Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

ΟΦΗ-ΑΕΚ: Η… διαβολοβδομάδα της Ένωσης ξεκινάει από την Κρήτη

Στην Κρήτη και την έδρα του ΟΦΗ δοκιμάζεται απόψε (5/3, 19:30) η ΑΕΚ, ψάχνοντας τη νίκη που θα την ανεβάσει ξανά στην κορυφή της Stoiximan Super League.

Στην Κρήτη και την έδρα του ΟΦΗ δοκιμάζεται απόψε (5/3, 19:30) η ΑΕΚ, ψάχνοντας τη νίκη που θα την ανεβάσει ξανά στην κορυφή της Stoiximan Super League.

Για 46η φορά θα συναντηθούν οι δύο ομάδες με γηπεδούχο τον ΟΦΗ για την Α’ Εθνική/Super League και η ομάδα της Κρήτης έχει οριακό προβάδισμα, με 16 νίκες, η ΑΕΚ έχει επικρατήσει 15 φορές και υπάρχουν ακόμη 12 αναμετρήσεις που έχουν ολοκληρωθεί ισόπαλες.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι τέσσερις από τις επτά πρώτες αναμετρήσεις τους στο Ηράκλειο τελείωσαν χωρίς να σημειωθεί γκολ και μάλιστα οι τρεις από αυτές ήταν και διαδοχικές, αφού από την σεζόν 1976-77 μέχρι και το 1979-80 δεν σημειώθηκε τέρμα στις μεταξύ τους συναντήσεις στην Κρήτη. Αυτές οι τέσσερις λευκές ισοπαλίες ήταν και οι τελευταίες που είχαν μεταξύ τους, αφού από τις 14 Ιουνίου 1981 που ο ΟΦΗ επικράτησε με 3-1 και έπειτα δεν υπάρχει αναμέτρηση που να μην έχει σημειωθεί έστω ένα γκολ.

Ο ΟΦΗ έχει αγαπημένο σκορ στις νίκες του, αφού οι έξι από τις 16 είναι με 1-0, ενώ υπάρχουν ακόμη τρεις με 2-1 και 3-1 που συμπληρώνουν την πλειοψηφία. Το 1-0 είναι γενικά ένα συχνό σκορ, αφού έχει σημειώσει και η ΑΕΚ τέσσερις νίκες με 1-0.

Υπάρχουν δύο εντυπωσιακές ισοπαλίες με 3-3, με αυτό να είναι το σκορ στην τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων στο Ηράκλειο, στις 19 Σεπτεμβρίου 2021 και την άλλη να έχει σημειωθεί στις 18 Δεκεμβρίου 2000.

Η ΑΕΚ δεν έχει ηττηθεί στις τρεις τελευταίες της επισκέψεις στην Κρήτη, αφού υπάρχει αυτό το 3-3 και δύο διαδοχικές νίκες της με 2-0. Η τελευταία νίκη του ΟΦΗ εντός έδρας ήταν στις 30 Νοεμβρίου 2019, όταν επικράτησε με 1-0 (52’ Σεμέδο).

45 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

16 ΝΙΚΕΣ ΟΦΗ

12 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

15 ΝΙΚΕΣ ΑΕΚ

ΓΚΟΛ: 52-50

Πιθανές ενδεκάδες:

ΟΦΗ (Νταμπράουσκας): Μανδάς, Λάρσον, Θοράρινσον, Πασαλίδης, Διαμαντής, Μπαλογιάννης, Ντιουσέ, Μεγιάδο, Μπάκιτς, Τοράλ, Ντίκο

ΑΕΚ (Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γκατσίνοβιτς, Γιόνσον, Πινέδα, Ελίασον, Άμραμπατ, Τσούμπερ

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος
Βοηθοί: Κωσταράς, Τριανταφύλλου

Τέταρτος: Μαλουτάς
VAR: Φωτιάς

Διαβάστε επίσης

Back to top button