Άλλα αθλήματαΜπάσκετ

Οι γηραιότεροι προπονητές της Ευρωλίγκας

Ο μέσος όρος ηλικίας των προπονητών στην Ευρωλίγκα είναι πάνω κάτω τα 50 έτη και το sport-fm.gr σας παρουσιάζει δέκα απ’ αυτούς.

Εμπειρία, γαλόνια στο χώρο, σκληρή δουλειά και η ίδια δίψα για νίκες και τρόπαια. Ότι ηλικία και να είναι ένας προπονητής, θα έχει πάντα τη θέληση για νίκες, πάντα θα προσπαθεί λες και ξεκινάει από το μηδέν, σαν να ξεκινάει απ’ την αρχή.

Τι 30, τι 40, τι 50; Η ηλικία απλά είναι ένας αριθμός. Το θέμα είναι πότε νιώθεις πως δεν μπορείς να προσφέρεις κάτι άλλο και να αποχωρήσεις.

Απ’ τη νέα αγωνιστική σεζόν στην Ευρωλίγκα θα δούμε γνώριμα πρόσωπα στην άκρη των πάγκων των ομάδων αλλά και κάποια νέα. Πρόσωπα που έχουν πάνω κάτω ένα μέσο όρο ηλικίας τα 50 έτη.

Ο γηραιότερος των γηραιότερων…
ΑΪΤΟ ΓΚΑΡΣΙΑ ΡΕΝΕΣΕΣ (73 ετών)

Στα 73 του χρόνια, ο Αΐτο Γκαρσία Ρενέσες συνεχίζει και θα βρίσκεται για ακόμη μία σεζόν στην άκρη του πάγκου της Άλμπα Βερολίνου. Μάλιστα η ομάδα του πραγματοποίησε μία πολύ επιτυχημένη σεζόν, κατακτώντας το τρόπαιο στη Γερμανία έπειτα από 12 ολόκληρα χρόνια. Όσον αφορά την Ευρωλίγκα, έδειξε πως με το χαρακτηριστικό παιχνίδι τους, μπορούν να κάνουν πολλές ομάδες να «αναστενάζουν».

ΝΤΟΥΣΚΟ ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ (63 ετών)

Στα 63 του χρόνια, ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς επέστρεψε στην ομάδα της ζωής του, στο σπίτι του, όπως είχε αναφέρει, έπειτα από οκτώ χρόνια. Μάλιστα κατάφερε να κάνει κάτι μεγάλο με την Μπασκόνια. Κέρδισε το τρόπαιο του πρωταθλήματος Ισπανίας, επικρατώντας της Βαλένθια και πανηγυρίζοντας έξαλλα αυτό το σπουδαίο επίτευγμα. Στην Ευρωλίγκα προσπάθησε να φτιάξει κάπως τα πράγματα, αλλά μάλλον ήταν αδύνατον. Λίγο πριν την απόφαση για οριστική διακοπή λόγω πανδημίας, η Μπασκόνια βρισκόταν στη 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

ΕΤΟΡΕ ΜΕΣΙΝΑ (61 ετών)

Στην επιστροφή του στα Ευρωπαϊκά σαλόνια για χάρη της Αρμάνι Μιλάνο, ο 61χρονος Έτορε Μεσίνα, δεν είχε την ανάλογη φετινή πορεία. Παρόλα αυτά όμως, με τις προσθήκες που είχε κάνει ο ιταλικός σύλλογος, μάλλον πάει για μεγάλα πράγματα φέτος. Ο ίδιος θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του να φτάσει όσο πιο ψηλά μπορεί την ομάδα του, θέτοντας από φέτος κιόλας υψηλούς στόχους.

ΡΙΜΑΣ ΚΟΥΡΤΙΝΑΙΤΙΣ (60 ετών)

O 60χρονος πλέον Ρίμας Κουρτινάιτις, μπορεί να τελείωσε τη σεζόν με αρνητικό πρόσημο (13-15), θα συνεχίσει να βρίσκεται όμως και τη νέα σεζόν στη Χίμκι και θα προσπαθήσει να παίξει ένα διαφορετικό μπάσκετ, με τον ηγέτη της ομάδας Αλεξέι Σβεντ να συνεχίζει κι αυτός στον ρωσικό σύλλογο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ (55 ετών)

Στα 55 του ο Γιώργος Μπαρτζώκας επέστρεψε φέτος στο λιμάνι του, τον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο του 2020, ήρθε για να αντικαταστήσει τον Κεστούτις Κεμζούρα και να αναλάβει ο ίδιος τα σκήπτρα αλλά και ένα δύσκολο έργο, προσπαθώντας να φέρει στα ίσια το τιμόνι της ομάδα.

ΕΡΓΚΙΝ ΑΤΑΜΑΝ (54 ετών)

Ο πρώτος των πρώτων για τη δύσκολη φετινή σεζόν στην Ευρωλίγκα, αφού η ομάδα του 54χρονου τεχνικού ήταν πρώτη στο βαθμολογικό πίνακα, πραγματοποιώντας μία εξαιρετική αν μη τι άλλο σεζόν. Τέταρτη συνεχόμενη χρονιά για τον κόουτς Αταμάν και ίσως και πέμπτη και έκτη…

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ (53 ετών)

Στα 53 του ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει αγαπηθεί όσο κανείς άλλος στο Ισραήλ και πως να φύγει; Δεν γίνεται. Για τρίτη σερί σεζόν στο σύλλογο έχει δείξει τι μπορεί να δώσει στην ομάδα αλλά και που μπορεί να φτάσει. Στόχος του το Final 4, κάτι που θα προσπαθήσει να πραγματοποιήσει την ερχόμενη σεζόν.

ΠΑΜΠΛΟ ΛΑΣΟ (53 ετών)

Ο 53χρονος κόουτς είναι πλέον συνιφασμενος με την ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης και φέτος θα συμπληρώσει 10 χρόνια στον πάγκο της. Έχει καταφέρει πολλά τόσα χρόνια, έχει βγάλει ταλέντα και έχει δώσει την ευκαιρία σε παίκτες να δείξουν το τι μπορούν να κάνουν εντός των τεσσάρων γραμμών. Έχει κατακτήσει 2 τρόπαια Ευρωλίγκας και θα προσπαθήσει τη φετινή χρονιά για το τρίτο.

ΑΝΤΡΕΑ ΤΡΙΝΚΙΕΡΙ (52 ετών)

Ο Αντρέα Τρινκιέρι θα βρίσκεται στο τιμόνι της Μπάγερν Μονάχου από τη νέα σεζόν και αναμένεται να επιστρέψει στην Ευρωλίγκα και δη στη Γερμανία, μετά τις επιτυχημένες σεζόν του στη Μπάμπεργκ, τις σεζόν 2015-18. Ξέρει σαν κάλπικη δεκάρα κάθε γωνία των Γερμανικών ομάδων και θα προσπαθήσει να κάνει με τις επιλογές του ένα δυνατό σύνολο για τη νέα σεζόν που έρχεται.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΤΟΥΔΗΣ (50 ετών)

Ο 50χρονος τεχνικός που προ ολίγων ημερών βγήκε θετικός στον κορωνοϊό, φαίνεται να φεύγει δύσκολα από τη Ρωσία και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο ίδιος εδώ και 6 χρόνια βρίσκεται στο τιμόνι της «Αρκούδας» δείχνοντας να βάζει στα δικά του θέλω τους παίκτες του, με σκοπό πάντα τα μέγιστα και όσες περισσότερες κατακτήσεις. Τη φετινή σεζόν αναμένεται να έχει ένα διαφορετικό αλλά δυνατό σύνολο, με τον Νικόλα Μιλουτίνοφ να είναι μία απ’ τις φετινές προσθήκες που ξεχωρίζουν.

πηγή: Sport-FM

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button