Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

Μια γκέλα του Ζαμπράνο… ήταν αρκετή!

Ο ΠΑΟΚ ήταν εμφανώς καλύτερος από τον Ολυμπιακό καθ’ όλη την διάρκεια του ντέρμπι, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που χαμογέλασε στο τέλος.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με το γνωστό 4-2-3-1 με τον Πρίγιοβιτς προωθημένο, τον Βαρέλα να δοκιμάζεται δίπλα στον Ζαμπράνο, στα εξτρέμ οι Ρόμπερτ Μακ και Αντελίνο Βιεϊρίνια, με δεκάρι τον Ελ Καντουρί και Μαουρίτσιο με Τσίμιροτ στα χαφ.

Η σέντρα στο παιχνίδι καθυστέρησε λόγο των πολλών καπνογόνων από τους οπαδούς του Ολυμπιακού, με τους παίκτες να προθερμαίνονται με πάσες.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και σε δύο περιπτώσεις έγινε απειλητικός και πάτησε περιοχή στο 5ο και 8ο λεπτό αντίστοιχα αλλά χωρίς να κάνει κάποια τελική προσπάθεια αφού οι αμυντικοί του Ολυμπιακού έκοβαν την κατάλληλη στιγμή. Πέντε λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ χάνει μεγάλη ευκαίρια, αφού μετά από ενέργεια του Ελ Καντουρί, ο Μαροκινός πάσαρε στον χώρο του πέναλτι αλλά ο Πρίγιοβιτς έστειλε την μπάλα ψηλά με το πλασέ του.

Στο 24ο λεπτό ο Ανδρούτσος βλέπει την κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Μάτος αλλά θα μπορούσε να πάρει και απευθείας κόκκινη γιατί το πόδι του στο τάκλιν σηκώνεται παραπάνω από όσο πρέπει. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός κάνει την πρώτη του τελική προσπάθεια καθώς μετά από φάουλ του Φορτούνη ο Ένγκελς πήρε την κεφαλιά και έστρωσε την μπάλα στον Σισέ στον χώρο του πέναλτι αλλά ο Γάλλος έστειλε την μπάλα ψηλά.

Στην συνέχεια ο Ολυμπιακός πήρε μέτρα και δημιούργησε δύο καλές φάσεις, μία με τον Κούτρη με τον Μακ να προλαβαίνει την κατάλληλη στιγμή και να παραχωρεί κόρνερ και μία με τον Ανδρούτσο, αφού μετά από σέντρα του Πάρντο ο νεαρός Έλληνας έκανε προβολή αλλά δεν βρήκε την μπάλα με τον Ρέι να μπλοκάρει.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με τον Μαουρίτσιο, να σουτάρει έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στην πρώτη φάση του ημιχρόνου, καθώς ένα γέμισμα από φάουλ του Φορτούνη, βρήκε το Οφόε με τον Βέλγο να παίρνει την κεφαλιά, η άμυνα του ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να διώξει, και με καραμπόλα στα πόδια του Ένγκελς, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Tρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Σισέ αλλά το πλασέ πέρασε έξω.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου έκανε την πρώτη αλλαγή στο 62ο λεπτό βάζοντας τον Σάκχοφ στην θέση του Μαουρίτσιο. Επτά λεπτά αργότερα, ο Ρουμάνος «έριξε» στο παιχνίδι και τον Κάμπος, ο Αγκολέζος πέρασε στην θέση του Ρόμπερτ Μακ.

Στο 70ο λεπτό ο ΠΑΟΚ χάνει μία μεγάλη ευκαιρία καθώς ο Ζαμπράνο έκανε μία κεφαλιά πάσα για τον Μάτος, με τον Βραζιλιάνο να κάνει και αυτός μία κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Προτό.

Στο 80ο λεπτό ο Ρουμάνος, έκλεισε τις αλλαγές του με τον Μπίσεσβαρ να περνάει στην θέση του Λέοβατς, με τον Βιεϊρίνια να περνάει ως αριστερός μπακ.

Ο ΠΑΟΚ στο τέλος είχε μία τεράστια ευκαιρία με τον Βαρέλα, οπού ο Μάτος σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι ο Πρίγιοβιτς με κεφαλιά-πάσα βρήκε τον Βαρέλα αλλά ο Σισέ έκοψε τον αμυντικό του ΠΑΟΚ πριν μπει με την μπάλα μέσα στα δίχτυα. Ο αμυντικός του ΠΑΟΚ απείλησε ξανά με μία γυριστή κεφαλιά μετά από φάουλ του Μπίσεσβαρ.

Στις τελευταίες στιγμές, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απειλήσει μία στημένες φάσεις αλλά οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ έβρισκαν απαντήσεις σε όλα τα χτυπήματα των Μπίσεσβαρ-Βιεϊρίνια.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής) Προτό, Ένγκελς, Σισέ, Κούτρης, Ελαμντελαουί, Ρομαό, Οφόε, Ανδρούτσος (69′ Μαρίν), Πάρντο, Φορτούνης (85′ Ζντίελαρ), Ανσαριφάρντ

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου) Ρέι, Ζαμπράνο, Βαρέλα, Λεόβατς (79′ Μπίσεσβαρ), Μάτος, Μαουρίτσιο (62′ Σάκχοφ), Τσίμιροτ, Ελ Καντουρί, Μακ (69′ Κάμπος), Βιεϊρίνια, Πρίγιοβιτς

Διαβάστε επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button