Άλλα αθλήματα

O προβληματισμένος Φέτελ σε ρόλο «μηχανικού» (pic)

Ο οδηγός της Ferrari έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά εξαιτίας των προβλημάτων του αυτοκινήτου του, ιδιαίτερα μάλιστα καθώς ο Σαρλ Λεκλέρ τα πηγαίνει σαφώς καλύτερα με το ίδιο μονοθέσιο και τον εκθέτει μπροστά στα μάτια των φίλων της Scuderia.

H αδυναμία του Σεμπάστιαν Φέτελ να προκριθεί στο Q3 του επετειακού αγώνα για τα 70 χρόνια της Formula 1 στο Σίλβερστον δεν εξέπληξε πλέον κανένα. Ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 βιώνει από την αρχή της εφετινής αγωνιστικής σεζόν συνεχώς βλάβες, ατυχίες και αποτυχίες, ενώ ένα μεγάλο μέρος των δοκιμών το περνά στα πιτ εξαιτίας προβλημάτων και όχι –όπως θα έπρεπε- στην πίστα.

Χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα των δεύτερων ελεύθερων δοκιμαστικών της Παρασκευής όπου έμεινε ο Φέτελ από κινητήρα και τελικά αντικατέστησε η Ferrari όλη την κινητήρια μονάδα της SF1000 με μία καινούρια, ενώ έκανε το ίδιο για προληπτικούς λόγους και με τον Λεκλέρ. Ο Γερμανός είχε σκύψει τότε κάτω από το μονοθέσιό του σαν καλός μηχανικός, για να διαπιστώσει τι έφταιγε για τη βλάβη, πράγμα ασυνήθιστο βέβαια για οδηγό της Formula 1, αλλά και ενδεικτικό της έλλειψης εμπιστοσύνης που φαίνεται ότι έχει πλέον προς τους μηχανικούς του.

O Φέτελ σε ρόλο μηχανικού!

Να υπενθυμίσουμε ότι μόλις την τελευταία εβδομάδα είχε χαλάσει ο εναλλάκτης ψύξης στη Ferrari του και ότι οι μηχανικοί του προσπαθούσαν όλο το τριήμερο να σταθεροποιήσουν ένα χαλαρό εξάρτημα του αυτοκινήτου. Το αποτέλεσμα ήταν να τερματίσει την προηγούμενη εβδομάδα με το ζόρι δέκατος, ενώ σήμερα ξεκινά ενδέκατος χάρη μάλιστα στην τιμωρία τριών θέσεων του Οκόν.

Ο teammate του Γερμανού, Σαρλ Λεκλέρ, έχει καταφέρει να ανέβει την ίδια στιγμή δύο φορές στο βάθρο, ενώ εκθέτει τον Φέτελ στα μάτια των φίλων της Scuderia με αισθητά καλύτερες επιδόσεις και ουσιαστικά επιβεβαιώνει την απόφαση της Ferrari να μην ανανεώσει τη συνεργασία της με τον 33χρονο οδηγό. Όλα αυτά έχουν προκαλέσει έντονες παρασκηνιακές συζητήσεις, αν δηλαδή οφείλονται στην απόδοση των δύο πιλότων ή απλά οδηγεί ο Λεκλέρ το καλύτερο μονοθέσιο. Ο πρώην οδηγός της Formula 1, Άλεξ Βουρτς, συμπύκνωσε τις συγκεκριμένες απορίες με την εξής εύστοχη δήλωση που έκανε στον αυστριακό τηλεοπτικό σταθμό ‘’ORF’’: «Θα επιθυμούσα να του κάνω την ερώτηση, αν πιστεύει, ότι παίρνει το μάξιμουμ από το αυτοκίνητό του και πώς είναι αυτό σε σύγκριση με το αυτοκίνητο του teammate του. Αυτή θα ήταν βεβαίως μία πολύ επιθετική ερώτηση, την οποία δεν θα έθετες για λόγους σεβασμού σε έναν τετράκις Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1. Ωστόσο θα είχε ενδιαφέρον να μαθαίναμε, αν υπάρχει κάποια διαφορά ή απλά οφείλεται στη φόρμα του ιδίου και της Ferrari του».

Το πραγματικό ερώτημα του Βουρτς είναι δηλαδή, αν έχουν και οι δύο οδηγοί το ίδιο υλικό από τη Ferrari στη διάθεσή τους, κάτι που είναι σχεδόν αδύνατον να αποδειχθεί.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο, ότι ο Νικ Χάιντφελντ, χαρακτήρισε ‘’λύτρωση για τον Φέτελ’’ την αποχώρησή του στα τέλη της χρονιάς από τη Ferrari, ενώ τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης επιμένουν ότι ο Γερμανός έχει κλείσει από το 2021 στην Aston Martin και μάλιστα με τριετές συμβόλαιο συνεργασίας!

πηγή:gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button