Νέα από ΕλλάδαΠοδόσφαιρο

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός: Ντέρμπι κορυφής με το «καλησπέρα» στα playoffs!

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός αναμετριούνται στην OPAP Arena στην πρεμιέρα των playoffs, στο ντέρμπι κορυφής. Σέντρα στις 21:30.

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός αναμετριούνται στην OPAP Arena στην πρεμιέρα των playoffs, στο ντέρμπι κορυφής. Σέντρα στις 21:30.

ΑΕΚ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αυτή είναι η 72η συνάντηση των δύο ομάδων με γηπεδούχο την ΑΕΚ, η οποία έχει επικρατήσει στα 30 από αυτά τα παιχνίδια, ο Παναθηναϊκός έχει πάρει 23 νίκες και 18 αναμετρήσεις έχουν ολοκληρωθεί με ισοπαλία.

Το δημοφιλέστερο αποτέλεσμα σε αυτές τις 71 αναμετρήσεις με γηπεδούχο την ΑΕΚ είναι η νίκη των γηπεδούχων με 1-0 με 12 εμφανίσεις, ενώ ακολουθεί η νίκη του Παναθηναϊκού με 2-0 με 10 παρουσίες. Στην τρίτη θέση και δημοφιλέστερο σκορ ισοπαλίας των δύο ομάδων είναι το 1-1 με 8 παρουσίες, ενώ ακριβώς μετά είναι τα 7 ντέρμπι που δεν έχει σημειωθεί γκολ.

Ο Μίμης Παπαϊωάννου που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, είναι ο κορυφαίος σκόρερ της ΑΕΚ σε αναμετρήσεις ΑΕΚ – Παναθηναϊκός και ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με τέσσερα γκολ με τον Αντώνη Αντωνιάδη και τον Χάρη Γραμμό. Από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται ακόμα, ο Σέρχιο Αραούχο έχει τρία τέρματα σε εντός έδρας ντέρμπι.

Στην κανονική διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος, η ΑΕΚ επικράτησε με 1-0 χάρη στο γκολ του Πινέδα (68’), ενώ νίκη στην έδρα του είχε πάρει ο Παναθηναϊκός με 2-1.

Η ΑΕΚ διατήρησε το αήττητο στο νέο γήπεδο της για 14 αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις και αυτό έσπασε από τον Ολυμπιακό στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και τη νίκη του με 3-1.

Η τελευταία εκτός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού με αντίπαλο την ΑΕΚ είναι στις 6 Δεκεμβρίου 2020 με 2-1 στο ΟΑΚΑ για την 11η αγωνιστική τότε, ενώ η τελευταία τους αναμέτρηση με γηπεδούχο την ΑΕΚ για τα Playoffs ολοκληρώθηκε με λευκή ισοπαλία στις 8 Μαΐου 2022.

71 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

30 ΝΙΚΕΣ ΑΕΚ

18 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

23 ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΓΚΟΛ: 82-74

Πιθανές συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης – Ρότα, Μήτογλου, Μουκουντί, Χατζισαφί – Άμραμπατ, Γιόνσον, Πινέδα, Γκατσίνοβιτς – Τσούμπερ, Αραούχο.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι – Κώτσιρας, Σένκεφελεντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ – Κουρμπέλης, Πέρεθ, Τσέριν – Παλάσιος, Ιωαννίδης, Μαντσίνι.

Διαβάστε επίσης

Back to top button