Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Συνιδιοκτησία «50-50», προτείνει η ΑΕΚ στην Γιούβε για Κάστανο

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του διεθνή Κύπριου μέσου και το SDNA αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο επιδιώκει να τον πάρει η Ένωση.

Το ζήτημα του Γρηγόρη Κάστανου, είναι στο μεταγραφικό προσκήνιο για την ΑΕΚ και σήμερα θα είναι μια πολύ κρίσιμη μέρα για την προσπάθεια απόκτησης του Κύπριου διεθνή μέσου της Γιουβέντους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του SDNA, η ΑΕΚ προσπαθεί να αποκτήσει τον 22χρονο κεντρικό χαφ, με συμφωνία συνιδιοκτησίας με την Γιουβέντους. Η πρόταση της ΑΕΚ, είναι τα δικαιώματα να μοιραστούν στο 50-50 κι εξετάζεται πολύ σοβαρά από τους πρωταθλητές Ιταλίας, που βλέπουν πως ίσως σε μια τέτοια περίπτωση να έχουν μεγαλύτερο κέρδος μελλοντικά, σε σύγκριση με τον να τον παραχωρήσουν με μόνιμη μεταγραφή ή με περίπου παρόμοιο καθεστώς στην Πεσκάρα, που αγωνίζεται στην Serie B. Η ΑΕΚ είναι σε υψηλότερο επίπεδο και κυρίως είναι πιο κοντά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το «μπάσιμο» της Ένωσης στην ουσία «πάγωσε» μια διαδικασία που φαινόταν δρομολογημένη. Με τον Κάστανο να ετοιμάζεται να ενταχθεί στην Πεσκάρα στην οποία έπαιξε δανεικός την προηγούμενη σεζόν, σε μια συμφωνία που περιλάμβανε την παραχώρηση ενός ακόμη παίκτη της Γιουβέντους και αντίστοιχα την απόκτηση των δικαιωμάτων τριών νεαρών της Πεσκάρα, από τους «Μπιανκονέρι». Αυτή ήταν ένα εναλλακτικό μοντέλο απόκτησης του Κάστανου από την Πεσκάρα, για τον οποίο έχει και οψιόν αγοράς για 3 εκατομμύρια, που όμως δεν μπορεί να εκτελέσει από πλευράς οικονομικής δυνατότητας.

Εκτός από το γεγονός πως η Γιουβέντους βλέπει ενδεχομένως μεγαλύτερα πλεονεκτήματα σε μια συμφωνία με την ΑΕΚ, σαφώς και ο ίδιος ο διεθνής μέσος προτιμάει μια ομάδα υψηλού επιπέδου όπως η Ένωση κι ας φύγει από την Ιταλία για την Ελλάδα. Με την πρόταση που κάνει η ΑΕΚ άλλωστε, η σύνδεση με την Γιουβέντους και την Ιταλία δεν χάνεται απόλυτα.

Οι ενδείξεις που υπάρχουν ως τώρα είναι θετικές, ωστόσο δεν αναμένεται να τραβήξει πολύ το θέμα μέχρι να ξεκαθαρίσει. Όπως είπαμε και στην αρχή, είναι πολύ πιθανό οι εξελίξεις για καλό ή για κακό, να δρομολογηθούν σήμερα, Δευτέρα.

πηγή: SDNΑ

Διαβάστε επίσης

Back to top button