Άλλα αθλήματα

Aποχαιρετά ο Κίμι στο τέλος της χρονιάς τη Formula 1;

Η εφετινή σεζόν θα είναι σύμφωνα με στενό φίλο του Κίμι Ράικονεν η τελευταία του Iceman στη Formula 1, καθώς ο Φιλανδός φέρεται να έχει χάσει πλέον το ενδιαφέρον του εξαιτίας των κακών επιδόσεων της Alfa Romeo!

O Kίμι Ράικονεν θα αποσυρθεί μετά το τέλος της εφετινής σεζόν από τη Formula 1. Aυτό υποστηρίζει τουλάχιστον ο Τόνι Βιλάντερ, οδηγός της Ferrari για το πρωτάθλημα GT και στενός φίλος του παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1 το 2007. Ο Βιλάντερ δήλωσε σίγουρος, ότι ο Ράικονεν έχει χάσει κάθε κίνητρο και το κέφι του στην Alfa Romeo, καθώς το εφετινό μονοθέσιο C39 έχει αποδειχθεί αδύναμο και διόλου ανταγωνιστικό.

«Εχει δηλώσει επανειλημμένα, ότι δεν θα είναι στη Formula 1, αν δεν σημαίνει πλέον κάτι γι αυτόν. Βρίσκεται σε μία δύσκολη κατάσταση στο τέλος του grid. Μάχεται με τον Λατίφι και τον Ράσελ, αυτό δεν του δίνει κάποιο ιδιαίτερο κίνητρο», ανέφερε ο φίλος του Iceman στον φινλανδικό τηλεοπτικό σταθμό ‘’C More’’.

Διψά ακόμη για διακρίσεις

Ο Βιλάντερ πιστεύει, ότι η φλόγα εξακολουθεί και καίει μέσα στον σαραντάχρονο πιλότο, διευκρινίζει όμως και τα εξής: «Αν πάλευε για βαθμούς και για υψηλές θέσεις στις κατατακτήριες δοκιμές, θα είχε ακόμη κίνητρο και θα τα έδινε όλα, για να κάνει άλλη μία σεζόν. Όμως πρέπει να δούμε τα πράγματα μέσα από μία λίγο διαφορετική προοπτική».

Πάντως ο οδηγός του πρωταθλήματος GT δηλώνει βέβαιος, ότι ο Ράικονεν θα οδηγήσει έως το τέλος της αγωνιστικής σεζόν και ότι δεν πρόκειται να αποσυρθεί πρόωρα στα μέσα του πρωταθλήματος. «Όχι, δεν θα έκανε κάτι τέτοιο. Είναι απόλυτος επαγγελματίας και θα εκπληρώσει, ό,τι έχει δεσμευτεί να κάνει. Δεν ταιριάζει στον φινλανδικό χαρακτήρα να πετάς απλά λευκή πετσέτα, όμως γνωρίζω ότι είναι εξαιρετικά απογοητευμένος. Αυτό είναι το πρόβλημα. Είναι δύσκολο γι αυτόν να βρει κίνητρο, όταν δεν φαίνεται ούτε ίχνος φωτός στο τέλος του τούνελ», ανέφερε ο Βιλάντερ.

Διαφορετικός τύπος ο Κίμι

Ο τελευταίος υπογράμμισε πάντως, ότι ο Iceman δεν πρόκειται να εκφράσει ποτέ δημόσια τα συναισθήματά του και τόνισε ότι «είναι λίγο ο περίεργος τύπος της Formula 1. Κανονικά σκέφτονται οι οδηγοί επιπέδου Κίμι, ποια είναι η σωστή απόφαση και τι σκέφτονται οι άλλοι γι αυτό. Ο Κίμι είναι διαφορετικός. Παίρνει τη δική του απόφαση. Το πρώτο πρόσωπο, στο οποίο απευθύνεται, θα είναι πιθανότατα η σύζυγός του Μίντου».

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button