ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Το δίδυμο «φωτιά» του ΠΑΣ Λαμία!

Ο ΠΑΣ Λαμία συμπλήρωσε στο πρωτάθλημα 493 αγωνιστικά λεπτά χωρίς να δεχθεί γκολ και αυτόματα οι δύο της στόπερ το πιστώνονται σε μεγάλο βαθμό

Η Λαμία συμπλήρωσε στο πρωτάθλημα 493 αγωνιστικά λεπτά χωρίς να δεχθεί γκολ και αυτόματα οι δύο της στόπερ το πιστώνονται σε μεγάλο βαθμό

Με έναν πολύτιμο για τη συνέχεια βαθμό (0-0) έφυγε χθες (13/2) η Λαμία από την Τρίπολη και αν κάτι κράτησε κυρίως από το ματς του «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» είναι το μηδέν παθητικό για 4ο συνεχόμενο παιχνίδι στο πρωτάθλημα.

Πριν τη «λευκή» ισοπαλία με τον Αστέρα είχαν προηγηθεί τα ανάλογα αποτελέσματα με τον Παναθηναϊκό και τον Παναιτωλικό, όπως και το 1-0 επί του Απόλλωνα Σμύρνης, κάτι που σημαίνει πως διατηρεί ανέπαφη την εστία της για 434 αγωνιστικά λεπτά και πιο συγκεκριμένα από το 51′ της αναμέτρησης του Πανθεσσαλικού, όπου τότε ο Δουβίκας άνοιξε τότε το σκορ (υπολογίζονται και οι καθυστερήσεις).

Αυτόματα τα σχετικά credits πηγαίνουν και εύλογα στους δύο κεντρικούς αμυντικούς της ομάδας, τον Ντανιέλ Αντέτζο και τον Ανταμ Τζανετόπουλο, οι οποίοι φαίνεται πως έχουν «δέσει» και λειτουργούν πολύ καλά. Στο χθεσινό ματς για παράδειγμα δεν επέτρεψαν στους Αρκάδες να απειλήσουν ουσιαστικά μέσα από τα καρέ τους, πλην μόνο της κεφαλιάς του Μπαράλες στο 24′ που αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι του Επασί.

Ως αγώνας τοτέμ τους σε αυτό το θετικό για τα μετόπισθεν της Λαμίας σερί είναι ο αγώνας της Λεωφόρου, όπου αθροιστικά έκαναν 12 επεμβάσεις (από 6), ενώ ο Νιγηριανός έκλεψε 7 μπάλες, δίνοντας στην ομάδα του αντίστοιχες κατοχές.

Στο Αγρίνιο όπου ο Τζανετόπουλος θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ (είχε δοκάρι) και κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο η Λαμία δέχθηκε πίεση κατέγραψαν 10 επεμβάσεις (6 ο Αντέτζο, 4 ο Τζανετόπουλος) και 3 κλεψίματα (2-1 αντίστοιχα), ενώ επειδή και ο Αστέρας στη χθεσινή αναμέτρηση έπαιξε αρκετά από αέρος κινήθηκαν σε διψήφιο αριθμό επεμβάσεων (13, 8-5 αντίστοιχα). Μάλιστα μία σημαντική παράμετρο στο συγκεκριμένο παιχνίδι είναι τα φάουλ που καταλογίστηκαν υπέρ τους (5-2), καθώς στις περισσότερες «μονομαχίες» πήγαν πρώτοι πάνω στην μπάλα και είτε «καθάριζαν» είτε «ανάγκαζαν» τους αντιπάλους τους σε αντικανονικά μαρκαρίσματα.

Ανάλογη παρουσία είχαν και στη νίκη επί της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» και αμφότεροι συγκαταλέγονται στους MVP της Λαμίας στο 2021.

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button