Νέα από ΕλλάδαΠΑΣ ΛΑΜΙΑΠοδόσφαιρο

Σ.Βαλιός:Το τέλος μίας πλούσιας καριέρας μόλις στα 31!

Την απόφαση να κρεμάσει τα παπούτσια του πρόωρα μόλις στα 31 του χρόνια πήρε ο πρώην κεντρικός αμυντικός του ΠΑΣ Λαμία και ένας από τους πιο αγαπητούς ποδοσφαιριστές που πέρασαν ποτέ από την «κυανόλευκη» ομάδα,  Στρατής Βαλιός.

Ο έμπειρος αμυντικός γνωστός για το ήθος του και τον αδαμάντινο χαρακτήρα του όλα αυτά τα χρόνια πήρε την μεγάλη απόφαση να σταματήσει κουρασμένος από το χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου όλα αυτά τα χρόνια.

Τι και αν υπήρξε ενδιαφέρον από αρκετές ομάδες η απόφαση φαίνεται πως είναι οριστική. Άλλωστε ο Μυτιληνιός άσος πλέον έχει φτιάξει τη δική του οικογένεια κάτι που μετράει πολύ στη ζωή του.

Ο Στρατής Βαλιός ξεσπά και μιλά για όλους και για όλα στο Αθλητικό Μέτωπο εξηγώντας γιατί σταματά το ποδόσφαιρο.

Ήσουν από τους πρώτους που βγήκες μπροστά να μιλήσεις την προηγούμενη σεζόν,Τι ακριβώς έγινε στον Αιολικό;

Νομίζω ότι όλοι γνωρίζουν πλέον τι έγινε την προηγούμενη χρονιά οπότε δεν θέλω να ασχοληθώ άλλο με αυτό το θέμα εγώ προσωπικά ήταν η πρώτη φορά που βγήκα να τοποθετηθώ δημόσια για κάτι τέτοιο γιατί όταν φτάσω στο σημείο να πω κάτι είναι αυτό και τέλος δεν αλλάζει σε σχέση με κάποιους άλλους που για τον οποιοδήποτε λόγο άλλαξαν στην πορεία την στάση τους.Τα λεγόμενα μου είχαν ως αποτέλεσμα να μην μπορώ να αγωνιστώ πλέον στον Αιολικό…αλλά ούτε σε άλλη ομάδα. Δεν με ενδιαφέρει όμως πλέον…

Μετά από τόσα χρόνια επαγγελματικής καριέρας,τι σε έκανε να πάρεις την απόφαση να σταματήσεις μόλις στα 31 σου;

Τα όνειρα που είχα όταν ήμουν παιδί ποδοσφαιρικά τα έκανα πραγματικότητα και το κατάφερα μόνος μου χωρίς να χρωστάω χάρες σε κανέναν νομίζω ότι τα όσα έβλεπα και γινόταν στο χώρο αυτό με απομάκρυναν από αυτό το ποδόσφαιρο που είχα στο μυαλό μου και από ένα σημείο και μετά το έβλεπα εντελώς διαφορετικά

Θεωρείς ότι στο ποδόσφαιρο αδικήθηκες οικονομικά και αγωνιστικά σε ομάδες που αγωνιστικές;

Δεν νομίζω ότι αδικήθηκα ούτε ποδοσφαιρικά ούτε οικονομικά, στην Καλλονή έχασα ένα αρκετά μεγάλο ποσό αλλά αυτό δεν αναιρεί τα όσα έζησα σε αυτή την ομάδα ότι αξίζεις παίρνεις σε αυτή την ζωή και αν δεν προσπαθήσεις περισσότερο δεν παίρνεις αυτό που αξίζεις στο μόνο που πιστεύω ότι αδικήθηκα ήταν στο ότι προσπαθούσα κάθε Κυριακή στους αγώνες να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας πάντα έπαιζα με το μαχαίρι στο λαιμό χωρίς πολλά περιθώρια για λάθη σε σχέση με άλλους που στα λάθη…τούς χειροκροτούσαν.

Πόσο απέχει το ευρωπαϊκό επίπεδο έχοντας αγωνιστεί σε φιλικά με ευρωπαϊκές ομάδες από το ελληνικό ποδόσφαιρο σε ποιότητα και νοοτροπία;

Η διαφορά είναι χαώδης σε συμπεριφορές,νοοτροπία,δουλεια εγκαταστάσεις,υποδομές ανθρωπιά.

Τι συμβουλή θα έδινες σε έναν νέο ποδοσφαιριστή που θέλει να ακολουθήσει επαγγελματικά το άθλημα;

Η συμβουλή μου είναι ότι αν κάποιος θέλει κάτι πολύ όταν δουλεύει κάποια στιγμή θα ανταμειφθεί οπότε δουλειά καλή ζωή και να είναι ανεξάρτητος να μην στηρίζεται σε κανέναν στο χώρο εκτός την οικογένεια του και θα τα δει σιγά σιγά όλα τα περίεργα του χώρου και θα κρίνει αυτός αν θα γίνει ένα με αρκετούς η θα φύγει με ψηλά το κεφάλι.

Από εδώ και πέρα τι θα κάνει ο Στρατής Βαλιός;Που θα δώσει προτεραιότητα;

Από εδώ και πέρα το μόνο που με απασχολεί πλέον είναι η οικογένεια μου και η δουλειά μου.Δεν θέλω άλλα χαμένα Σαββατοκύριακα στην ζωή μου. θέλω να αναπληρώσω αυτά που έχασα τα προηγούμενα χρόνια γιατί…κακά τα ψέματα η ζωή του επαγγελματία αθλητή θέλει πολλές θυσίες και δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω άλλες.

Ο Στρατής Βαλιός αγωνίστηκε μία εξαετία στην ΑΕΛΚ σε όλες τις εθνικές κατηγορίες της χώρας,μία σεζόν ανόδου στη Superleague με τη Λαμία και δύο σεζόν στον Αιολικό.

Πριν από λίγους μήνες ο Στρατής Βαλιός και γυναίκα του Κατερίνα έφεραν στον κόσμο ένα υπέροχο αγοράκι.Ευχόμαστε τα καλύτερα στην όμορφη οικογένεια τους.

Ρεπορτάζ – Συνέντευξη: Κωνσταντίνος Σουφλιάς

Διαβάστε επίσης

Back to top button