Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Τα σάρωσε όλα η «βασίλισσα» του Ζιντάν!(vid)

Μία ακόμη νίκη επί της Μπαρτσελόνα πέτυχε η Ρεάλ Μαδρίτης, για το Σούπερ Καπ της Ισπανίας.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έδειξε πως βρίσκεται σε απίστευτη κατάσταση, κέρδισε και στον δεύτερο τελικό την Μπαρτσελόνα (2-0) και σήκωσε ακόμη μια κούπα τη φετινή χρονιά.

Είναι η καλύτερη ομάδα του κόσμου τους τελευταίους μήνες και το αποδεικνύει συνεχώς. Ο λόγος για τη Ρεάλ που κέρδισε για 2ο συνεχόμενο ματς την Μπαρτσελόνα (2-0) και με συνολικό σκορ 5-1 σήκωσε το ισπανικό Σούπερ Καπ. Αν υπολογίσουμε πως φέτος πήρε το ισπανικό πρωτάθλημα, το Τσάμπιονς Λιγκ, το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ αλλά και το περασμένο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, μιλάμε για μια μυθική σεζόν κι έπεται και συνέχεια…

Απίθανο ποδόσφαιρο από την ομάδα του Ζιντάν κόντρα σε μια Μπαρτσελόνα, που δεν ήξερε τι ήθελε στο γήπεδο και δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να διεκδικήσει κάτι καλό.

Η Ρεάλ πίεσε από το πρώτο κιόλας λεπτό και στο 2’ μόλις, άγγιξε το γκολ. Μαρσέλο έβγαλε κάθετα για τον Ασένσιο, που από αριστερά κυνήγησε και σέντραρε στο πέναλτι. Εκεί ο Μόντριτς έπιασε το σουτ αλλά ο Ουμτιτί έδιωξε σωτήρια.

Η «βασίλισσα» ήταν καταιγιστική και στο 4ο μόλις λεπτό ο Ασένσιο με απίθανο σουτ από πολύ μακριά, έκανε το 1-0. Η Μπαρτσελόνα απείλησε στο 12’ καθώς ο Μασεράνο σήκωσε για τον Σουάρες, που προσπάθησε από δύσκολη γωνία να πιάσει με τη μία το σουτ αλλά αστόχησε ενώ στο 14’ ο Μέσι έβγαλε για τον Γκόμες που κατέβασε με το χέρι και η φάση σταμάτησε εκεί. Δύο λεπτά μετά, ο Μέσι έκανε μαγική ενέργεια και άλλαξε με τον Σέρχι Ρομπέρτο, μπήκε και στην περιοχή από δεξιά αλλά τον πρόλαβε ο Νάβας.

Στο 19’ ο Μέσι από αριστερά έκανε το γύρισμα με τον Ράμος να διώχνει, ενώ στο 21’ ο Μαρσέλο έκανε όμορφη κούρσα από αριστερά και έπιασε το διαγώνιο σουτ με την μπάλα να περνά μόλις έξω. Το ματς είχε απίθανο ρυθμό και στο 25’ ο Καρβαχάλ έβγαλε απίστευτη κάθετη στον Μπενζεμά που καθυστέρησε και τελικά έκοψε στο πέναλτι. Ο Ασένσιο έκανε το σουτ με την μπάλα να κοντράρει σε σώματα και να καταλήγει κόρνερ.

Η Ρεάλ συνέχισε να απειλεί και στο 30’ ο Λούκας Βάσκεθ μπήκε από δεξιά στην περιοχή κι έκοψε στον Κρόος, που έκανε το σουτ με την μπάλα να κοντράρει και να περνά κόρνερ ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Λούκας σέντραρε από δεξιά και ο Πικέ πρόλαβε σωτήρια προ του Μπενζεμά. Και στο 33’ ο Μπενζεμά από αριστερά έστρωσε στον Λούκας που πλάσαρε από το πέναλτι με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Τερ Στέγκεν ενώ στο 39’ ο Μαρσέλο σέντραρε από αριστερά, ο Μπενζεμά πρόλαβε τον Ουμτιτί, τσίμπησε και με γυριστό από κοντά έκανε το 2-0.

Δύο λεπτά μετά ο Τερ Στέγκεν είπε όχι σε σουτ του Βάσκεθ από δεξιά, ενώ στο 48’ ο Σουάρες μπήκε από δεξιά στην περιοχή κι έκανε το γύρισμα αλλά ο Νάβας μπλόκαρε.

Στο 52’ μετά από λάθος στην άμυνα της Ρεάλ, ο Μέσι έκανε το πλασέ από κοντά αλλά ο Νάβας βρήκε λίγο την μπάλα και με τη βοήθεια και του δοκαριού, κράτησε το μηδέν, ενώ στο 55’ ο Ασένσιο έβγαλε υπέροχα για τον Μπενζεμά που σούταρε αλλά ο Τερ Στέγκεν έδιωξε δύσκολα. Ένα λεπτό μετά, ο Σουάρες βρέθηκε με την μπάλα στο πέναλτι αλλά σούταρε στα σώματα και στο 59’ ο Νάβας μπλόκαρε την κεφαλιά του Ουρουγουανού.

Στο 71’ ο Μέσι έπιασε δυνατό σουτ εκτός περιοχής με τον Νάβας να λέει όχι. Η μπάλα στρώθηκε στον Σουάρες που με κεφαλιά ψαράκι σε κενό τέρμα την έστειλε στο δοκάρι.

Στο 88’ ο Μαρσέλο άνοιξε όμορφα στον Ερνάντες ο οποίος δεν γύρισε στο πέναλτι όπως έπρεπε αλλά πήγε να σκοράρει από πολύ δύσκολη γωνία και δεν τα κατάφερε.

ΡΕΑΛ: Κέιλορ Νάβας, Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο, Κόβασιτς (62’ Κασεμίρο), Κρόος (80’ Σεμπάγιος), Μόντριτς, Λούκας Βάσκεθ, Ασένσιο (75’ Τέο Ερνάντες), Μπενζεμά

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Άλμπα (78’ Ντιν), Πικέ (50’ Σεμέδο), Ουμτιτί, Σέρχι Ρομπέρτο, Μασεράνο, Μπούσκετς, Ράκιτιτς, Αντρέ Γκόμες (72’ Ντεουλοφέου), Σουάρες, Μέσι

https://youtu.be/BB1VLFbE4cI

https://youtu.be/SRVTCyUCf4A

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button