Άλλα αθλήματα

Ξόρκισε τα… φαντάσματα στην Αυστρία ο Χάμιλτον!

Μετά από τέσσερα χρόνια και συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα, ο Λιούις Χάμιλτον κατάφερε να πάρει το Γκραν Πρι της Αυστρίας και την πρώτη του φετινή νίκη. Μπότας και Φερστάπεν στο πόντιουμ.

Πέρασε μια τετραετία από την τελευταία του νίκη στην Αυστρία. Πέρασε μια τετραετία… λαθών και συνεχόμενων ανεπιτυχών αποτελεσμάτων στο Red Bull Ring. Ωστόσο, ο Λιούις Χάμιλτον κατάφερε να ξορκίσει τα… φαντάσματα και να πάρει την πρώτη του νίκη στην Αυστρία μετά το 2016, αλλά και την παρθενική την φετινή σεζόν.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής εκκίνησε από την πρώτη θέση, έχοντας πάρει χθες την pole position, και δεν έπεσε ποτέ από αυτή κάνοντας μια μεγάλη… βόλτα και παίρνοντας έτσι το αίμα του πίσω για την 4η θέση (λόγω τιμωρίας) του πρώτου Γκραν Πρι της χρονιάς που είχε γίνει ξανά στην Αυστρία.

Ο Μαξ Φερστάπεν με Red Bull Racing την… πάτησε από τον Βάλτερι Μπότας, ο οποίος τον προσπέρασε τέσσερις γύρους πριν το φινάλε και του έκλεψε την δεύτερη θέση, με τους δυο τους, πάντως, να συμπληρώνουν το πόντιουμ! Παράλληλα, η Mercedes έκανε το 1-2 με τον Μπότας να παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας των οδηγών. Ο Άλμπον τερμάτισε τέταρτος, με τον Νόρις να κάνει μυθικό τελευταίο γύρο και να τερματίζει πέμπτος από όγδοος, προσπερνώντας Ρικιάρντο, Στρολ και Πέρεθ, τον τελευταίο δε στην τελευταία στροφή.

Τραγωδία για την Ferrari, που εγκατέλειψαν στο ξεκίνημα του Γκραν Πρι όταν ο Σαρλ Λεκλέρκ είδε… όνειρο και πήγε σε κλειστή στροφή και χωρίς να έχει χώρο να ξεπεράσει τον ομόσταυλό του Σεμπάστιαν Φέτελ, να τον χτυπάει και αμφότεροι να αποχωρούν!

 

πηγή: Sport-FM

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button