Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Ζητά να απέχουν τα μέλη του Διαιτητικού ο Κούγιας

Παρέμβαση Αλέξη Κούγια με ξεκάθαρη επιδίωξη να πιέσει καταστάσεις και να αλλάξει η σύνθεση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, που αύριο θα εκδικάζει τις προσφυγές Ξάνθης και Απόλλωνα Σμύρνης για τη μη τέλεση του μπαράζ για την τελευταία θέση στη Super League 1.

Αναλυτικά, η τοποθέτηση Κούγια:

Διάβασα διάφορες ανακοινώσεις, που προέρχονται οπωσδήποτε από το περιβάλλον του Ολυμπιακού και αναφέρονται στους ανώτατους δικαστές, που απαρτίζουν τη σύνθεση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ.

Συγκεκριμένα στην Πρόεδρο του Διαιτητικού, Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου κα Μπιτζούνη και στα μέλη του Διαιτητικού κα Μαργέλου, Αρεοπαγίτη και τους κ.κ. Κατσιάνη και Φώσκολο, επίσης Αρεοπαγίτες.

Είναι αλήθεια ότι η απόφαση του Διαιτητικού με Πρόεδρο την κα Μπιτζούνη και ορισμένα μέλη εκ των ως άνω στη σύνθεση του, που έκρινε την προσφυγή του Λεβαδειακού για την παράνομη διακοπή του πρωταθλήματος της SuperLeague 2, αγνόησε όλα όσα προβλέπουν οι κανονισμοί για τις πλειοψηφίες που λαμβάνονται οι αποφάσεις των διοργανωτριών αρχών, όπως είναι η διακοπή του πρωταθλήματος, όπου απαιτείται πλειοψηφία των τριών τετάρτων των μελών της διοργανώτριας, αλλά και το γεγονός ότι αγνοήθηκε η απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών, που κατήργησε την κωμωδία που έστησαν Γραμμένος και λοιποί, ώστε οι εκλογές στην ΕΠO να γίνουν σε 3 αντί για 4 χρόνια, μου προκάλεσαν ένα νομικό και προσωπικό σοκ, αφού ήμουν και είμαι βέβαιος και για τη νομική επάρκεια των συγκεκριμένων δικαστών, αλλά και για την εντιμότητα τους.

Η Δικαιοσύνη όμως είναι ανθρώπινη και γι αυτό και δικαιολογούνται τα ανθρώπινα λάθη, ακόμη και ανωτάτων δικαστών.

Εκείνο το οποίο θεωρώ απαράδεκτο είναι έστω και με υπονοούμενα να γίνεται από την αντίθετη πλευρά αυτό που έκαναν οι δικηγόροι και η διοίκηση του ΠΑΟΚ, που έβγαλαν ‘‘πουλημένους’’ τους ανώτατους δικαστές της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, επειδή έκαναν το καθήκον τους και αποφάσισαν το αυτονόητο, δηλαδή να σεβαστούν το πόρισμα της Ανεξάρτητης Αρχής που επιλέγει διακομματικά η Ελληνική Βουλή, της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και να καταδικάσουν με το νομικά δεσμευτικό αυτό πόρισμα τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη για πολυιδιοκτησία και χαριστικά βάσει της τροπολογίας Μητσοτάκη – Γεραπετρίτη, αντί να τους υποβιβάσουν, να τους αφαιρέσουν βαθμούς.

Πληροφορήθηκα όμως ένα γεγονός που μου έχει κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, ότι δηλαδή η Ξάνθη, αντί των καθηγητών πανεπιστημίου και των εξαίρετων δικηγόρων που είχε μέχρι σήμερα σε όλα τα δικαστήρια που της εκπροσώπησαν, επέλεξε ως δικηγόρο να την εκπροσωπήσει στο Διαιτητικό στη δίκη που θα γίνει αύριο μια συμπαθέστατη δικηγόρο, η οποία όμως είναι υπάλληλος (είναι inhouse δικηγόρος) του Δημήτρη Μελισσανίδη, την κα Έλλη Ρίζου, η οποία όπως γνωρίζω προσωπικά είναι πολύ στενή φίλη τόσο της Προέδρου του Διαιτητικού κας Διονυσία Μπιτζούνη, όσο και του μέλους του Διαιτητικού κας Μαργέλου.

Μου κάνει εντύπωση γιατί η κα Ρίζου δέχτηκε αυτήν την εντολή, αλλά θα μου κάνει αλγεινή εντύπωση εάν αύριο οι κ.κ. Μπιτζούνη και Μαργέλου, μόλις ακούσουν την κα Έλλη Ρίζου να δηλώνει ότι εκπροσωπεί την ΠΑΕ Ξάνθη, για πρώτη φορά στην πολυετή επαγγελματική της ζωή, δεν θα δηλώσουν ότι απέχουν από την εκδίκαση αυτής της υποθέσεως.

Γνωρίζω τις κ.κ. Μπιτζούνη και Μαργέλου από τις πρώτες μέρες που διορίστηκαν ως απλές Πρωτοδίκες στο Πρωτοδικείο Αθηνών, έχω διεξάγει ανακρίσεις και δίκες μαζί τους βοηθώντας τες να εκδώσουν δίκαιες αποφάσεις και είμαι βέβαιος ότι δεν θα επιτρέψουν σε αυτό το σημείο της εξαίρετης επαγγελματικής τους διαδρομής να εκτεθούν και οι ίδιες, αλλά και να εκθέσουν τη Δικαιοσύνη, που υπηρετούν σε όλη τους τη ζωή.

Υ.Γ. Η ομόφωνη απόφαση που έλαβε η SuperLeague 1 και την οποία επικύρωσε η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ μόνο αν έχεις κάνει νομική λοβοτομή μπορούν να ανατραπούν και αυτό το λέω πριν εκδικαστεί η υπόθεση και όχι μετά.

Δεν είναι δυνατόν ούτε καν να συζητούμε την αλλαγή αυτών των αποφάσεων, γιατί στο τέλος το βρώμικο παρασκήνιο, που από το 1996 καταστρέφει το ελληνικό ποδόσφαιρο και τώρα το φιλοξενεί και το προστατεύει, αλλά και διαιωνίζει την παρουσία του συγκεκριμένος ιδιοκτήτης, θα κατεξευτελίσει και τον κορυφαίο θεσμό της Δικαιοσύνης, τον Άρειο Πάγο και τους δικαστές, που υπηρετούν εκεί το συμφέρον του ελληνικού λαού.

Διαβάστε επίσης

Back to top button