ΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Η… 11άδα του Αντέτζο!

Το «αποτύπωμά» του στη «λευκή» ισοπαλία που απέσπασε ο ΠΑΣ Λαμία από τον Παναθηναϊκό άφησε ο Ντανιέλ Αντέτζο, καθώς στην αναμέτρηση της Λεωφόρου έκανε ίσως την καλύτερη εν Ελλάδι εμφάνισή του.

Ο Νιγηριανός κεντρικός αμυντικός της Λαμίας ήρθε στην Ευρώπη σαν ένας ανερχόμενος μεγάλος στράικερ, μιλά 5 γλώσσες και ως αριστερός μπακ έκανε το καλύτερο παιχνίδι στη Serie A

Το «αποτύπωμά» του στη «λευκή» ισοπαλία που απέσπασε η Λαμία από τον Παναθηναϊκό άφησε ο Ντανιέλ Αντέτζο, καθώς στην αναμέτρηση της Λεωφόρου έκανε ίσως την καλύτερη εν Ελλάδι εμφάνισή του. Ο Νιγηριανός στόπερ μας «συστήθηκε» το 2014 με τη φανέλα της Καλλονής, έκτοτε έχει γίνει ένας από εμάς αφού έπαιξε στην Κέρκυρα και από το καλοκαίρι του 2018 είναι κάτοικος Φθιώτιδας.

Μπάλα παίζει, με το ποδόσφαιρο ασχολούμαστε και ας μάθουμε μία… ενδεκάδα πράγματα για εκείνον.

1) Γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1989 στην πόλη Καντούνα, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας στη Βορειοδυτική Νιγηρία. Εκεί βρίσκεται η οικογένειά του και έχει 4 αδέρφια.

2)Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο σε τοπικές ομάδες και πιτσιρικάς διακρίθηκε ως ακραίος και επιθετικός! Επειδή μάλιστα αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ σε αρκετά τουρνουά U15 και U16, ήρθε η «πρόσκληση» από τη Ρετζίνα και έτσι ήρθε στην Ευρώπη!

3)Στην Ιταλία πήγε σε ηλικία 16 ετών και έκτοτε μένει μόνος του, κάτι που τον «σκληραγώγησε» ως άνθρωπο. Στα τμήματα υποδομής της Ρετζίνα άρχισε να «οπισθοχωρεί», αρχικά λόγω ορισμένων απουσιών που είχε σε κάποια ματς, στη θέση του ανασταλτικού μέσου, στη συνέχεια σε εκείνη του δεξιού μπακ και τελικά καθιερώθηκε δεξιός κεντρικός αμυντικός σε τριάδα, σύστημα που χρησιμοποιούν πολύ οι ομάδες της συγκεκριμένης χώρας. Ετσι σε ηλικία περίπου 18 ετών μονιμοποιήθηκε στα στόπερ, όπως τον έχουμε μάθει.

4)Με την U20 της Νιγηρίας συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο U20 του 2009 που έγινε στην Αίγυπτο και η Εθνική του ομάδα έφτασε μέχρι τους «16» της διοργάνωσης. Ο Αντέτζο έπαιξε και στα 4 παιχνίδια της και σημείωσε 1 γκολ.

5)Στη Serie A ντεμπουτάρισε στις 3 Ιανουαρίου του 2009, σε ένα ματς κόντρα στη Φιορεντίνα (1-1), όταν στο 84′ αντικατέστησε τότε τον Αλέσιο Σέστου.

6)Το κορυφαίο του ίσως παιχνίδι στην Ιταλία το έχει κάνει ως αριστερός μπακ! Με αντίπαλο την Ιντερ στο Μεάτσα κλήθηκε να αγωνιστεί για πρώτη φορά σε αυτή τη θέση ώστε να «ματσάρει» τον Μαϊκόν και ο Βραζιλιάνος των «νερατζούρι» που βρίσκονταν τότε σε εξαιρετική κατάσταση δεν φάνηκε καθόλου!

7)Μεταξύ άλλων έχει κληθεί να αντιμετωπίσει παίκτες όπως ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς και ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο.

8) Συνολικά φόρεσε τη φανέλα της Ρετζίνα σε 172 ματς (Serie A, Serie B, Serie B play off, Copa Italia) και είναι η ομάδα που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.

9)Στην Καλαβρία γνώρισε και τη γυναίκα του, με την οποία έχουν αποκτήσει 2 κόρες. Η μεγάλη του πηγαίνει σε Δημοτικό Σχολείο της Λαμίας.

10)Μιλά 5 γλώσσες (Αγγλικά. Ιταλικά. Ισπανικά. Γαλλικά, Ελληνικά) και 4 διαφορετικές τοπικές διαλέκτους της Νιγηρίας.

11)Χαρακτηρίζεται ως πλακατζής (πέρσι είχε καθιερώσει πανηγυρισμό αλά Ιαπωνία με τον Σκόνδρα), σαν άτομο έξω καρδιά και είναι βαθιά θρησκευόμενος.

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Back to top button