της εγγυητικής ύψους 150 χιλιάδων ευρώ, για τις 31/12.

Η ανακοίνωση:

«1. Η ΠΑΕ ΑΕΛ θέλει να εκφράσει την απόλυτη ικανοποίηση της για την άμεση ανταπόκριση του Προέδρου της Super League 2 κ. Λεωνίδα Λεουτσάκου και του νομικού της συμβούλου κ. Αντώνη Βουγίδη στο να ελεγχθεί άμεσα τόσο το μετοχολόγιο των ΠΑΕ της Super League 2, όσο και η προσωπικότητα των φυσικών προσώπων που κατέχουν τις μετοχές.

2. Η ΠΑΕ ΑΕΛ δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν συναινεί στο αίτημα του Ο.Φ. Ιεράπετρας, ώστε η εγγυητική επιστολή για την συμμετοχή στην Super League 2, η οποία σύμφωνα με τον νόμο Αυγενάκη πρέπει να έχει ύψος 150.000€, να υποβληθεί την 31/12/2021.

3. Η ΠΑΕ ΑΕΛ δεν συμφωνεί με οποιαδήποτε άποψη οποιασδήποτε ΠΑΕ, ώστε να μην υπάρξουν κυρώσεις στις ΠΑΕ της Super League 2 που θα αδειοδοτηθούν ή που δεν αδειοδοτήθηκαν.

Στην περίπτωση κατά την οποία το Δ.Σ. της Super League 2, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. αποφασίσουν κάτι το αντίθετο από όσα προβλέπει η Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της UEFA, η ΠΑΕ ΑΕΛ θα προσφύγει στα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην UEFA.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΤΕΛΙΚΩΣ συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Super League 2, οποιαδήποτε και αν είναι η τελική μορφή του και ανεξαρτήτως αριθμού ομάδων θα ζητήσει εναρμόνιση των ποινών με αυτές που ισχύουν στην Super League 1 (η Επιτροπή Αδειοδοτήσεων της UEFA δεν κάνει διακρίσεις), αφού οι ποινές που ισχύουν σήμερα για τις μη αδειοδοτούμενες ομάδες οδηγούν στην ατιμωρησία και την πλειοψηφία των μετοχών των ΠΑΕ στους στοιχηματζήδες.

Η μόνη σχετική εξασφάλιση της αξιοπιστίας μιας ΠΑΕ είναι η εγγυητική επιστολή τραπέζης, εφόσον είναι γνήσια και όχι σαν αυτή την παλιά του Πλεξίδα των Τρικάλων, αλλά και ο σύγχρονος έλεγχος του πόθεν έσχες των χρημάτων, αλλά και το επάγγελμα των ιδιοκτητών.
Μόνο έτσι θα διοργανώσουμε αξιόπιστα επαγγελματικά πρωταθλήματα».

Διαβάστε επίσης

Back to top button