Νέα από ΚόσμοΠοδόσφαιρο

Μπάγερν Μονάχου… έτοιμη για τελικό!(vid)

Η υπερομάδα του Χάνζι Φλικ, κέρδισε εύκολα τη Λιόν με 3-0 και θα βρεθεί στον τελικό του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει την Παρί

CHAMPIONS LEAGUE-ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ

ΛΙΟΝ-ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: 0-3

Γήπεδο: Ζοσέ Αλβαλάδε

Είναι μακράν η πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρώπη το τελευταίο τρίμηνο και το υπέροχο ποδόσφαιρο που παίζει, φέρνει και αποτελέσματα. Η Μπάγερν του Χάνζι Φλικ κέρδισε τη Λιόν με 3-0, πέρασε στον τελικό του Champions League για 11η φορά στην ιστορία της και κόντρα στην Παρί θα κυνηγήσει το τρεμπλ.

Δύο γκολ ο Γκνάμπρι κι ένα ο Λεβαντόφσκι. Μπήκε δυνατά η Λιόν, έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες και στη συνέχεια κατέρρευσε.

Στο 4ο μόλις λεπτό, ο Κακερέ έκανε το κλέψιμο και την κάθετη, ο Ντεπάι έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Μπάγερν, απέφυγε από δεξιά τον Νόιερ αλλά έχοντας κακό βηματισμό, πλάσαρε στο πλαϊνό δίχτυ.

Στο 11’ ο Γκορέτσκα άλλαξε όμορφα με τον Λεβαντόφσκι αλλά εξ επαφής, βρήκε άσημα την μπάλα και ο Λόπες έδιωξε σε κόρνερ και στην κόντρα ο Ντεπάι έκανε κάτι σαν σουτ από αριστερά με το δεξί αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά έξω και λίγο πάνω από το κεφάλι του Εκαμπί. Μάλιστα στο 14ο λεπτό, ο Κακερέ έκλεψε ξανά κι άνοιξε αριστερά στον Κορνέ, που ξέφυγε από τον Γκορέτσκα κι έκανε το γύρισμα αλλά ο Μπόατενγκ έσωσε και στο 17’ ο Εκαμπί έφυγε από δεξιά, έκανε την ντρίμπλα, κέρδισε και την κόντρα από τον Ντέιβις και από το πέναλτι σούταρε με το αριστερό αλλά η μπάλα τράνταξε το δοκάρι του Νόιερ.

Και στην κόντρα ο Γκνάμπρι βρήκε ελάχιστο χώρο έξω από την περιοχή, έκανε όμορφη κίνηση και με άπιαστο σουτ έγραψε το 0-1.

Στο 22ο λεπτό ο Τιάγκο εκτέλεσε πανέξυπνα ένα φάουλ και έβγαλε τον Μίλερ φάτσα με τον Λόπες αλλά ο Γερμανός έπιασε αέρα ενώ στο 25’ ο Γκνάμπρι έπιασε νέο όμορφο σουτ από τα όρια της περιοχής αλλά ο Λόπες έσωσε δύσκολα..

Από εκεί και πέρα οι Βαυαροί είχαν τον, απόλυτο έλεγχο στα ματς και στο 31’ ο Λεβαντόφσκι άλλαξε όμορφα με τον Μϊλερ, αλλά ο Λόπες βγήκε έγκαιρα και έδιωξε σε κόρνερ το γυριστό του Πολωνού.

Μάλιστα στο 33ο λεπτό, ο Πέρισιτς έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Λεβαντόφσκι έχασε το… άχαστο εξ επαφής αλλά ο Γκνάμπρι πήρε το ριμπάουντ και πλάσαρε σε κενό τέρμα για το 0-2. Στο 38’ ο Γκνάμπρι έκανε όμορφο σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα πέρασε εκατοστά από Λεβαντόφσκι και δοκάρι.

Στο 51’ ο Ντέιβις πέρασε ιδανική κάθετη στον Πέρισιτς, ο οποίος έφυγε μόνος ε τον Λόπες αλλά πλάσαρε πάνω του και στο 56’ ο Ντεπάι εκτέλεσε το κόρνερ και ο Μαρσέλο πήρε την κεφαλιά αλλά ο Μαρσέλο μπλόκαρε ενώ στο 58’ ο Αουάρ έκλεψε αριστερά κι έκανε με τη μία το γύρισμα και ο Εκαμπί μόνος με τον Νόιερ δεν μπόρεσε να τον νικήσει.

Στο 75’ ο Αουάρ έκανε όμορφη ενέργεια και γύρισμα από αριστερά αλλά ο Τσερκί από ιδανική θέση, έπιασε αέρα και στο 78’ ο Κοουτίνιο έπιασε φοβερό σουτ έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε ελάχιστα έξω.

Στο 80’ ο Κοουτίνιο σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οριακό οφσάιντ, ενώ στο 82’ ο Γκορέτσκα έπιασε τρομερό σουτ και η μπάλα θα καρφωνόταν στο γάμα του Λόπες αλλά η μπάλα χτύπησε στην πάτου του… Μίλερ!

Και στο 88ο λεπτό ο Κίμιχ εκτέλεσε από δεξιά ένα φάουλ σαν κόρνερ και ο Λεβαντόφσκι σηκώθηκε και με κεφαλιά έγραψε το 0-3.

Στο 90+2′ ο Κομάν σέντραρε από δεξιά αλλά ο Τολισό από κοντά έστειλε την μπάλα αρκετά έξω.

ΛΙΟΝ: Λόπες, Ντεναγέρ, Μαρσέλο, Ντιμπουά (67’ Τετέ), Μάρσαλ (73’ Τσερκί), Κακερέ, Μπρούνο Γκιμαράες (46’ Τιάγκο Μέντες), Κορνέ, Αουάρ, Εκαμπί (67’ Ρεν Αντελαΐντ), Ντεπάι (58’ Ντεμπελέ)

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Κίμιχ, Αλάμπα, Ντέιβις, Μπόατενγκ (46’ Ζίλε), Γκορέτσκα (82’ Παβάρ), Γκνάμπρι (75’ Κουτίνιο), Τιάγκο (82’ Τολισό), Μίλερ, Πέρισιτς (63’ Κομάν), Λεβαντόφσκι

Διαβάστε επίσης

Back to top button