Άλλα αθλήματα

Ετοιμάζεται να προβάρει ο Χάμιλτον τα κόκκινα της Ferrari;

Ξένα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για μεταγραφή του Λιούις Χάμιλτον στη Ferrari, καθώς η Daimler αντέδρασε στις απαιτήσεις του Βρετανού επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1 για τετραετές συμβόλαιο με αποδοχές 50 εκατ. δολαρίων ετησίως!

Ξένα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για μεταγραφή του Λιούις Χάμιλτον στη Ferrari, καθώς η Daimler αντέδρασε στις απαιτήσεις του Βρετανού επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1 για τετραετές συμβόλαιο με αποδοχές 50 εκατ. δολαρίων ετησίως!

Τους τελευταίους μήνες ακούμε συνέχεια από τον διευθυντή της ομάδας της Mercedes, Τότο Βολφ, ότι απομένουν μόνον τα τυπικά για την ανανέωση της συνεργασίας τους με τον Λιούις Χάμιλτον. Ωστόσο τα πράγματα μπορεί να μην είναι και τόσο απλά. Αν πιστέψουμε δημοσίευμα της βρετανικής Express, το συμβόλαιο μεταξύ του Λιούις και της Mercedes έχει σκαλώσει για τα καλά, μάλιστα –σύμφωνα με το ρεπορτάζ- δεν είναι διόλου απίθανο να καταλήξει ο Χάμιλτον στη Ferrari!

Υπερβολή τα 50 εκατ. τον χρόνο

Ο ρεπόρτερ της Express υποστηρίζει ότι η μητρική εταιρεία της ομάδας της Mercedes, ο γερμανικός όμιλος Daimler, δεν είναι διατεθειμένος σε μία τέτοια περίοδο κρίσης να τινάξει τη μπάνκα στον αέρα για χατίρι του Χάμιλτον. Ετσι απέρριψε μία συμφωνία με τον Βρετανό, η οποία θα είχε τετραετή διάρκεια και θα απέφερε στον επτάκις Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1 50 εκατ. δολάρια τον χρόνο! Μάλιστα η συγκεκριμένη πληροφορία δημοσιεύθηκε το Σάββατο στη συνήθως καλά ενημερωμένη ιταλική εφημερίδα Corriere dello Sport, η οποία υποστηρίζει ότι η Daimler θεωρεί εξωπραγματικές αυτές τις αποδοχές για έναν οδηγό που συμπληρώνει αυτές τις ημέρες τα 36 χρόνια.

Ράσελ, ο εκλεκτός της Mercedes

Ως ενδιαφέρουσα και συμφέρουσα εναλλακτική λύση βλέπουν στη Mercedes τον Τζορτζ Ράσελ της Williams. Ο 22χρονος αντικατέστησε στο Γκραν Πρι του Σακχίρ τον Λιούις Χάμιλτον, όταν προσβλήθηκε από κορονοϊό και έκλεψε τις εντυπώσεις με τις επιδόσεις του στις δοκιμές αλλά και στον αγώνα. Αν μάλιστα δεν είχε ατυχία και δεν είχε συμβεί ένα χαοτικό πιτ στοπ με ευθύνη των μηχανικών της Mercedes, θα είχε κατακτήσει πιθανότατα τη νίκη στην πρώτη του συμμετοχή με τα «Ασημί Βέλη», ενώ θα είχε αφήσει πίσω του τον teammate του, Βάλτερι Μπότας.

Το ντόμινο των αλλαγών

Επόμενος σταθμός του Χάμιλτον, αν δεν τα βρει τελικά με τη Mercedes, θα είναι πολύ πιθανώς η Ferrari. Σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα Evening Standard, ο Λιούις είχε μέσα στον Δεκέμβριο συζητήσεις με τη Scuderia για μία ενδεχόμενη μεταγραφή στην ιταλική ομάδα και μάλιστα αμέσως . Σε αυτή την περίπτωση, θα είχαμε ένα ντόμινο μετακινήσεων, αφού θα έπρεπε να βολευτεί ο νεοφερμένος Σάινθ κατά πάσα πιθανότητα στην Alfa Romeo αντικαθιστώντας έναν εκ των Τζιοβινάτσι ή Ράικονεν. Μάλλον τον δεύτερο πάντως, καθώς ο Φιλανδός έχει καβατζάρει τα 40 και δεν θα είχε μεγάλο πρόβλημα να αποχωρήσει με μία καλή αποζημίωση.

πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε επίσης
Close
Back to top button